Mazda6 GG LF-DE '07 2,0 163 KM/191Nm/4511rpm Lampy MPS+A-spec,stacja multimedialna[Sedan Rules]
Jak nie kupiłeś jeszcze wosku to poczekaj, bo testuję teraz na Avce wosk Soft99 Authentic, podobno ma być lepszy of Fusso Coat, także za jakieś 2-3tygodnie dam Ci opinie 
-
makmarc
makmarc napisał(a):Jak nie kupiłeś jeszcze wosku to poczekaj, bo testuję teraz na Avce wosk Soft99 Authentic, podobno ma być lepszy of Fusso Coat, także za jakieś 2-3tygodnie dam Ci opinie
ja tam na fusso nie narzekam ... ktoś mówił, że jak stoisz pod chmurką to szybko go nie będzie.. A jednak ja robiłem 2 tygodnie temu, stoję pod chmurką mrozy śniegi itp, przebieg 2,5 tyś km 4 razy myjnia i wciąż jest elegancko
Fusso Coat jest w porządku, aczkolwiek trochę przereklamowany jeśli chodzi o trwałość. Co by nie robił 12 miesięcy nie wytrzyma. U mnie dał radę 4 miechy, ale fakt jest dobry. Zobaczymy, co potrafi authentic.
-
makmarc
Jak Ci Fusso wytrzymał 4 miesiące to po Authenticu nie spodziewaj się więcej niż 2 miesięce a IMO nawet mniej w tym okresie, robiłem nim kilka razy, typowy wosk "naturalny" – świetny look na ciemnych/kolorowych lakierach, trwałość daleka od syntetyków/hybryd. Ni cholerę na zimę jeśli ktoś ma zamiar przelatać cały okres na nim
co innego jak temperatury dopisują albo jest garaż ocieplany i można po miesiącu czy dwóch nakładać na nowo.
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Dlatego piszę, że jesteśmy w fazie testowania, nigdy wcześniej nie miałem z nim doczynienia, a Fusso grzecznie stoi na półce w garażu. Do wiosny dociągnie, jak nie to sobie zrobię zabieg na nowo. Czy w tym przedziale cenowym jest coś lepszego od Soft99?
-
makmarc
pod względem trwałości – IMO nie. Colli 476 i FinishKare 1000p są blisko ale mi z Fusso lepiej się pracuje a i efekt końcowy zdecydowanie bardziej mi się podoba (+ mi nigdy 476 ani 1000p nie wytrzymał tyle co Fusso i różnica jest znaczna). Authentic jest świetny jak ktoś ma lakier w kolorze (na jasnych nie ma tak dużej różnicy) ale jako wosk na sezon letni, dla kogoś komu nie przeszkadza nakładanie co miesiąc~dwa
No jest jeszcze opcja czasem przez niektórych stosowana – Authentic pod Fusso ale to tylko w celu nieznacznego wydłużenia trwałości Authentica
Fusso to jest IMO aktualnie najlepszy wosk dla zwykłego użytkownika, jako jedyny wosk, do nałożenia 2~3 razy w roku – jeden z najdłużej leżących (ja nie spotkałem dłużej wytrzymującego wosku), niedrogi, łatwy w aplikacji, dający świetny look. Dla innych – świetna opcja na sezon jesienno-zimowy (bo jest w stanie wytrzymać cały sezon).
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
makmarc napisał(a):Dlatego piszę, że jesteśmy w fazie testowania, nigdy wcześniej nie miałem z nim doczynienia, a Fusso grzecznie stoi na półce w garażu. Do wiosny dociągnie, jak nie to sobie zrobię zabieg na nowo. Czy w tym przedziale cenowym jest coś lepszego od Soft99?
NIE

Raczej po tylu opiniach kupie soft99
Niech wytrzyma i te 3-4 miesiące to mi wystarczy, lubię woskować swoją Madzię
Na przemian będzie woskowana softem i woskiem koloryzującym.
Na dworze zimno, nie chce się wybierać na konkretną sesyjkę zdjęciową.
Zrobione kilka zdjęć lampą z lodówki
A i zresztą obuwie nie odpowiednie
Na dworze zimno, nie chce się wybierać na konkretną sesyjkę zdjęciową.
Zrobione kilka zdjęć lampą z lodówki

A i zresztą obuwie nie odpowiednie

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Danmazda napisał(a):Raczej po tylu opiniach kupie soft99Niech wytrzyma i te 3-4 miesiące to mi wystarczy, lubię woskować swoją Madzię
Na przemian będzie woskowana softem i woskiem koloryzującym.
Się nie zastanawiaj

Nie rozumiem logiki Twojej a ten koloryzujący Ci po co

odom napisał(a):Nie rozumiem logiki Twojej a ten koloryzujący Ci po co![]()
![]()
![]()
Bardziej dla swojej satysfakcji że coś zrobiłem więcej niż tylko umyłem

-
Daniel
Nie no, nie będę softa kładł co tydzień, szkoda go. A nie raz jest tak że co weekend woskuje autoodom napisał(a):jeszcze zetrzesz tym softa![]()
![]()
![]()

-
Daniel
Danmazda napisał(a):Nie no, nie będę softa kładł co tydzień, szkoda go. A nie raz jest tak że co weekend woskuje autoodom napisał(a):jeszcze zetrzesz tym softa![]()
![]()
![]()
to zainwestuj w dobry detailer
Woskowanie co tydzień to nic dobrego, bo lakier nie przyjmuje już wosku, tak samo z jego pierwotną aplikacją, nie ma co za dużo go nakładać, bo nie przyjmie się tak jak powinien, nadmiar i tak zetrzesz, lepiej za jakiś czas powtórzyć operację, lub używać dobrego detailera, polecam Morning Dew z Shiny Garage, ewentualnie do szybkiej aplikacji Turtle Ice Detailer.
-
makmarc
makmarc napisał(a): Turtle Ice Detailer.
Wyjąłeś mi to z ust. Jest GIT używam często w ciepłe dni ładne lusterko się robi
Dzięki chłopaki
Już mam zestaw do pielęgnacji Mazdy na rok 2016! 

-
Daniel
dokładnie
nie ma co z woskami przesadzać
detailer turtle mam i polecam (tylko brzydko pachnie
)
tenzi car shine też mam i też polecam
a shiny garage jeszcze nie mam, ale będę miał bo wszyscy polecają
po myciu przelatujesz detailerem i jest
poza tym dobra szerokość felgi i et
tylko polerka kołpaków by się przydała
przepraszam Cię, ale musiałem
i wiem, akurat w tej kwestii nie powinienem się odzywać

poza tym dobra szerokość felgi i et

przepraszam Cię, ale musiałem

odom napisał(a):Ten Ice to nie zapach do auta a coś dobrego na ogół nie powala zapachem jak denaturat
chcesz nam o czymś napisać?

-
makmarc
makmarc napisał(a):odom napisał(a):Ten Ice to nie zapach do auta a coś dobrego na ogół nie powala zapachem jak denaturat
chcesz nam o czymś napisać?![]()
![]()
O pewnych sprawach się nie dyskutuje