Mazda6 GY RF-7J '06 kombi /18"/Eibach/Xenon MPS/Skóry/A-Spec/2x Lip/ Phantom Blue by Nightfall
Mam takie zapytanie bo co jakiś czas moja Mazda wypuszcza dość sporą chmurę dymu spod podwozia.Nie wiem czy to czasmi nie cos od katalizatora bo to jest w okolicach tej podlużnej puszki z przodu.Dym gdzies leci z boku tej puszki.Na poczatku myślalem ze mi sie fura zapaliała.Czy ma ktoś podobne objawy?
Nightfallówna
Gadaj z
to cie osr..
Poczytaj poradnik. Kazdy diesel europejski (UK to nie Europa
) posiada webasto jako dogrzewanie silnika. To ze nie ma zegara to nie znaczy ze nie ma webasta.
Zadanie dla ciebie:
Macha w góre i szukamy po lewej stronie (patrzac od przodu) za filtrem paliwa takiej wielkiej puchy z naklejka WEBASTO
Dopisano Pt, 1 lis 2013, 12:24:
Zeby nie bylo Tefal to taki joke

Poczytaj poradnik. Kazdy diesel europejski (UK to nie Europa
Zadanie dla ciebie:
Macha w góre i szukamy po lewej stronie (patrzac od przodu) za filtrem paliwa takiej wielkiej puchy z naklejka WEBASTO
Dopisano Pt, 1 lis 2013, 12:24:
bieski napisał(a):Gadaj zto cie osr..
![]()
Zeby nie bylo Tefal to taki joke

Nightfallówna
yyyy, a nie powinies miec.
Z tego co piszesz to ten dym u ciebie wylatuje wlasnie z wydechu webasto. Looknij kiedys na podwozie i poszukaj takiej malej rurki.
Moze masz cos z czujnikiem temperatury zewnetrzenej. Na radiu pokazuje ci dobrze ?
Z tego co piszesz to ten dym u ciebie wylatuje wlasnie z wydechu webasto. Looknij kiedys na podwozie i poszukaj takiej malej rurki.
Moze masz cos z czujnikiem temperatury zewnetrzenej. Na radiu pokazuje ci dobrze ?
No niby pokazuje dobrze.Mowie ze ten dymek puszcza bez reguly.Ale nie czesto.
Dopisano 1 lis 2013, 13:00:
I to spalinami daje
Dopisano 1 lis 2013, 13:00:
I to spalinami daje
Nightfallówna
u mnie też nieraz włącza się powyżej 7 stopni. Nieraz koło 10-12. Objawy włączonego webasto – pojawiający się dym (choć u siebie nie zauważyłem) i wycie połączone z huczeniem
dodatkowo czuć te spaliny. Pilota nie masz, znaczy że webasto nierozbudowane, ale jest 
ja czekam do tych 7 stopni
ładniej wyglądają aluminiowe 16 niż stalowe 15 z kołpakami 
Nadeszla chwila na 15 z kołpakami
. 
Ale wpadła cyfrowa zmieniarka Mp3

Ale wpadła cyfrowa zmieniarka Mp3

Ostatnio edytowano 28 lis 2015, 18:07 przez Nightfall, łącznie edytowano 1 raz
Nightfallówna
haa mi zadne 15'' nie podejda
.Najmniejsze to 16'' ale musze to jeszcze sprawdzic.A cena za oponki zimowe 17'' wspniala 

-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):haa mi zadne 15'' nie podejda.Najmniejsze to 16'' ale musze to jeszcze sprawdzic.A cena za oponki zimowe 17'' wspniala
Kup sobie tico na zimę taniej będzie B-)
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
zigu18 napisał(a):Kup sobie tico na zimę taniej będzie B-)
Oj kolego nie chodzi mi tu o tanio bo mam zimowki 17'' i zakoncza zywot po tym sezonie.Wiec zastanawiam sie nad 16'' co by autko na zime bylo mniej twardawe

-
WisniaUs