Mazda6 GG RF 2003 2.0 MZR-CD ~160KM/370NM
pomysł z czerwonym kolorem ciekawy
a tak btw. ładna Magdalena 

rafalmazda6 napisał(a):pomysł z czerwonym kolorem ciekawya tak btw. ładna Magdalena
Dziękuję, staram się w miarę możliwości
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 3 lis 2011, 00:49
- Auto: Mazda 6, chipowany diesel :)
Podziękować
Na początku była spora różnica, gra zdecydowanie czyściej niż oryginał. Jednak teraz zainwestował bym w coś lepszego i 'okrągłego' na przód + dystanse + wzmak
A no i tweetery sinuslive się jak najbardziej sprawdzają ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Na początku była spora różnica, gra zdecydowanie czyściej niż oryginał. Jednak teraz zainwestował bym w coś lepszego i 'okrągłego' na przód + dystanse + wzmak
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
I mamy kolejne zmiany (w końcu takie lubimy)
Do rzeczy: oklejone elementy wnętrza, mieszek czarny i nowa gałka
Szarości wnętrza nie zmieniałem, jednak pod folią jest ono trochę porysowane, przydało się małe odświeżenie. Parę fotek jak zwykle

To wszystko na dziś, następne zmiany (już w planach) za jakiś bliżej nieokreślony czas

To wszystko na dziś, następne zmiany (już w planach) za jakiś bliżej nieokreślony czas
A żebyś wiedział, ta gałeczka idealnie wpasowuje się w dłoń, niczym amerykański jeździec na koń w westernie 
A mnie się szczotkowane alu podoba i fajnie ci to wyszło, lecz dopatrzyłem się jednego błędu
Ryski na wszystkim są poziome a na klapce od zapalniczki są pionowe

- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
Dobry pomysł z oklejeniem kierownicy. Planuje to zrobić od czasu zakupu Madzi, bo ta kierownica jakaś smutna a tak przynajmniej nawiązuje do kokpitu kolorem. Ściągałeś przyciski aby je okleić czy oklejałeś to na kierownicy?
Ładnie Ci wyszło to oklejenie
Jednak też zwróciłem uwagę, że faktura na klapce popielniczki jest nie w tą stronę – to bym poprawił.
Mieszek i gała też całkiem spoko. Gałka jest podświetlana, czy tylko tak wygląda na pierwszym zdj?

-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Zanim nie przeczytałem to po samych zdjęciach nie za bardzo wiedziałem o co chodzi, bo zmiana w przedlifcie nie rzuciła mi się w oczy. Pewnie dlatego, że tak IDEALNIE oklejone... jak wy to robicie na tych wszystkich łukach i zagięciach, że jest tak idealnie? Co to za folie? Gratuluję efektu! Naprawdę szacun.
Chętnie poczytałbym jak to się robi!
Pewnie przydałaby się ta wiedza w przyszłości 

Też mam wrażenie, że jest podświetlanazemoj napisał(a):Gałka jest podświetlana, czy tylko tak wygląda na pierwszym zdj?
- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Dziękuję za wypowiedzi, a korzystając z okazji:
do Yaz: ściągałem i zabrałem do domu, w innym przypadku nie zawinąłbym tak tej folii, problem miałem tylko z wyciągnięciem dwóch przycisków (od volume i od tempomatu) 'kołyskowych', oklejałem z nimi bo martwiłem się, że popsuje je przy wyciąganiu
do zemoj: ale ja tak właśnie chciałem ten schowek zrobić, żeby był pionowo, może w przyszłości zmienię – zobaczymy, gałka to skunk2, nie jest podświetlana ma tylko w grawerce czerwoną farbę

do matthies: nie mam pojęcia, na allegroszu trzeba szukać
do NIEBO!: dziękuję za słowa uznania, jednak nie jest to jeszcze tak oklejone jakbym sam tego chciał, jest parę niedociągnięć których na pierwszy rzut oka nie widać, trzeba się przyglądać
Ja co do oklejania znam dwa sposoby, zasadniczy podział to na morko i na sucho, te folie nakładałem na sucho, ponieważ ma ona system kanalików od strony kleju który bardzo ułatwia usuwanie pęcherzy powietrza, na początek zaczynasz od najmniej kłopotliwej strony, trzeba to poćwiczyć, przechodząc do krawędzi i naciągów używasz mocnej suszarki, wtedy folia robi się plastyczna i łatwo się nakłada, czasami dobrze jest podgrzać folie przed nakładaniem, np na małe elementy, nakładasz kawałek po kawałku i masz całe oklejone 
do Yaz: ściągałem i zabrałem do domu, w innym przypadku nie zawinąłbym tak tej folii, problem miałem tylko z wyciągnięciem dwóch przycisków (od volume i od tempomatu) 'kołyskowych', oklejałem z nimi bo martwiłem się, że popsuje je przy wyciąganiu
do zemoj: ale ja tak właśnie chciałem ten schowek zrobić, żeby był pionowo, może w przyszłości zmienię – zobaczymy, gałka to skunk2, nie jest podświetlana ma tylko w grawerce czerwoną farbę

do matthies: nie mam pojęcia, na allegroszu trzeba szukać
do NIEBO!: dziękuję za słowa uznania, jednak nie jest to jeszcze tak oklejone jakbym sam tego chciał, jest parę niedociągnięć których na pierwszy rzut oka nie widać, trzeba się przyglądać
Jeżeli chodzi Ci o pokrętła do volume i do tune to je się ściąga z potencjometrów, schodzą bardzo ciężko. Wszystko odkręcasz a potem trzyma je jeszcze biały plastik przenoszący oświetlenie, który znajduje się pod układem scalonym, wtedy należy je zdjąć. Osobiście wystraszyłem się, że coś połamałem bo jeden dość mocno wystrzelił a drugi był zaraz przy radiu