Mazda6 GH CA 2009 3.7 V6
Niestety nie sprawdziłem na www. mazdausa.com a tam są tylko dane GH.
- Od: 17 maja 2010, 18:54
- Auto: M6 3.7 V6 2009 6-Automat, M3 2.3 2009 5-Automat
Widzisz co źródło to inne dane
. Dla mnie te cyferki nie maja aż takiego znaczenia bo osiągi są naprawdę wystarczające jak na kanapę z dużym sercem. Co do sprintu MPS i GH – trudno mi sie wypowiadać. Z tego co pamiętam z fimików na YT to z rolki GG MPS zjadało GG V6 3.0, ale nigdy mnie to na tyle nie kręciło żeby robić porównania w realu. Jasne podywagować zawsze można i chyba obstawiałbym MPS z racji czterech łap i przez to lepszej trakcji.
Wersji GH 3.7 V6 z manualem chyba nie było, bo tak naprawdę jest to rodzinny sedan, a nie samochód z aspiracjami sportowca i automat 6 biegowy to przekładnia dedykowana do jego charakteru. Ale że od czasu do czasu lubię trochę dać w palnik to korzystam z trybu Manual ,który przynajmniej pozwala wysoko kręcić ten silnik.
Jedyne co Amerykanie zawsze spartolą to hamulce – jak na tą masę i moc powinny być zdecydowanie wydajniejsze.
Wersji GH 3.7 V6 z manualem chyba nie było, bo tak naprawdę jest to rodzinny sedan, a nie samochód z aspiracjami sportowca i automat 6 biegowy to przekładnia dedykowana do jego charakteru. Ale że od czasu do czasu lubię trochę dać w palnik to korzystam z trybu Manual ,który przynajmniej pozwala wysoko kręcić ten silnik.
Jedyne co Amerykanie zawsze spartolą to hamulce – jak na tą masę i moc powinny być zdecydowanie wydajniejsze.
Hamulce zawsze można poprawić po fabryce 
A silnik rewelacja, 3.7 V6
w GH brakuje tylko aby był napęd na 4 koła, dopiero była by jazda
A samochód rewelacja, szerokości.
A silnik rewelacja, 3.7 V6

A samochód rewelacja, szerokości.
Madzia i dumny właściciel dziękują za dobre słowa
Hamulce dopiero przy dłuższej ostrzejszej jeździe dają poczucie słabych, ale tak jak kolega mówi można to poprawić i jak wyczerpię zapas Mazdowskich klocków pomyslę o większych tarczach i dobrych niepylących
klockach.
Napęd na cztery łapy to marzenie, ach byłoby syper, choć musiałoby to jeszcze za soba pociągnąć korektę zawieszenia na twardsze. Obecnie jest bardzo komfortowe i trochę buja jak mnie poniesie.
Co do serca to Europa zawsze się broniła przed wielkimi silnikami bo są one z założenia paliwożerniejsze, ale choć mało nie pali tragedii nie ma
, a satysfakcja z komfortu i osiągów powoduje że wybaczam jej przy tankowaniu.
Pozdr
Hamulce dopiero przy dłuższej ostrzejszej jeździe dają poczucie słabych, ale tak jak kolega mówi można to poprawić i jak wyczerpię zapas Mazdowskich klocków pomyslę o większych tarczach i dobrych niepylących
Napęd na cztery łapy to marzenie, ach byłoby syper, choć musiałoby to jeszcze za soba pociągnąć korektę zawieszenia na twardsze. Obecnie jest bardzo komfortowe i trochę buja jak mnie poniesie.
Co do serca to Europa zawsze się broniła przed wielkimi silnikami bo są one z założenia paliwożerniejsze, ale choć mało nie pali tragedii nie ma
Pozdr
Autko super,jak na amerykana bogato wyposażone
również jak Kamilowi podobają mi się wydechy
.
Kseny u ciebie nie maja samo poziomowania?, bo widzę ze masz regulacje wysokości świateł?

Kseny u ciebie nie maja samo poziomowania?, bo widzę ze masz regulacje wysokości świateł?
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Dzięki
– wydechy to była pierwsza rzecz która mnie w niej powaliła. Co do wyposażenia to trochę sie naszukałem takiej która ma pełne wyposażenie. Brakuje jedynie Navi, ale ta ze Stanów i tak by nie zdała egzaminu w Polsce – w planach jest panel mulitmedialny testowany już od kilku lat przez kolegów z działu GH 
Ksenony ze Stanów nie mają samopoziomowania ani spryskiwaczy – prawo tam tego nie wymaga. Ale u nas.... inna sprawa – będę to musiał jakoś ogarnąć w najbliższym czasie
Ksenony ze Stanów nie mają samopoziomowania ani spryskiwaczy – prawo tam tego nie wymaga. Ale u nas.... inna sprawa – będę to musiał jakoś ogarnąć w najbliższym czasie
Piekna jest. Nic dodac, nic ujac.
To serce 3.7 V6 musi dawac niezla frajde z jazdy
Wydech jest rewelacyjny. Czy on jest tak firmowo splaszczony, czy to jakies wkladki w zderzaku
To serce 3.7 V6 musi dawac niezla frajde z jazdy

Wydech jest rewelacyjny. Czy on jest tak firmowo splaszczony, czy to jakies wkladki w zderzaku
zielony110 napisał(a):Piekna jest. Nic dodac, nic ujac.
To serce 3.7 V6 musi dawac niezla frajde z jazdy![]()
Dzięki chłopaki – serducho bije jej żwawo
Wydech to taka dziwna kombinacja bo końcówki są tak firmowo wkomponowane w zderzak, ale jak sie przyjżysz to w środku kukają na Ciebie klasyczne okrągłe wydechy.
Jeszcze nie moge ochłonąć po meczu z Rosją
Pozdr
Piekna Madzia noi ten silniczek
powodzenia 

- Od: 8 gru 2011, 14:46
- Auto: mazda6 TS 2007 2.0 147 km
piękna Madzia.... wydech obłędny 
MAZDA 6 GY 2.0 l (Pb 95) '06 bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem

Moja Madzia:http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=138037&p=2335253#p2335253

Moja Madzia:http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=138037&p=2335253#p2335253
- Od: 15 lut 2012, 11:49
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 (155 KM) 2010r.
3.7 to mój cel na przyszłość... auto super, tylko pozazdroscić i przyjemnosci z jazdy życzyc 
- Od: 14 gru 2012, 21:49
- Auto: Mazda 6, 2.0 benzyna, 2008r, exclusive+