Mazda6 GY RF-7J 2006r 2.0 121/147KM
Widzę tak jak by sylikon lub jakichś klej wychodził z spod nich, więc pewnie są na czymś przyklejone 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Nie są sciagalne bo też chciałem robić sam dekielek a znaczek inny kolor i nie ściągnąłem tylko całe w biel poszło.
Ale to w sumie w rexach a w tych to nie wiem
Dopisano 18 wrz 2015, 16:48:
Na 1 stronie wygasło ci 17 zdjęć
Ale to w sumie w rexach a w tych to nie wiem
Dopisano 18 wrz 2015, 16:48:
Na 1 stronie wygasło ci 17 zdjęć
Nightfallówna
Ale tu są inne dekielki Night. Jeśli chodzi o dekielki takie jak Ty masz to są 2 typy, są z zdejmowanym logiem, bo takie ma WiśniaUS, a są też całe takie jak Ty masz 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Nightfall napisał(a):Na 1 stronie wygasło ci 17 zdjęć
niestety były wstawiane jak jeszcze nie miałem możliwości wstawiać na serwer klubowy...postaram się to ogarnąć w wolnej chwili
Co do loga na dekielkach – każde jest montowane na 4 zatrzaski. Podczas demontażu 4 szt. kolejno zostawały mi 4,3,2 i 1 zatrzask – reszta się łamała...(po prostu plastik w takim miejscu po prawie 10latach robi się bardziej kruchy) stąd też loga zostały przyklejone na klej 2-skłanikowy (faktycznie na 1 zdjęciu go widać – został usunięty później)
postanowiłem wymienić filtr paliwa w związku ze sporadycznymi problemami z odpalaniem. Właściwie to nie problem, bo auto odpala, ale co jakiś czas(rzadko na szczęście) musi zakręcić 2-3x zanim zaskoczy (szczególnie po chłodniejszej nocy) – Zobaczymy czy to to 
Jutro lub pojutrze dorzucę foty wymienionego filtra
Jutro lub pojutrze dorzucę foty wymienionego filtra
przyszedł czas na wymiany:
-filtr oleju
-olej( ory Dexelia DPF)
-płyn chłodniczy (Prestone)
-filtr kabinowy + profilaktyczne odgrzybienie klimy.
Niestety ruda pokazała co potrafi na tylnej klapie i muszę zdecydować, czy da ją do lakierowania, czy szukać używki...
-filtr oleju
-olej( ory Dexelia DPF)
-płyn chłodniczy (Prestone)
-filtr kabinowy + profilaktyczne odgrzybienie klimy.
Niestety ruda pokazała co potrafi na tylnej klapie i muszę zdecydować, czy da ją do lakierowania, czy szukać używki...
Klapę próbuję uratować
nie jest przeżarta nigdzie na wylot, a same wżery nie są głębokie – zobaczymy co da się z tym fantem zrobić.
Do tego, dzięki naszym pięknym polskim szosom byłem zmuszony dać aż 3 felgi do prostowania.
Z pewnością zawieszenie mi podziękuje

Do tego, dzięki naszym pięknym polskim szosom byłem zmuszony dać aż 3 felgi do prostowania.
Z pewnością zawieszenie mi podziękuje
obym się mylił, ale pewnie będziesz żałował
daj dużo pasty na nie, bo inaczej denerwujące piszczenie Cię zabije 

2 miesiące od montażu i żadnego pisknięcia
Do hamowania też nie mam zastrzeżeń
EDIT: pojawiły się pierwsze pisknięcia, przy mocniejszym hamowaniu
mam taką pracę, że więcej żona jeździ...ale generalnie tak, po Gdyni większość

EDIT: pojawiły się pierwsze pisknięcia, przy mocniejszym hamowaniu
Marwis napisał(a):ps. jeździsz po Gdyni? Nie nie zauważyłem jeszcze Ciebie.
mam taką pracę, że więcej żona jeździ...ale generalnie tak, po Gdyni większość
Ostatnio edytowano 30 lis 2016, 15:16 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Z nowości:
* wymieniona linka hamulca ręcznego ( 1 strona się zatarła w pancerzu )
* zdemontowane i wyczyszczone reflektory – na zdjęciu zaznaczone miejsce -górna połowa jeszcze nie przeczyszczona
* wymieniona linka hamulca ręcznego ( 1 strona się zatarła w pancerzu )
* zdemontowane i wyczyszczone reflektory – na zdjęciu zaznaczone miejsce -górna połowa jeszcze nie przeczyszczona
No soczewka lepiej świeci wyczyszczona bez dwóch zdań
przez lata robi się na nich taki mleczny osad.
Żeby jeszcze później po sklejeniu te lampy nie parowaly
Żeby jeszcze później po sklejeniu te lampy nie parowaly
Nightfallówna
Czy czysciles tez soczewke od srodka? wiesz moze do czego sluzy ta metalowa blaszka dzielaca soczewke na "pol"?