Mazda6 ZUGARA GG L3 2004r 2.3 limited edition
Sprzedana-brak mi słów za jakie marne pieniądze.
Tyle pracy i czasu wlozonego w mazde jestem spoooooroo stratny.
Sprzedana za £1750
Tyle pracy i czasu wlozonego w mazde jestem spoooooroo stratny.
Sprzedana za £1750
MAZDA ZUGARA LE viewtopic.php?f=331&t=109431
- Od: 2 gru 2010, 00:04
- Auto: VE Passat 07r 2.0TDi sport 170KM
Audi S8 4.2 V8 quattro 2000r
majkelo napisał(a):Sprzedana-brak mi słów za jakie marne pieniądze.
eh... a czego sie spodziewales, ze dostaniesz zlote gory za 8-letnie auto?
cena i tak dobra, bo takie auta masz juz od 1000 – 1500 GBP...
a gdyby bylo napisane, ze to bylo taxi, to nawet tego bys nie dostal...
(nie jest wazne, ze to auto bylo taksowka tylko 4 miesiace)
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):majkelo napisał(a):Sprzedana-brak mi słów za jakie marne pieniądze.
eh... a czego sie spodziewales, ze dostaniesz zlote gory za 8-letnie auto?![]()
cena i tak dobra, bo takie auta masz juz od 1000 – 1500 GBP...
a gdyby bylo napisane, ze to bylo taxi, to nawet tego bys nie dostal...
(nie jest wazne, ze to auto bylo taksowka tylko 4 miesiace)
Wejdź na ebay i sprawdź Zugara ile stoji. Najtańsza 2500 z przebiegiem ponad 90 tys.
alez majkelo... nikt nie kupuje na ebayu 
to, ze sa wystawione, to nie znaczy, ze beda sprzedane...
wpisales:
wedlug Parker'a masz:
czyli przecietnie...
(nie mowimy tutaj o Taxi)
to, ze sa wystawione, to nie znaczy, ze beda sprzedane...
wpisales:
majkelo napisał(a):wycena Mzady wg AUTOTRADER
2600 sprzedaż prywatna
1600 dostane w każdym salonie (praiwe w każdym)
wedlug Parker'a masz:
czyli przecietnie...
(nie mowimy tutaj o Taxi)
Arkana , Renault , Mii
Troszkę zawyzyles przebieg
Ogólnie nie jestem zadowolony z tej ceny
Ogólnie nie jestem zadowolony z tej ceny
rozumiem ciebie...
ale takie sa relacje w UK... wiesz przeciez, ze tutaj auto 6-cio letnie "uchodzi" za stare...
ps. przebiegu nie zawyzylem... taki powinien byc "przecietny" w tym wieku auta

ale takie sa relacje w UK... wiesz przeciez, ze tutaj auto 6-cio letnie "uchodzi" za stare...
ps. przebiegu nie zawyzylem... taki powinien byc "przecietny" w tym wieku auta

Arkana , Renault , Mii
mandzynek napisał(a):dlatego ja swojej madzii nie sprzedam bo dostane marne grosze
Mysle ze sa dwie opcje
1 kupujesz roczne i jako 3 letnie sprzedajesz tylko z 30-40% plecami
2 kupujesz roczne i jezdzisz do ostatniej czesci hehe ( ja tak zrobilem)
Majkielo i tak dobrze ze sie sprzedala bo w dzisiejszych czasach raczej nikt sie nie pcha w tak wielkie silniki
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
karol napisał(a):kupujesz roczne i jako 3 letnie sprzedajesz tylko z 30-40% plecami
i takie zarazem najlepiej kupować ( ja tak zrobiłem i nie żałuję
Wielki silnik to ja mam w audi 4,2 
Czerpie przyjemność z jazdy także nie wchodzi w grę silnik 1.6 i bardzo nie lubię "utknąć" gdzieś za powolnym autobusem czy ciężarówka ;p
Czerpie przyjemność z jazdy także nie wchodzi w grę silnik 1.6 i bardzo nie lubię "utknąć" gdzieś za powolnym autobusem czy ciężarówka ;p
Od niedawna jestem posiadaczem Mazdy 6 Zugara 2004r. Muszę wymienić w niej olej – tylko nie wiem jaki będzie najlepszy? Czy syntetyczny czy półsyntetyczny
i jakiej marki? Poza tym muszę jeszcze kupić opony. Obecnie mam Bridgestone Potenza Re050rt 215/45R/18/93Y, i tu pada pytanie- czy mogę kupić inny rozmiar opon skoro mam takie obecnie założone. Zalecane są 225/40R/18 i czy takie opony będą pasować na moje obecne oryginalne felgi? Zastanawiam się nad kupnem Uniroyal – Rainsport 3 – 225/40R18 92Y – Summer Tyre (Car) – C/A/72. Może macie jakieś inne propozycje??? Poza tym muszę jeszcze kupić klocki hamulcowe – moglibyście mi również doradzić w tej kwestii?
Pozdrawiam Wszystkich i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam Wszystkich i czekam na odpowiedź.
