Mazda6 GH LF 2008r 2.0dohc
wielkie dzięki wszystkim za opinie, jest mi miło, że Mazda sie podoba.
Dzisiaj pozbyłem sie haku, to znaczy odpiołem i schowałem
więc jeszcze przyjemniej wyglada. Pierwsze wymiany poczyniłem, olej, wszystkie płyny, klocki hamulcowe. Póki co jestem mega zadowolony, cicho pracuje, równo, spalanie no obecnie jeźdzę po mieście tylko więc tak sobie ale daje radę 
Dzisiaj pozbyłem sie haku, to znaczy odpiołem i schowałem
- Od: 14 gru 2012, 21:49
- Auto: Mazda 6, 2.0 benzyna, 2008r, exclusive+
hehe, no też te diody mi sie podobają
jak na choince hehe 
Super autko, tylko ten hak...
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):Super autko, tylko ten hak...
hak odpinany, już zdjęty i schowany w bagażniku
a mam pytanko, może ktoś wie co to za dzwięk jest, chwilę po odpaleniu i ruszeniu czasem raz a czasem kilka razy słyszę takie "piknięcie" wydobywające się z konsoli radia, coś jak przy naciśnięciu przycisku tylko głośniej. Co to moze być? bo nie wyskakuje żaden komunikat ani nie zapala się żadna kontrolka i jestem zdziwiony. Jak już porządnie rusze to nie pojawia się ten dzwięk? Na pewno nie są to pasy
może ktoś wie co to? aha, dodam że jak było cieplej, powyzej 0 to nie było tego dzwięku...
Niezawodności życzę, kolejna fajna sztuka. Jeśli wiesz jaki powinien być przebieg i będziesz dalej prowadził historie auta może warto dodać te kilometry. Daj więcej własnych zdjęć autka 
Pozdrawiam
Marian
p.s
Masz PW.
Pozdrawiam
Marian
p.s
Masz PW.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
No tak, po 2 miesiącach i i 3,5 tysiacach kilometrów przejechanych pora na kilka wniosków i spostrzeżeń:)
Po pierwsze to dałem sie zrobić w wała. otóż nie mam ksenonów. W tym temacie byłem laik, nie miałem wcześniej wiec nie przypuszczałem, że jeśli jest ksenon nie ma wówczas manualnej regulacji wysokości lamp. No i sie naciąłem, wprwdzie nie dopłacałem za fakt iz auto miało mieć ksenony ale jednak w ogłoszeniu było ze ma...a tu dupa. Trudno, jakoś to przegryzłem i kupiłem Night Breakery, żyję i jest ok. To i tak niewiele bo po handlarzach spodziewam sie zawsze najgorszego
Póki co nic więcej nie wyszło, Mazda jeździ świetnie, odpala idealnie, pracuje równo i bez niepotrzebnych odgłosów. Przyśpiesza znosnie czyli tak jak na 147ps przystało.
Pozytywnie zaskoczony jestem wygodą podróżowania oraz wydajnością nawiewów i ogrzewania, w mrozach szybko puszczają szyby i w miarę szybko robi się ciepło w aucie.
W zasadzie nie mam zastrzeżeń i jeździ mi sie dobrze.
Spalanie, tutaj na razie sporo
ale większość czasu mrozy wiec rano odpalam z 10 minut przed wyruszeniem. No i z 30 minut codziennie siedzę w aucie zapalonym wiec średnia póki co wyszła 10l/100. Ważne też jest że to w zasadzie 99% miasto i trasy do 10 kilometrów. Jak jechałem w trasie Polska-Holandia spaliła mi około 8 jadąc 160km/h.
To tak na gorąco
Po pierwsze to dałem sie zrobić w wała. otóż nie mam ksenonów. W tym temacie byłem laik, nie miałem wcześniej wiec nie przypuszczałem, że jeśli jest ksenon nie ma wówczas manualnej regulacji wysokości lamp. No i sie naciąłem, wprwdzie nie dopłacałem za fakt iz auto miało mieć ksenony ale jednak w ogłoszeniu było ze ma...a tu dupa. Trudno, jakoś to przegryzłem i kupiłem Night Breakery, żyję i jest ok. To i tak niewiele bo po handlarzach spodziewam sie zawsze najgorszego
Póki co nic więcej nie wyszło, Mazda jeździ świetnie, odpala idealnie, pracuje równo i bez niepotrzebnych odgłosów. Przyśpiesza znosnie czyli tak jak na 147ps przystało.
