Ps bardzo ładna Mazda
Mazda6 GY RF '07 by Jotec
z tym FAP-em czy DPF-em to się nie będę wymądrzał bo nie wiem tego na 100%, mogę tylko zacytować co mi mówił gość co usuwał gdy spytałem czym się różni dpf od fap-a-
"Różni się sposobem wypalania, dpf potrzebuje do wypalania również płyn dodatkowy"
więc jak ktoś napewno wie czy to się różni to proszę o wyjaśnienie bo sam jestem ciekawy
"Różni się sposobem wypalania, dpf potrzebuje do wypalania również płyn dodatkowy"
więc jak ktoś napewno wie czy to się różni to proszę o wyjaśnienie bo sam jestem ciekawy
- Od: 19 sie 2012, 15:34
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 150KM 2007r
Kurczę, może to ja całe życie żyję w błędzie ale moim zdaniem to FAP potrzebuje płynu, a w Mazdach montowany jest DPF. Ojciec w Citroenie ma FAP i tam płyn na pewno się uzupełnia. Więc może "fachowiec" sam nie wiedział co wycina 
- Od: 3 wrz 2013, 13:59
- Auto: Mazda 6 GY1, 2.0. MZR-CD 143 KM, 2007.
Wcześniej – Mazda 323F BJ, 2.0. DTID, 16V, 2003.
Ładna sztuka
Śliwka na Mazdzie wygląda świetnie, tyle ich tu teraz przybywa!
Program będzie lepszym rozwiązaniem, warto znaleźć firmę która dostraja patrząc na stan samochodu by silnik zbyt szybko się nie skończył
Średnio 20-30 km w górę

Śliwka na Mazdzie wygląda świetnie, tyle ich tu teraz przybywa!
em_dzej napisał(a):Jaki chip włożyłeś , skoro z 121 podniosłeś na 150 , to ile ja bym wyciągnął skoro mam 143 fabrycznie .
Program będzie lepszym rozwiązaniem, warto znaleźć firmę która dostraja patrząc na stan samochodu by silnik zbyt szybko się nie skończył
Średnio 20-30 km w górę
- Od: 29 sie 2014, 19:40
- Auto: Jest Audi S4 B5 195 kW '98
Był. Mazda 6 2.0 CiTD 100kW GY '05 Sport Exclusive
em_dzej napisał(a):Ile orientacyjnie taka przyjemność kosztuje
Zależy gdzie, sam zastanawiałem się nad firmą Maptek z Poznania. Dostrajają program pod samochód, cena ... 2900 zł
http://maptek.pl/pl/baza_ofert/6.php
- Od: 29 sie 2014, 19:40
- Auto: Jest Audi S4 B5 195 kW '98
Był. Mazda 6 2.0 CiTD 100kW GY '05 Sport Exclusive
Nie robiłem ale myślę, że przedział około 1000-1500zł, bo to diesel 
Ostatnio edytowano 14 lis 2014, 17:15 przez xRafalx, łącznie edytowano 1 raz
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Dawno nie odświeżałem tematu ale w madzi doszło oświetlenie led ale to jak umyje ją porobie zdjęcia, oraz szykuje się do A-spec(juz wszystko mam nawet prad w klapie) i przyciemnienia lamp.
Jaką folię polecacie do przeciemnienia lamp
doszła wczoraj rozpórka, może nie fachowa ale zrobiona własnymi rękoma
Jaką folię polecacie do przeciemnienia lamp
doszła wczoraj rozpórka, może nie fachowa ale zrobiona własnymi rękoma
Ostatnio edytowano 17 mar 2015, 12:56 przez Jotec, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 19 sie 2012, 15:34
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 150KM 2007r
Jotec napisał(a):Jaką folię polecacie do przeciemnienia lamp
Tu masz namiary na folię, ja mam oklejone tą folią i jest

Jeśli chodzi o turtle wax to dobry wybór sam stosuje a najepszy jest ACE syntetyczny
problem zgromadzonego kurzu znika w mig i pozostawia piękny lustrzany połysk 
A jeśli chodzi o lampy to również tym tematem się interesuje i Nightfall polecił mi własnie tą proponowaną przez Ciebie
A jeśli chodzi o lampy to również tym tematem się interesuje i Nightfall polecił mi własnie tą proponowaną przez Ciebie
Nightfall napisał(a):Ja juz na niej jeżdżę rok i na lampach nic się nie dzieje wiec polecam.
No i jest nasza gwiazda

odom napisał(a):
Bo mamy o klejone tą samą folią