Mazda6 GG RF ’05 CiTD 2.0 121 KM, AERO, Eibach, DOTZ
Na moje "oko" będzie za daleko i magnesy nie będą trzymały, ale bez stosownych testów w naturze się tego nie dowiesz. W każdym razie ryzykowne.
- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Jasne
Sytuację mogłoby bardzo poprawić przyklejenie magnesów do tablicy w tych samych miejscach co zatopionych w zderzaku, ale w przeciwnym kierunku. Musiałyby być odpowiednio płaskie więc kup ich łącznie osiem 

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Też sie nad tym zastanawiałem. Na pewno do przetestowania, bo jak sie już zorientowałem lekko w temacie, dwa neodymy połaczone bezpośrednio o tym rozmiarze, sa niemalże niemożliwe do rozdzoelenia gołymi rekami
więc może przy małej przerwie siła połaczenia będzie silna, ale nie na tyle aby nie mozna było zdjąć tablicy ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
Co do magnesów to uderz do firmy xinxin http://www.xinxin.pl/, sklep znajduje się w ożarowie mazowieckim i jeśli chodzi o magnesy to ma cuda na kiju
, korzystałem parę razy z jego towarów i zawsze byłem zadowolony...
Dopisano 30 kwi 2014 13:16:
Co do magnesów to uderz do firmy xinxin http://www.xinxin.pl/, sklep znajduje się w ożarowie mazowieckim i jeśli chodzi o magnesy to ma cuda na kiju
, korzystałem parę razy z jego towarów i zawsze byłem zadowolony...
Dopisano 30 kwi 2014 13:16:
Celin napisał(a):Zależy mi na tym, aby można było zdejmować rejestrację i zakładać bez żadnych dodatkowych zabiegów
czyżby jakiś sposób na fotoradary?

Nie, raczej estetyczny wygląd
Jak jakiś spocik to zawsze można zdjąć i lepiej się prezentuje
Fotoradar i bez rejestracji wyłapie, pamiętaj że trzeba mieć naklejkę na szybie
A wtedy jeszcze mandat za brak blachy 
Fotoradar i bez rejestracji wyłapie, pamiętaj że trzeba mieć naklejkę na szybie

Celin napisał(a):Nie, raczej estetyczny wyglądJak jakiś spocik to zawsze można zdjąć i lepiej się prezentuje
![]()
Fotoradar i bez rejestracji wyłapie, pamiętaj że trzeba mieć naklejkę na szybieA wtedy jeszcze mandat za brak blachy
na szybę naklei się klubową naklejkę, która zasłoni numery rejestracyjne

Ponieważ 1 maja to święto pracy, więc postanowiłem je uczcić... pracą
Poza ogarnianiem domu pod nieobecność dzieciaków, postanowiłem odkurzyć auto. Przy czym nie odkurzyć tak jak to robi większość osób, ale z odkręceniem foteli i kanapy
O ile pod fotelami nie było aż takiej tragedii, to to co ujrzałem pod kanapą woła o pomstę do nieba. Poza masą piachu i kurzu, były także suche liście, spinka do włosów, masa włosów i sierści jakiegoś zwierzaka, papierek po cukierku i nawet jakaś instrukcja z holenderskiego jajka niespodzianka. Spadek po poprzednim właścicielu. Polecam każdemu zajrzeć pod kanapę, bo można się zdziwić
Kilka fotek poniżej. Nie zrobiłem przed sprzątaniem pod fotelami, ale pod kanapą już jest.
Dodatkowo w domu nałożyłem podkład na listwy karoseryjne. W sobotę lekkie docieranko i malowanie. Trzeba już wymienić te zjedzone przez rdzę.
Poza tym już spakowałem się na piątkowy wyjazd na działeczkę
Muszę jeszcze tylko dokupić APC, pędzelek i Tenzi Prix do felg

Poza ogarnianiem domu pod nieobecność dzieciaków, postanowiłem odkurzyć auto. Przy czym nie odkurzyć tak jak to robi większość osób, ale z odkręceniem foteli i kanapy
O ile pod fotelami nie było aż takiej tragedii, to to co ujrzałem pod kanapą woła o pomstę do nieba. Poza masą piachu i kurzu, były także suche liście, spinka do włosów, masa włosów i sierści jakiegoś zwierzaka, papierek po cukierku i nawet jakaś instrukcja z holenderskiego jajka niespodzianka. Spadek po poprzednim właścicielu. Polecam każdemu zajrzeć pod kanapę, bo można się zdziwić
Kilka fotek poniżej. Nie zrobiłem przed sprzątaniem pod fotelami, ale pod kanapą już jest.
Dodatkowo w domu nałożyłem podkład na listwy karoseryjne. W sobotę lekkie docieranko i malowanie. Trzeba już wymienić te zjedzone przez rdzę.
Poza tym już spakowałem się na piątkowy wyjazd na działeczkę
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Sprzątanko pierwsza klasa
no i ten zestawik kosmetyków dla madzi super.Madzia to kobieta musi mieć dużo kosmetyków
,kto mojej taki kupi?? 

- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Kurcze grill utknął na cle, lipa
Muszę do nich zadzwonić i się dopytać czego chcą. Miał ktoś doświadczenie w tych sprawach? Faktura wystawiona na 70 euro. Podobno potrzebna specyfikacja towarowa, wie ktoś co to za twór? 

Dzwoniłem o celników, będę musiał zapłacić zapewne tylko podatek vat 23%, czyli koło 60 zeta extra ehhh żenuła
Przy zamawianiu progów trzeba będzie zakręcić przy wysokości faktury.
Dziś Magdalena przeszła przegląd techniczny wzorowo. Zero zastrzeżeń. Byłem zainteresowany stanem amorów. Wyszło przód 82%, tył 73%, przy czym tył nieobciążony, więc przy dociążeniu będzie o wiele lepiej. Jestem zadowolony z amorów, prawie jak nowe

Dziś Magdalena przeszła przegląd techniczny wzorowo. Zero zastrzeżeń. Byłem zainteresowany stanem amorów. Wyszło przód 82%, tył 73%, przy czym tył nieobciążony, więc przy dociążeniu będzie o wiele lepiej. Jestem zadowolony z amorów, prawie jak nowe
Celin napisał(a):Dziś Magdalena przeszła przegląd techniczny wzorowo. Zero zastrzeżeń. Byłem zainteresowany stanem amorów. Wyszło przód 82%, tył 73%, przy czym tył nieobciążony, więc przy dociążeniu będzie o wiele lepiej. Jestem zadowolony z amorów, prawie jak nowe
Przecież to Madzia,nie mogło być inaczej
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Grill dostałem, musiałem prawie 100 dopłacić opłat celnych
Następnym razem będę kombinował aby to ominąć. Ale to nie koniec przygód z grilem. Dziś chciałem założyć i zonk. Obie śruby trzymające grill tak się zapiekły, że ani rusz. Potraktowałem je WuDe 40, jutro poprawię i zobaczymy. Jak nie pójcie to chyba już tylko cięcie zostaje 
Celin napisał(a):musiałem prawie 100 dopłacić opłat celnych
do ceny grilla dodatkowo 100 dolarów?