Pozytywnie zaskoczony jestem wygodą podróżowania oraz wydajnością nawiewów i ogrzewania, w mrozach szybko puszczają szyby i w miarę szybko robi się ciepło w aucie.
W zasadzie nie mam zastrzeżeń i jeździ mi sie dobrze.
Spalanie, tutaj na razie sporo
To tak na gorąco
dawno mnie nie było 
nie miałem czasu nawet zająć sie autem ale dzisiaj była ładna pogoda więc posprzątałem troszkę i umyłem. Udało mi się też nakręcić krótki filmik pokazujący z grubsza moją Mazdę. Zapraszam do obejrzenia :
http://youtu.be/tfwJ_Niqt10
no i oczywiście komentarze mile widziane:)
nie miałem czasu nawet zająć sie autem ale dzisiaj była ładna pogoda więc posprzątałem troszkę i umyłem. Udało mi się też nakręcić krótki filmik pokazujący z grubsza moją Mazdę. Zapraszam do obejrzenia :
http://youtu.be/tfwJ_Niqt10
no i oczywiście komentarze mile widziane:)
Wywoskowana aż milo
.
Dopiero zobaczyłem na filmie ze masz czarne standardowe raczki od otwarcia drzwi, podparcia na rękę i obręcze zagłówków, , szkoda ze od razu nie były białe. ale zawsze można wymienić, kosztują niewiele
.
Mimo to i tak miodzio
Dopiero zobaczyłem na filmie ze masz czarne standardowe raczki od otwarcia drzwi, podparcia na rękę i obręcze zagłówków, , szkoda ze od razu nie były białe. ale zawsze można wymienić, kosztują niewiele
Mimo to i tak miodzio
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Marianek napisał(a):Wywoskowana aż milo.
Dopiero zobaczyłem na filmie ze masz czarne standardowe raczki od otwarcia drzwi, podparcia na rękę i obręcze zagłówków, , szkoda ze od razu nie były białe. ale zawsze można wymienić, kosztują niewiele.
Mimo to i tak miodzio
no jakoś mi nie przeszkadzają te elementy w czarnym kolorze, sobie myśle, że moze za dużo by było tego białego
kurka wódka jak mówi Ferdek
z chęcią zamienię moją Madzię na 2.5 lub 3.7 litra
chętnie kombi
może ktoś reflektuje?
hm...
Zdjęcia tak jakby identyko.
http://auto-grudzinski.otomoto.pl/mazda-6-skora-bixenon-pdc-rvm-serwis-C31624966.html
Zdjęcia tak jakby identyko.
http://auto-grudzinski.otomoto.pl/mazda-6-skora-bixenon-pdc-rvm-serwis-C31624966.html
-
sart
No tak, ale kolega założył wątek i chwalił się autem 15 gru 2012, 17:31 a ogłoszenie znalazłem dzisiaj.. To znaczy że w ogłoszeniu zostały wykorzystane zdjęcia sprzed ponad roku 

-
sart
sart napisał(a):No tak, ale kolega założył wątek i chwalił się autem 15 gru 2012, 17:31 a ogłoszenie znalazłem dzisiaj.. To znaczy że w ogłoszeniu zostały wykorzystane zdjęcia sprzed ponad roku
przecież to zupełnie inne auta, sprzedawca wprawdzie ten sam ale on zawsze ma kilka "szóstek" na stanie...a to ogłoszenie i fotki są kompletnie inne niż moje, proszę się przyjrzeć dokładniej
Dopisano 18 lut 2014, 23:07:
matthies napisał(a):po prostu od tego samego sprzedawcy, ale może rzeczywiście powinniśmy zobaczyć jakieś fotki auta już po rejestracji, podczas prywatnego użytkowania?
coś dodam z fotek a dostępny jest też filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=tfwJ_Niqt10
Różnice chociażby we wnętrzu białe/czarne skóry, zderzaki przód inne, wzór felg inne, tylne lampy, ciemne szyby, lotka na klapie i dużo, dużo innych detali, mnóstwo jest takich ludzi którzy robią z dosłownie tych samych perspektyw zdjęcia – które wychodzą najlepiej
PS. Thorgal Twoje wnętrze jest... przepiękne
PS. Thorgal Twoje wnętrze jest... przepiękne

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL