Mazda6 GY LF-DE '06 H&R Aero by MAYKI
Trzeba wykonywać plan stopniowo.po kolei sobie wszystko zrobisz jak tam sobie wymysliles. Cierpliwość popłaca 

Nightfallówna
Rozebralem cały panel i zajrzałem za radyjko
Ja mam u siebie podłączone tak

I teraz tak
Kable z przetwornika Rca mam w kolorze:
– brązowy ----> ( biało- niebieski z radia)
– czarny ----> ( niebiesko – czarny z radia)
– zielony ----> (fioletowy z radia)
– popielaty ----> (różowy z radia)
Tak mam podłączone kable. Mam nadzieję że pomogłem trochę
Dopisano 18 lut 2015, 12:08:
A kabel zasilający wzmacniacz najlepiej podpiąć pod zapalniczke samochodowa tak jak to zrobił xRafalx
Ja mam u siebie podłączone tak

I teraz tak
Kable z przetwornika Rca mam w kolorze:
– brązowy ----> ( biało- niebieski z radia)
– czarny ----> ( niebiesko – czarny z radia)
– zielony ----> (fioletowy z radia)
– popielaty ----> (różowy z radia)
Tak mam podłączone kable. Mam nadzieję że pomogłem trochę
Dopisano 18 lut 2015, 12:08:
A kabel zasilający wzmacniacz najlepiej podpiąć pod zapalniczke samochodowa tak jak to zrobił xRafalx
Nightfallówna
Tefalek a masz prąd w domu? może Mayki niechcący cały prąd z Gorzowa wciągnął do auta
Dobra już się nie śmieje , bo Mayki się na mnie wkurzy:)
Ale jednak mógłby coś napisać bo martwię się o niego po ostatnim podłączaniu audio:)

Dobra już się nie śmieje , bo Mayki się na mnie wkurzy:)
Ale jednak mógłby coś napisać bo martwię się o niego po ostatnim podłączaniu audio:)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Pewnie wszystko ładnie gra i dlatego się nie odzywa bo się wsłuchuje jak ładnie bas dudni 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Ja obrazić no co ty
polewkę mam tu niesamowitą jak to czytam hehe
muszę se agregat prądotwórczy wsadzić do bagola bo w Gorzowie ciemno jak w du...
a straży nie będę wzywał tylko od razu do warty jadę
Nie skończyłem roboty jeszcze nie miałem kiedy i nadal mam to trochę rozkopane ale zajme się tym w najbliższym czasie.
Jak moja skończy prace to mi wyczyta z tego wzmacniacza model i wtedy napisze pozdro
Dopisano 22 lut 2015, 00:16:
Wzmacniacz to Magnat classic 360 4 kanałowy. Do radia jest podpięty konwerter sygnału z wyjściami na czincze. Kabel Plusowy gruby pociągnięty z lewej strony , a czincze z prawej , kabel sterujący pod zapalniczkę. Masę podpiąłem pod śrubkę przy zamku od klapy bagażnika. Problem jest z mostkowaniem wzmacniacza gdyby ktoś wiedział jak to zrobić to prosze o info.
Chyba znalazłem na dodatek pokazane na takim samym wzmacniaczu jak mój:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic583568.html
Dopisano 22 lut 2015, 00:26:
Przemo kumasz coś z tego?

Nie skończyłem roboty jeszcze nie miałem kiedy i nadal mam to trochę rozkopane ale zajme się tym w najbliższym czasie.
Jak moja skończy prace to mi wyczyta z tego wzmacniacza model i wtedy napisze pozdro
Dopisano 22 lut 2015, 00:16:
Wzmacniacz to Magnat classic 360 4 kanałowy. Do radia jest podpięty konwerter sygnału z wyjściami na czincze. Kabel Plusowy gruby pociągnięty z lewej strony , a czincze z prawej , kabel sterujący pod zapalniczkę. Masę podpiąłem pod śrubkę przy zamku od klapy bagażnika. Problem jest z mostkowaniem wzmacniacza gdyby ktoś wiedział jak to zrobić to prosze o info.
Chyba znalazłem na dodatek pokazane na takim samym wzmacniaczu jak mój:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic583568.html
Dopisano 22 lut 2015, 00:26:
Przemo kumasz coś z tego?
To co Ty pokazałeś Mayki to jest być może ten sam model wzmaka , jednak może trochę nowszy, bo ma inaczej poukładane, a przede wszystkim inaczej opisane wyjścia na głośniki.
To jest twój wzmacniacz :
Na tym wzmacniaczu co podałeś linka jest pod wyjściami na głośniki taki napis Bridged oznacza on sposób mostkowania kanałow, a u Ciebie tego nie ma , dla tego nie chciałem robić tego metodą prób i błędów, bo w Orlenie brakło by bezpieczników.
Tak jak mówiłem kup porządne widełki żeby podłączyć jeszcze raz zasilanie i masę , żeby to się pewnie trzymało , tym bardziej że masz grube przewody, które ogarniają trzy gniazda z obudową na raz:)
Ściągnij sobie klemę z aku podłącz wszystko jak się należy, zamocuj wzmacniacz żeby nie latał po bagażniku w miejscu docelowym i dopiero podłącz klemę , jak już będziesz wiedział, że wszystko jest poprawnie podłączone.
To jest twój wzmacniacz :
Na tym wzmacniaczu co podałeś linka jest pod wyjściami na głośniki taki napis Bridged oznacza on sposób mostkowania kanałow, a u Ciebie tego nie ma , dla tego nie chciałem robić tego metodą prób i błędów, bo w Orlenie brakło by bezpieczników.
Tak jak mówiłem kup porządne widełki żeby podłączyć jeszcze raz zasilanie i masę , żeby to się pewnie trzymało , tym bardziej że masz grube przewody, które ogarniają trzy gniazda z obudową na raz:)
Ściągnij sobie klemę z aku podłącz wszystko jak się należy, zamocuj wzmacniacz żeby nie latał po bagażniku w miejscu docelowym i dopiero podłącz klemę , jak już będziesz wiedział, że wszystko jest poprawnie podłączone.

