Mazda6 GY 2007r by odom 165Km 405 Nm chip&fap&BMC – SPRZEDANA
No właśnie ... do sedanów jest tego masa do kombi brak ... powód
.... sam przekopałem neta ale bez skutku ...
aa właśnie takie bym chcial i co ... a mowia Polak potrafi 
Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż...
odom napisał(a):a mowia Polak potrafi
jest rozwiązanie

to jednak pozostane przy obecnych
to czas na pierwszy etap wymiana tego wstrętnego żółtego oświetlenia kabiny tablic itp ..
oczywiście SMD 5 diodowe 
to czas na pierwszy etap wymiana tego wstrętnego żółtego oświetlenia kabiny tablic itp ..
odom napisał(a):to jednak pozostane przy obecnych![]()
poczekaj na efekt u matthies'a, a jak się spodoba to idź w tą samą stronę
poczekam
jeszcze jeden temat ... chyba jednak poszukam jakiegoś kola ... ehh mania każdego mojego samochodu .,... 
a ja sie dziwie co mnie tak uszy pieką 
niestety ale koledzy mają rację, do GY nie ma żadnych ciekawych lamp, a jedyne godne uwagi faktycznie udało mi się trafić na ebayu, prosto z japonii. Podgląd tutaj viewtopic.php?p=2833603#p2833603
ewentualnie folia tak jak wspomnieli przedmówcy, ale to kwestia gustu i przede wszystkim koloru auta, bo nie wszędzie pasuje.
niestety ale koledzy mają rację, do GY nie ma żadnych ciekawych lamp, a jedyne godne uwagi faktycznie udało mi się trafić na ebayu, prosto z japonii. Podgląd tutaj viewtopic.php?p=2833603#p2833603
ewentualnie folia tak jak wspomnieli przedmówcy, ale to kwestia gustu i przede wszystkim koloru auta, bo nie wszędzie pasuje.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies ... ta twoja m-6 ladna
właśnie coś w ten deseń chce porobić 
pytanie :
moje spalanie:
trasa ; 5,5
miasto 11
średnie 8,5-9 l
tryb jazdy ; zrównoważony
reasumując ostatni bak pelny : 520 km ... sr. spalaanie wedlug kompa 12,4 wypalanie DPF jak poinformowali mnie koledzy forum.
obecny pełny bak : przejechane 289 km poxostalo 3/4 baku spalaanie wedlug kompa 9,2
Ale... miałem m-6 2004 rok i tam po tych samych trasach max wysxlo mi 7,8 średnie a tu ... ehh trochę duxo nie wiem jak ogryźć temat bo coś najwidoczniej jest nie tak.

pytanie :
moje spalanie:
trasa ; 5,5
miasto 11
średnie 8,5-9 l
reasumując ostatni bak pelny : 520 km ... sr. spalaanie wedlug kompa 12,4 wypalanie DPF jak poinformowali mnie koledzy forum.
obecny pełny bak : przejechane 289 km poxostalo 3/4 baku spalaanie wedlug kompa 9,2
Ale... miałem m-6 2004 rok i tam po tych samych trasach max wysxlo mi 7,8 średnie a tu ... ehh trochę duxo nie wiem jak ogryźć temat bo coś najwidoczniej jest nie tak.
odom napisał(a):matthies ... ta twoja m-6 ladnawłaśnie coś w ten deseń chce porobić
pytanie :
moje spalanie:
trasa ; 5,5
miasto 11
średnie 8,5-9 l
Mi mazda 2.0 ale benzynowa pali mniej jak Twój diesel więc jest coś nie tak
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
Maniekvip napisał(a):Mi mazda 2.0 ale benzynowa pali mniej jak Twój diesel więc jest coś nie tak
cos na pewno albo dalej DPF do wymiany ooleju ok 2.5 tys km na wskazniku daleko do ,,x,, albo podkladki pod wtryskami jakies sugestie Panowie

odom napisał(a):hehehe dokładnie co tu duzo mówić taki komfort i wypas za troszke ponad 20 tys
Tu się troszkę nie zgodzę,bo żeby kupić M6 po lifcie trzeba dać sporo więcej,no chyba że taką zmęczoną sztukę to tak.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
mmarcis4 napisał(a):Tu się troszkę nie zgodzę,bo żeby kupić M6 po lifcie trzeba dać sporo więcej,no chyba że taką zmęczoną sztukę to tak.
a jednak da się, oglądałem nawet te po 26 tys i były w gorszym stanie
odom napisał(a):mmarcis4 napisał(a):Tu się troszkę nie zgodzę,bo żeby kupić M6 po lifcie trzeba dać sporo więcej,no chyba że taką zmęczoną sztukę to tak.
a jednak da się, oglądałem nawet te po 26 tys i były w gorszym stanie
Może i się da
Może jestem bezczelny ale trafiła się okazja która pali więcej niż benzyna
Stirling Moss
Stirling Moss
Wolność słowa
i według mnie drobna usterka
w końcu auto ma 7 lat 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
moje 136 koników zadowala się 8 litrami w mieście, więc też nie mało
ale klima cały czas pracuje i dodatkowo nie bawię się w żadne eco driving, tylko jak potrzeba mocy to ona jest
ale wracając do Ciebie – jak z pracą silnika? Coś się dzieje czy ogólnie jest ok, tylko to spalanie takie wysokie?

ale wracając do Ciebie – jak z pracą silnika? Coś się dzieje czy ogólnie jest ok, tylko to spalanie takie wysokie?
hmmm według mnie wsxystko ok silnik dobrze reaguje na pedał gazu itp ale parokrotnie jadać np. na 2 lub 3 biegu trochę jakby szarpał ( falujace obroty cos w tym stylu ) problem pojawia sie sporadycznie
oddaj M do jakiegoś zaufanego warsztatu, w którym ludzie znają się na tym, co robią
jeśli nikogo takiego nie znasz, kolega Mandey ostatnio dwumas wymieniał u jakiegoś ogarniętego kolesia, więc do niego się zgłoś 
odom napisał(a):dwumas ... hmm a jego wplyw na spalanie /
Sorki za wcześniejszy post

Mi się wydaje że dwumas nie ma wpływu na spalanie.
Sprawdź przepustnice pod kątem czystości, zawór EGR, przepływomierz.
W moim nissanie był zabrudzony i auto też miało szarpnięcia podczas przyspieszania aczkolwiek spalanie było w normie.
Stirling Moss
Stirling Moss
najpierw podstawy olej i komplet filtrów
ile taka usługa na serwisie ? duxa przebitka
odom napisał(a):dwumas ... hmm a jego wplyw na spalanie /