Nareszcie dorwałem się do komputera i mogę wrzucić kilka fotek, z telefonu niestety nie dało rady
Kilka rzeczy w ciągu tych ostatnich dwóch tygodni się zmieniło.
1. Wymiana akumulatora na Bosch Silver S4 95Ah 830A. Stary niestety już całkowicie zdechł, w niskich temperaturach, ale wciąż dodatnich odmawiał pracy nawet po jednej nocy.
2. Pomalowanie przednich świateł na czarno.
3. Zakup kosmetyków Meguiar's od Don Corleone, niestety jeszcze nie wszystko, ale już niedługo uzupełnienie kompletu.
od lewej:
– Meguiar's Gold Class Car Wash Shampoo &Conditioner
– Meguiar's Ultimate Compound
– Meguiar's ScratchX 2.0
– Meguiar's Gold Class Carnauba Plus Wax Liquid
– Meguiar's Ultimate Polish Tester (gratis)
– Meguiar's Ultimate Quik Detailer
– Meguiar's Natural Shine Protectant
– Meguiar's Microfiber Wash Mitt
– Meguiar's Water Magnet Microfiber Drying Towel
– Meguiar's Ultimate Wipe (gratis)
– Meguiar's Soft Buff Terry Towels 3 szt
– Meguiar's Soft Foam Applicator Pad 2 szt (gratis)
– Meguiar's Smooth Surface Replacement Clay Bar
W planach zakup jeszcze kliku produktów Meguiar's, z powodu braków w dniu odwiedzin w Raszynie oraz powłoki kwarcowej na zimę

4. Zainstalowanie oświetlenia w bagażniku. Taśmy LED podłączone pod lampkę, co umożliwia mi włączanie i wyłączanie oświetlenia przy pomocy lampki. Mały toturial, przepraszam za jakość zdjęć, ale z telefonu.
Podłączenie do lampki
Kabelki do pierwszej taśmy LED wychodzą przez dziurki w plastikowej obudowie
Przyklejona taśma LED
Drugi kabelek do drugiej taśmy puszczony pod osłoną do zamka bagażnika, tą co znajduje się nad zderzakiem, potem już pod tapicerką i wychodzi na górze w dowolnym miejscu między plastikową osłona a tapicerką (nie chciałem wiercić dziur)
Efekt końcowy wrzucę, jak zrobię zdjęcie ze statywu

5. Najlepsza praca na końcu, czyli pielęgnacja lakieru. Pierw mycie, potem glinkowanie (około 2 godzin), polerka, wosk. Całość prac zajęła 2 dni, niestety odpowiednia temperatura pojawiała się około 11-12, a ciemno robiło się już przed 18

Ogólnie najdłużej zeszło się z glinkowaniem i polerką, ale efekt sami oceńcie, mi pasi

PRZED
PO
PRZED
PO
PRZED
PO
PRZED
PO
PRZED
Niestety PO nie udało mi się zrobić fotki. Ciężko to wyjaśnić, ale obraz był ciemny, było takie odbicie, że z ręki nie szło zrobić dobrego zdjęcia, może jak zastosuję statyw to wrzucę fotkę.
Na sam koniec mały BONUS. Zbieranie pakietu można uznać za otwarte

Komplet celuje mieć na wiosnę, tak aby za jednym zamachem usunąć korozję z nadkoli i drzwi, zabezpieczyć antykorozyjnie podwozie, polakierować i zamontować pakiet AERO, polakierować osłonki kielichów amortyzatorów przednich i polakierować osłonę silnika

Trzeba już zacząć zbierać kasę

Update zdjęć i opisu w pierwszym poście.