Masz racje ale tamten też był 4 kanałowy tyle że ma kable zasilania z lewej strony no nie ważne
W każdym razie wzmacniacz jest już zamontowany , kable obrobione na nowo mocno przymocowane leży na boku za skrzynią i skrzynia go dociska do oparcia kanapy nie ma prawa się ruszyć. We wtorek kupie te widełki zamontuje kable jeszcze raz żeby było już na tip top a wzmachol złapie na wkręty do oparcia kanapy albo do skrzyni zobaczę jeszcze.
Poczytałem trochę na necie i mostkowałem ten wzmacniacz sam , podłączyłem tak:
+ ze skrzyni do + na 1CH i – ze skrzyni do – na 2CH. Po prostu podpiąłem skrzynie pod 2 kanaly.
Nie wiem czy tak ma być bo slysze całą muzyke w skrzyni a nie tylko bass , a może tak ma być? sam nie wiem
Gra głośniej niż wtedy co my podłączaliśmy ale myślalem że bedzie lepiej 
Dopisano 22 lut 2015, 14:40:
Na zdjęciu które wrzuciłeś widać ze CH1 i CH4 to głośniki bo pisze speaker więc może zmostkuje drugi z trzecim i będzie sam bass?
W każdym razie wzmacniacz jest już zamontowany , kable obrobione na nowo mocno przymocowane leży na boku za skrzynią i skrzynia go dociska do oparcia kanapy nie ma prawa się ruszyć. We wtorek kupie te widełki zamontuje kable jeszcze raz żeby było już na tip top a wzmachol złapie na wkręty do oparcia kanapy albo do skrzyni zobaczę jeszcze.
Poczytałem trochę na necie i mostkowałem ten wzmacniacz sam , podłączyłem tak:
+ ze skrzyni do + na 1CH i – ze skrzyni do – na 2CH. Po prostu podpiąłem skrzynie pod 2 kanaly.
Nie wiem czy tak ma być bo slysze całą muzyke w skrzyni a nie tylko bass , a może tak ma być? sam nie wiem
Dopisano 22 lut 2015, 14:40:
Na zdjęciu które wrzuciłeś widać ze CH1 i CH4 to głośniki bo pisze speaker więc może zmostkuje drugi z trzecim i będzie sam bass?
On będzie grał całym pasmem , bo nie ma tam żadnej zwrotnicy , w tej skrzynce , ani wzmacniacz nie ma osobnego wyjscia na suba , ale są tam filry na przednim panelu którymi możesz trochę to pasmo obciąć jak się nie mylę.
Co do podłączenia w mostku to dobrze podłaczyłeś:)
Jak będziesz miał chwilkę to za niedługo będę w GW u Tefala bo jedziemy do Poznania na spot to możesz podjechać i obczaimy. Przed 15 będę u niego.
Co do podłączenia w mostku to dobrze podłaczyłeś:)
Jak będziesz miał chwilkę to za niedługo będę w GW u Tefala bo jedziemy do Poznania na spot to możesz podjechać i obczaimy. Przed 15 będę u niego.

Dzisiaj słyszałem po zmostkowaniu i gra na 2 kanałach o wiele wiele lepiej. Teraz juz słychać ten bas 

Nightfallówna
Piszą w aukcji, że obsługuje pamięć do 32GB
, nieźle. A te białe przełączniki z tyłu urządzenia czemu mają służyć?

Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Nightfall napisał(a):No niezłe cacko
Sex misja?

Nie wiem do czego te przełączniki , jak przyjedzie paczka to się dowiem i napisze
Dopisano 3 mar 2015, 22:24:
A już nie długo jak dobrze pójdzie (żona prawie przekonana) zakupie takie feluniuniunie