Mazda6 GG LF 06' 2.0 benzyna 147 koni
Za światłą tałem 158 zł w sklepie w swoim rejonie z częsciami samochodowymi (na allegro są droższe,znalazłem za 179).Montowałem sam także koszt tylko za świata.Podłączenie banalnie proste.Są 3 przewody:czarny-masa,czerwony z bezpiecznikiem pod 12 V za stacyjką żeby działąły tylko przy włączonym zapłonie i żółty pod światła mijania.Troche zabawy jest przy robieniu otworów na ledy.Ja użyłem wiertarki z frezem,troche było zabawy ale warto,polecam.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Elegancko wyglądają i świecą, gratuluję roboty. Już za niedługo będę zakładał identyczne. Kolego mmarcis4 mógłbyś wrzucić zdjęcie skrzynki bezpieczników i zaznaczyć, w które dokładnie się podłączyłeś jako + po stacyjce i jako + świateł mijania?.
Wiadomo, że i tak warto przemierzyć itp., ale zawsze to jakieś ułatwienie dla następnych chętnych do założenia LEDów
. Również tak jak Ty chcę w pełni wykorzystać czujnik zmierzchu w tym względzie.
Jak już tak jesteśmy w temacie LEDów polecam Ci usprawnienie oświetlenia bagażnika (znajdziesz u mnie w wątku opis). Wprawdzie masz hatchback'a, i nie wiem jak tam dokładnie wygląda oryginalne podświetlenie, ale może warto też doświetlić
.
Wiadomo, że i tak warto przemierzyć itp., ale zawsze to jakieś ułatwienie dla następnych chętnych do założenia LEDów
Jak już tak jesteśmy w temacie LEDów polecam Ci usprawnienie oświetlenia bagażnika (znajdziesz u mnie w wątku opis). Wprawdzie masz hatchback'a, i nie wiem jak tam dokładnie wygląda oryginalne podświetlenie, ale może warto też doświetlić
- Od: 12 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 6 SportWagon benzyna + LPG 2.3l 166 KM 2006r.
Jako plus "czerwony przewód" po stacyjce wykorzystałem wolne miejsce w którym miałem napięcie 12V,włożyłem tam swój bezpiecznik zresztą przepalony tylko poto żeby przycisnąć przewód w gnieżdzie,a plus "żółty przewód" do gaszenia ledów wykorzystałem bezpiecznik od świateł mijania.
Dopisano 14 lip 2013, 12:55:
Opis skrzynki bezpieczników
Dopisano 14 lip 2013, 12:55:
Opis skrzynki bezpieczników
- Załączniki
-
-
- Oznaczenie skrzynki bezpieczników na jej pokrywie.
-
- Efekt końcowy :)
-
-
- Jeszcze opis całej skrzynki
-
- Jeszcze M6 bokiem.Doczekała sie w końcu CB radia :)
No, no, świetna robota. Też będę dokładał do swojej światła, tylko jeszcze nie wiem czy będą to światła do jazdy dziennej czy może przeciwmgielne. Tylko, że to będzie na nowym zderzaku, takim jak ma kolega Wisniaus czy IraZ.
Nie chcesz sprzedać tych felg albo się zamienić ?
Nie chcesz sprzedać tych felg albo się zamienić ?
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Kolego "Przemysław" dzięki za propozycje zamiany felg ale podziekuje choć Twoje też są ładne.
mmarcis4 napisał(a):Jedyny minus całej zabawy to taki że po wyłączeniu zapłonu ledy świeca jeszcze około minute.
Hej, mam pytanko. Czy to jest efekt konkretnego podłączenia do auta, czy te ledy mają taki wyłącznik czasowy fabrycznie wmontowany?
octodan napisał(a):Hej, mam pytanko. Czy to jest efekt konkretnego podłączenia do auta, czy te ledy mają taki wyłącznik czasowy fabrycznie wmontowany?
To jest efetk podłączenia w tym aucie a dokładnie w bezpiecznikach pod maską,można wziąć plus z kabiny i nie będzie takiego efektu ale nie znalazłem nigdzie otworu gdzie można by przeciągnąć przewud z kabiny kierowcy do komory silnika.Czy inne marki aut też tam mają to nie wiem ale Mazda pewnie każda tak ma.
Postanowiłem troszke dopieścić Madzie.Dokładnie umyłem i wywoskowałem woskiem K2 koloryzujący czarny,efekt jak dla mnie wpełni zadowalający.
mmarcis4 napisał(a):efekt jak dla mnie wpełni zadowalający.
Może być
Już wiem co to felgi masz na swojej. Będąc wczoraj w serwisie zobaczyłem, że takie stoją na ekspozycji i powiedziano mi,że są od CX-7.
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Przemysław napisał(a):Już wiem co to felgi masz na swojej. Będąc wczoraj w serwisie zobaczyłem, że takie stoją na ekspozycji i powiedziano mi,że są od CX-7.
Hehe dzięki za info bo szczerze to nie wiedziałem że to od CX-7 są fele,fajnie że tak Ci się podobają
Przy tak dużym akumulatorze jaki jest w tym aucie to nie nie problem. Potwierdzam przedmówców, że kolorek rewelka 
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
Czy ktoś przy podłączaniu oświetlenia na nogi ma jakiś inny patent niż ten pod lampke w podsufitce?
Świetnei zdjęcie tego właśnie szukałem Czarna mazda z czarnymi światłami z przodu tak je sobie pomaluje
mega mi się to podoba
świetny zestawik masz kolego
tak przy okazji czy ma ktoś pomalowane tylne światła ?
tak przy okazji czy ma ktoś pomalowane tylne światła ?
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
Albert Einstein
- Od: 17 sty 2013, 19:09
- Auto: Mazda 6 GY 1.8 l 120 KM L8-DE Czarny metalik
STAG 300-premium
Wiejski tuning :)
matthies napisał(a):Za tylne sie raczej nikt nie bral, bowiem nie sa tak latwe w rozklejeniu jak przednie
Dokładnie,wyczytałem kiedyś na forum że ktoś próbował rozebrać tylną lampe,zaczęły plastiki pstrykać i zrezygnował bo łatwo jest coś urwać,także ja nie polecam podejmowania się rozbiórki lampy ale jak to mówią,do odważnych świat należy
bula6595 napisał(a):świetny zestawik masz kolego
Dzięki za miłe słowa

Dopisano 12 paź 2013, 19:17:
To już chyba ostatnie woskowanie przed nadchodzącą zimą