Mazda6 GY RF-7J '06 kombi /18"/Eibach/Xenon MPS/Skóry/A-Spec/2x Lip/ Phantom Blue by Nightfall
Jeśli zdemontujesz przepustnicę, to każdy środek do mycia silnika się nada. Dobrze usuwają one sadzę i smary. U siebie czyściłem środkiem do mycia silnika z biedronki i super się doczyściło.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj napisał(a):Jeśli zdemontujesz przepustnicę, to każdy środek do mycia silnika się nada
Ja myłem środkiem do przepustnic wurtha za który dałem 35 zł, i jakoś nie dał rady, lepiej kupić benzynkę ekstrakcyjną, do tego pędzelek i jazda
Mi chodziło o środek do mycia komory. Ja miałem coś takiego:

Cały syf po spryskaniu zszedł w zasadzie sam. Trochę przejechałem pędzelkiem, spłukałem i czysto.
sorry za OT

Cały syf po spryskaniu zszedł w zasadzie sam. Trochę przejechałem pędzelkiem, spłukałem i czysto.
sorry za OT
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Każda cenna rada się przyda jak nie mi to komuś innemu 
Z tej firmy to nawet dobre są kosmetyki ogólnie

Z tej firmy to nawet dobre są kosmetyki ogólnie
Nightfallówna
Używał ktoś może takiego wynalazku? ?
http://allegro.pl/modyfikator-plus-doda ... 06922.html
Czy to rzeczywiście coś daje czy tylko wyrzucenie pieniędzy

Czy to rzeczywiście coś daje czy tylko wyrzucenie pieniędzy

Nightfallówna
czytałem o nim niekoniecznie pozytywne opinie
sam przymierzam się wiosną do tego http://www.militec1.pl/ bo MIRAS M6 polecał 
Pytam na forum z tego względu ze tez słyszałem żeby tego raczej nie kupować
A widzę ze Militec1 kosztuje o ponad połowę mniej no i jak już Miras testował i poleca.
Ciekawe czy zmniejszyloby się kopcenie z tyłu
bo na jakiś znaczący wzrost mocy raczej bym nie liczył.
Nie tak dawno zmieniłem olej wiec może warto by było to chlapnac do silnika przed zimą.
Pewnie też poprawi się kultura pracy silnika wiec może warto.
Bo zepsuć tym czegoś nie można raczej tzn żeby jakieś podzespoły się nagle nie odezwaly
A widzę ze Militec1 kosztuje o ponad połowę mniej no i jak już Miras testował i poleca.
Ciekawe czy zmniejszyloby się kopcenie z tyłu

Nie tak dawno zmieniłem olej wiec może warto by było to chlapnac do silnika przed zimą.

Pewnie też poprawi się kultura pracy silnika wiec może warto.
Bo zepsuć tym czegoś nie można raczej tzn żeby jakieś podzespoły się nagle nie odezwaly
Nightfallówna
ja kiedyś też myślałem o takich specyfikach ale po zagłebieniu się dokładnie w temat ( info między innymi z mazda katowice ) doszedłem do wniosku że jeśli wszystko funkcjonuje prawidłowo to nie ma co z tym szaleć.
Dokładnie. One jeszcze mogą zaszkodzić, a nie pomóc.odom napisał(a):olej temat ,,ulepszaczy,,

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
nic dodac nic ujaczemoj napisał(a): Trzeba zalewać dobry olej i nie ma co kombinować z takimi specyfikami.
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Robiłem sobie właśnie zdjęcia już do sesji jesiennej i podszedł do mnie koleś i mówi :
-No ładne cudeńko. Za ile będzie pan sprzedawał
Mowie ze musi się Pan smakiem obejść bo cudeńko nie na sprzedaż
-No ładne cudeńko. Za ile będzie pan sprzedawał

Nightfallówna
Nightfall napisał(a):Robiłem sobie właśnie zdjęcia już do sesji jesiennej i podszedł do mnie koleś i mówi :
-No ładne cudeńko. Za ile będzie pan sprzedawał![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Było mu podać cenę ze 40 tys może by facet zabrał, a Ty byś kupił GH
No można tak było powiedzieć
Z ciężkim sercem bym sprzedawał.
Mówił ze juz tak kiedyś kupił Forda S Maxa. Koleś robił zdjęcia a on podszedł i zapytał za ile no i koleś podał cenę no i ziomek kupił. Mówi : Panie 8 lat jeździłem bez problemów.
Powiedziałem tylko ze Mazda tez by Pan pojezdzil bez problemów

Z ciężkim sercem bym sprzedawał.
Mówił ze juz tak kiedyś kupił Forda S Maxa. Koleś robił zdjęcia a on podszedł i zapytał za ile no i koleś podał cenę no i ziomek kupił. Mówi : Panie 8 lat jeździłem bez problemów.
Powiedziałem tylko ze Mazda tez by Pan pojezdzil bez problemów
Nightfallówna
No moja to rdzy ma jak na lekarstwo a nawet mniej
Wiele osób oglądając dziwi się gdzie ta ruda która już ogólnie się przyjęła ze jak Mazda to rdza.
Ale rzeczywiście w porównaniu z innymi to moja rdzy nie smakuje
Wiele osób oglądając dziwi się gdzie ta ruda która już ogólnie się przyjęła ze jak Mazda to rdza.
Ale rzeczywiście w porównaniu z innymi to moja rdzy nie smakuje

Nightfallówna