- Od: 21 paź 2014, 06:45
- Auto: Mazda 6 2.3 Zugara (Edycja Limitowana), Hatchback.
Silnik benzynowy 2.3l. 166 KM.
Rocznik 2004.
Przebieg 61000 mil.
Nie to, żebym się czepiał, ale witamy się w odpowiednim do tego temacie
viewtopic.php?f=137&t=2792&start=11980
Co do samej wymiany oleju, jeśli faktycznie przebieg jest autentyczny, a oleju w silniku nie ubywa, to ja proponowałbym syntetyk, co do marki oleju opinii ile ludzi. Osobiście odradzam Castrola, a będe polecał to, co zawsze leję, czyli Motul albo Mobil.
Rozmiar opon do 18 to 225/40/18, możesz zmienić to co masz, będzie troszkę szerzej, mam akurat 2 ładne sztuki w tym rozmiarze do sprzedania Yokohamy w bardzo ładnym stanie. Co do klocków, o tym też jest pełno na forum, jak masz pieniążki to szukaj ceramicznych, praktycznie nie pylą, a i hamują lepiej. Poza tym TRW, ATE, FERODO, jest tego trochę, wiadomo nie kupuj żadnych MADE IN CHINA.
Co do samej wymiany oleju, jeśli faktycznie przebieg jest autentyczny, a oleju w silniku nie ubywa, to ja proponowałbym syntetyk, co do marki oleju opinii ile ludzi. Osobiście odradzam Castrola, a będe polecał to, co zawsze leję, czyli Motul albo Mobil.
Rozmiar opon do 18 to 225/40/18, możesz zmienić to co masz, będzie troszkę szerzej, mam akurat 2 ładne sztuki w tym rozmiarze do sprzedania Yokohamy w bardzo ładnym stanie. Co do klocków, o tym też jest pełno na forum, jak masz pieniążki to szukaj ceramicznych, praktycznie nie pylą, a i hamują lepiej. Poza tym TRW, ATE, FERODO, jest tego trochę, wiadomo nie kupuj żadnych MADE IN CHINA.
-
makmarc
Witam,
Dziękuję za szybką odpowiedź, mnie jakiś czas nie było i nie miałem czasu odpisać.
Do Mazdy 6 Zugara zakupiłem ostatnio nowe opony Uniroyal – Rainsport 3 – 225/40R18 92Y – Summer Tyre (Car) – C/A/72, poza tym Olej silnikowy: Mobil 1 Super 3000 Formula Fe 5W30, Płyn chłodniczy: Prestone ,filtr oleju: Mann Oil filter, filtr powietrza: Mann Air filter, filtr paliwa,filtr w kabinie, świece NGK. Muszę jeszcze przeczyścić przepustnice gdyż pedał gazu stawia opór. Poza tym czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy należało by wymienić pompę wody o ile jest taka potrzeba. Przeważnie wymienia się ją przy zmianie rozrządu , ale skoro tutaj mam łańcuszek to może jest jakieś inne zastosowanie? Czy może mi ktoś doradzić dobre klocki hamulcowe na przód i tył, byle nie ceramiczne bo nie mam w planach wymieniać tarczy hamulcowych
Jaki filtr powietrza zastosować – standardowy czy stożkowy? Jeśli stozowy to czy macie jakieś konkretne propozycje w korzystnej cenie??
Pozdrawiam.
Dopisano 3 lis 2014, 04:47:
Witam,
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące wyboru oleju powyżej napisałem że wybrałem Mobil 1 Super 3000 Formula Fe 5W30, ale zastanawiam się jeszcze nad kupnem innego czyli : Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 Fully Synthetic Engine Motor Oil 5 Litres. Który z nich powinienem zakupić i który będzie lepszy dla mojego silnika 2.3l benzyna. Chyba że macie coś bardziej odpowiedniego??
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Dziękuję za szybką odpowiedź, mnie jakiś czas nie było i nie miałem czasu odpisać.
Do Mazdy 6 Zugara zakupiłem ostatnio nowe opony Uniroyal – Rainsport 3 – 225/40R18 92Y – Summer Tyre (Car) – C/A/72, poza tym Olej silnikowy: Mobil 1 Super 3000 Formula Fe 5W30, Płyn chłodniczy: Prestone ,filtr oleju: Mann Oil filter, filtr powietrza: Mann Air filter, filtr paliwa,filtr w kabinie, świece NGK. Muszę jeszcze przeczyścić przepustnice gdyż pedał gazu stawia opór. Poza tym czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy należało by wymienić pompę wody o ile jest taka potrzeba. Przeważnie wymienia się ją przy zmianie rozrządu , ale skoro tutaj mam łańcuszek to może jest jakieś inne zastosowanie? Czy może mi ktoś doradzić dobre klocki hamulcowe na przód i tył, byle nie ceramiczne bo nie mam w planach wymieniać tarczy hamulcowych
Pozdrawiam.
