Mazda6 GY RF-7J '06 kombi /18"/Eibach/Xenon MPS/Skóry/A-Spec/2x Lip/ Phantom Blue by Nightfall
Ładnie to się komponuje. Tylko tarcze takie malutkie i śruby trzeba by jakoś spasować kolorem
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Swojego czasu miałem parcie na wymianę śrub ale mi przeszło jakoś.
Tarcze rzeczywiście lepsze byłyby od GH ale nie będę wymieniał póki co
Narazie to tylko ujezdzam i tak na siebie zwracam uwagę gdzie się tylko nie pojawię
Widać ze się ludziom autko podoba bez przedziału wiekowego bo i od dzieciaków do osób naprawdę starszych widzę reakcje
Jutro z Maykim planujemy zrobić mały eksperyment no i jak się uda to z pewnością to udokumentuje.
Tarcze rzeczywiście lepsze byłyby od GH ale nie będę wymieniał póki co
Narazie to tylko ujezdzam i tak na siebie zwracam uwagę gdzie się tylko nie pojawię

Widać ze się ludziom autko podoba bez przedziału wiekowego bo i od dzieciaków do osób naprawdę starszych widzę reakcje

Jutro z Maykim planujemy zrobić mały eksperyment no i jak się uda to z pewnością to udokumentuje.
Nightfallówna
Nightfall napisał(a):Widać ze się ludziom autko podoba
A co ma się nie podobać, pięknie utrzymana, dbasz o nią to i się odwdzięcza świetnym wyglądem

Zawsze byłem zdania, że niebieskie zaciski
wyglądają zdecydowanie lepiej niż czerwone. Jeśli czerwone to tylko i wyłącznie do czarnego.

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Zależy też od barwy felgi, ale u Nightfalla te zaciski pięknie komponują się z lakierem. Dobra robota 

-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Dobrze jest, z dopieszczeniem felg pewnie trochę schodzi w tym kolorku, słyszałem ostatnio o jakichś klockach z serii White Brake Series czy jakoś tak, które podobno nie pylą.
-
makmarc
I to by było super rozwiązanie
Ja mam TRW które są cichutkie ale pyla niestety.
A jeśli chodzi o utrzymaniu białych felg w czystości to u mnie czyszczone są średnio co 2 dni

Ja mam TRW które są cichutkie ale pyla niestety.
A jeśli chodzi o utrzymaniu białych felg w czystości to u mnie czyszczone są średnio co 2 dni
Nightfallówna
ATE też bardzo pylą
Denerwuje mnie to już, po 200 kilometrach są czarne felgi. Dobrze hamują nie bardzo chce ich zmieniać na inne klocki.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
A to bardzo dziwne, bo sam ma ATE i jakiejś tragedii nie madanmazda napisał(a):ATE też bardzo pyląDenerwuje mnie to już, po 200 kilometrach są czarne felgi. Dobrze hamują nie bardzo chce ich zmieniać na inne klocki.
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Jak dobrze umyjecie felgi, wyglinkujecie i nałożycie jakiś fajny wosk. To później wystarczy w sumie tylko szmatką lekko przetrzeć i ten pył schodzi. Maks 5 minut roboty to można nawet i codziennie 

-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Otóż to
Ja zawsze jak umyje felgi to psikam woskiem w płynie i rzeczywiście później łatwiej schodzi brud 

Nightfallówna
AloHa
Ja zrobiłem tak. Po sezonie wypucowane fele nawoskowałem twardym woskiem z caranburą i do wora.
Jak zakładałem to tylko zrobiłem poler, ani brud ani pył długo nie były mi straszne
Oczywiście żadnych turbo płukań czy innej chemii. Tylko płukanie szmatka i wosk w płynie.
Teraz już trochę się łapie brud
Ja zrobiłem tak. Po sezonie wypucowane fele nawoskowałem twardym woskiem z caranburą i do wora.
Jak zakładałem to tylko zrobiłem poler, ani brud ani pył długo nie były mi straszne

Oczywiście żadnych turbo płukań czy innej chemii. Tylko płukanie szmatka i wosk w płynie.
Teraz już trochę się łapie brud

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Od czwartku zaczynam urlop i przed wyjazdem nad morze zrobię generalne sprzątanie środka plus nablyszcze ładnie lakierek żeby prezencja nie zniknęła
Wczoraj razem z Maykim próbowaliśmy wyciągnąć drobne wgniotki na lakierze.
Po obejrzanych filmikach wzięliśmy się za robotę.
Nagrzewalismy suszarka to miejsce a pozniej odrazu sprężonym powietrzem odwróconym do góry dnem żeby zamrozić.
Ale niestety karoseria nie wróciła do stanu początkowego
i wgniotki na krzywuche dalej będą jeździć razem ze mną

Wczoraj razem z Maykim próbowaliśmy wyciągnąć drobne wgniotki na lakierze.
Po obejrzanych filmikach wzięliśmy się za robotę.
Nagrzewalismy suszarka to miejsce a pozniej odrazu sprężonym powietrzem odwróconym do góry dnem żeby zamrozić.
Ale niestety karoseria nie wróciła do stanu początkowego

Nightfallówna
Nocleg i główna baza będzie w Pobierowie ale pewnie będę latał tu i tam po sąsiednich miejscowościach
Czyżbyś tez się wybierał przyjacielu

Będę nad morzem do 1 do 8
Czyżbyś tez się wybierał przyjacielu

Będę nad morzem do 1 do 8
Nightfallówna
Tak jest
jedziemy 2-go sierpnia, ale trochę daleko od siebie będziemy, bo w Jastrzębiej Górze i również do 8-go 
-
makmarc
Bylem tam 2 razy i świetnie jest.
Polecam
Szkoda ze taki kawał od siebie
Bo juz myślałem ze cos razem 
Ale jak to mówię że co się odwlecze to nie uciecze

Szkoda ze taki kawał od siebie
Ale jak to mówię że co się odwlecze to nie uciecze
Nightfallówna
Pobierowo strasznie się rozbudowało i skomercjalizowało , kiedyś bywałem co roku (15-20 lat wstecz) teraz omijam szerokim łukiem.
W Jastrzębiu fajnie ,ale wąska plaża bo je klif ,od razu polecana ucieczka w lewo w kierunku na Karwię
W Jastrzębiu fajnie ,ale wąska plaża bo je klif ,od razu polecana ucieczka w lewo w kierunku na Karwię

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Autko dzisiaj zostało gruntownie odkurzone, wyplakowane w środku a na zewnątrz umyte i nabluszczone Turtle Wax Ice
Dieselek zalany a jutro zrobię 600 km bo lecę do Wrocka a w sobotę rano nad morze
W końcu upragniony wypoczynek.
Napewno jakieś ciekawe foty nad morzem pstrykne to będę dodawał na bieżąco
Dieselek zalany a jutro zrobię 600 km bo lecę do Wrocka a w sobotę rano nad morze

W końcu upragniony wypoczynek.
Napewno jakieś ciekawe foty nad morzem pstrykne to będę dodawał na bieżąco
Nightfallówna