Dopisano 3 lis 2014, 04:47:
Witam,
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące wyboru oleju powyżej napisałem że wybrałem Mobil 1 Super 3000 Formula Fe 5W30, ale zastanawiam się jeszcze nad kupnem innego czyli : Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 Fully Synthetic Engine Motor Oil 5 Litres. Który z nich powinienem zakupić i który będzie lepszy dla mojego silnika 2.3l benzyna. Chyba że macie coś bardziej odpowiedniego??
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Rocznik 2004.
Przebieg 61000 mil.
Lukas&Magda napisał(a):Poza tym czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy należało by wymienić pompę wody o ile jest taka potrzeba. Przeważnie wymienia się ją przy zmianie rozrządu , ale skoro tutaj mam łańcuszek to może jest jakieś inne zastosowanie? Czy może mi ktoś doradzić dobre klocki hamulcowe na przód i tył, byle nie ceramiczne bo nie mam w planach wymieniać tarczy hamulcowychJaki filtr powietrza zastosować – standardowy czy stożkowy? Jeśli stozowy to czy macie jakieś konkretne propozycje w korzystnej cenie??
Jeśli chodzi o pompę wody to jest ona bezobsługowa, tak jak rozrząd na łańcuchu w M6, według mnie, zmieniasz ją kiedy padnie lub kiedy zacznie hałasować. Co do klocków to polecam ATE, Brembo, TRW choć te ostatnie pylą, trochę. A co do filtra, ja jestem za stożkiem, lub samą sportowa wkładką, mam taką na sprzedaż firmy K&N. Nie trzeba zmieniać co pół roku lub nawet rok, tylko myjesz ją i zakładasz spowrotem
- Załączniki
-
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Witaj xRafalx
Dzięki za odpowiedź, jeżeli chodzi o filtr to zaraz pojadę do sklepu i się dowiem ile kosztuje stożek. Nie wiesz może przypadkiem jaki olej lepiej zastosować i który się bardziej nadaje do tego silnika? Mobil 1 Super 3000 Formula Fe 5W30 czy Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 Fully Synthetic Engine??
Pozdrawiam:)
Dzięki za odpowiedź, jeżeli chodzi o filtr to zaraz pojadę do sklepu i się dowiem ile kosztuje stożek. Nie wiesz może przypadkiem jaki olej lepiej zastosować i który się bardziej nadaje do tego silnika? Mobil 1 Super 3000 Formula Fe 5W30 czy Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 Fully Synthetic Engine??
Rocznik 2004.
Przebieg 61000 mil.
Lukas&Magda napisał(a):Witaj xRafalx
Stożek, a stożek to różnica
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Właśnie wróciłem ze sklepu, jednak nie mają klocków hamulcowych które by mnie zadowoliły.. Chciałbym zakupić klocki hamulcowe brembo ,ale nie mam pojęcia jaki model ? Czy może mi ktoś z Was podesłać linka z dobrymi klockami hamulcowymi które będą pasowały do mojego auta?? Tak samo jeśli ktoś się orientuje o filtrach stożkowych , też prosiłbym o linka
Z góry dziękuje i pozdrawiam 
Dopisano 3 lis 2014, 17:00:
Jednak zostanę przy zwykłym filtrze powietrza – firmy Mann. Natomiast nadal proszę o pomoc w doborze klocków hamulcowych
Dopisano 3 lis 2014, 17:00:
Jednak zostanę przy zwykłym filtrze powietrza – firmy Mann. Natomiast nadal proszę o pomoc w doborze klocków hamulcowych
Rocznik 2004.
Przebieg 61000 mil.
Lukas&Magda napisał(a):Właśnie wróciłem ze sklepu, jednak nie mają klocków hamulcowych które by mnie zadowoliły.. Chciałbym zakupić klocki hamulcowe brembo ,ale nie mam pojęcia jaki model ? Czy może mi ktoś z Was podesłać linka z dobrymi klockami hamulcowymi które będą pasowały do mojego auta?? Tak samo jeśli ktoś się orientuje o filtrach stożkowych , też prosiłbym o linkaZ góry dziękuje i pozdrawiam
Przecież mogą zamówić Ci z hurtowni na jakiś inny dzień aby im dowieźli
Numery (dobierane przeze mnie, ale przed kupnem klocków, sprawdź w katalogu jeszcze raz) :
ATE: 13.0460-5804.2 TYŁ
Ferodo: FDB1721
TRW: GDB3311
ATE: 13.0460-5821.2 PRZÓD
Ferodo: FDB1619
TRW: GDB3310
Lukas&Magda napisał(a):Jednak zostanę przy zwykłym filtrze powietrza
Jak każdy.
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Dzięki za pomoc xRafalx , zamówiłem klocki : TRW: GDB3311 , TRW: GDB3310 mam nadzieje że będą się dobrze sprawować
Teraz tylko muszę się zastanowić nad wyborem oleju
Raz jeszcze dzięki 
Rocznik 2004.
Przebieg 61000 mil.
Lukas&Magda napisał(a):Dzięki za pomoc xRafalx , zamówiłem klocki : TRW: GDB3311 , TRW: GDB3310 mam nadzieje że będą się dobrze sprawowaćTeraz tylko muszę się zastanowić nad wyborem oleju
Raz jeszcze dzięki
Nie ma za co
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08