Mazda6 GH L5 '08 2,5 Sedan Dynamic Sport by Jachu
Nie wiem czy najlepsze. Takie mi polecono do mojego auta i takie zamówiłem.
Nie mam powodów żeby im nie wierzyć. Zawsze doradzano mi dobrze a kilka razy robiłem u nich zakupy i był to strzał w 10!
Specjalizują się w częściach do naszych samochodów i dobrze wiedzą co będzie dobre a co nie.
Tym bardziej , że nie naciągają bo klocki Zimmermann były trochę droższe.
A tak naprawdę to czas pokaże...
Nie mam powodów żeby im nie wierzyć. Zawsze doradzano mi dobrze a kilka razy robiłem u nich zakupy i był to strzał w 10!
Specjalizują się w częściach do naszych samochodów i dobrze wiedzą co będzie dobre a co nie.
Tym bardziej , że nie naciągają bo klocki Zimmermann były trochę droższe.
A tak naprawdę to czas pokaże...
Rozumiem, również mam zaufanie do mazparts.pl
Drążę temat, bo zjeździłem 2 czy 3 komplety klocków Zimmermann i zawsze wysoko je ceniłem oraz polecałem. Tymczasem, kolega z innego forum założył do swojej GH klocki Zimmermann i strasznie mu piszczą, co mnie bardzo zdziwiło.

- Od: 7 lip 2016, 16:37
- Auto: Mazda 6 GH LF-DE 2.0 Dynamic FS5A-EL '09
Przy nawiercanych Zimermannach trzeba uważać żeby ich nie przegrzac bo wtedy potrafią pękać a to od razu je dyskwalifikuje. Niestety wiem z własnego przypadku, ale wyglądają kozacko. Klocki mogą być ebc ferodo czy textary każda z firm jest nie zła i się dobrze spisuje przy tych tarczach
Eibachy już założone.Szczerze to myślałem że będzie dużo twardziej i mniej komfortowo.Ale jest Ok.
Hamulce ,jak hamulce.Nie miałem okazji przetestować.Bo tylko od mechanika pod dom.Jutro jak umyję autko to wrzucę fotki.
Hamulce ,jak hamulce.Nie miałem okazji przetestować.Bo tylko od mechanika pod dom.Jutro jak umyję autko to wrzucę fotki.
Dziś troszkę opłukałem Maździankę. Co do Eibachów to powiem szczerze że utraty komfortu prawie nie odczułem.Za to prowadzi się dużo dużo lepiej.Polatałem dziś trochę po wiejskich krętych dróżkach i trzyma się drogi rewelacyjnie,a to jeszcze zimowe 16" a za tydzień,półtora będą już odświeżone 18" więc może być tylko lepiej.
Jutro lecę do starego kumpla.Trasa Połczyn Zdrój-Drwsko. Masa zakrętów chyba 100 albo i więcej.To dopiero będzie test prowadzenia.
Dziś też przetestowałem ręczna pianownicę.Z racji tego że nie mam możliwości kożystania z myjek ciśnieniowych typu karcher to zakupiłem ręczna.
Oto efekty ręcznego pianowania:
Jutro lecę do starego kumpla.Trasa Połczyn Zdrój-Drwsko. Masa zakrętów chyba 100 albo i więcej.To dopiero będzie test prowadzenia.
Dziś też przetestowałem ręczna pianownicę.Z racji tego że nie mam możliwości kożystania z myjek ciśnieniowych typu karcher to zakupiłem ręczna.
Oto efekty ręcznego pianowania:
jachu36 napisał(a):Dziś też przetestowałem ręczna pianownicę.Z racji tego że nie mam możliwości kożystania z myjek ciśnieniowych typu karcher to zakupiłem ręczna
A co to z cudo? Zadowolony?
A te zimowe koła to miałem na trójeczce – ten sam wzór.
Ostatnio edytowano 11 mar 2017, 13:01 przez KMBak, łącznie edytowano 1 raz
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Ładnie siadło
Jeszcze się ułożą, i będzie trochę niżej
Komfort nie ucierpiał, ale za to prowadzenie się poprawiło. To moje odczucia po obniżeniu, aha, i jeszcze rozpórka dużo daje.

Komfort nie ucierpiał, ale za to prowadzenie się poprawiło. To moje odczucia po obniżeniu, aha, i jeszcze rozpórka dużo daje.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Rozpóreczka już jest
Co do pianownicy-Bardzo.Nie spodziewałem się aż takiego efektu.To jest pianownica Marolex Axel 3000
Piana aktywna .Kupiłem najtańszą żeby nie inwestować za dużo,w razie gdybym nie był zadowolony.

Co do pianownicy-Bardzo.Nie spodziewałem się aż takiego efektu.To jest pianownica Marolex Axel 3000
Piana aktywna .Kupiłem najtańszą żeby nie inwestować za dużo,w razie gdybym nie był zadowolony.
tylko teraz te 16'tki wyglądają trochę śmiesznie, jak nie od tego auta
a Eibach faktycznie ma to do siebie, że zachowują bardzo dobry komfort
o, napisz coś więcej o samej pianownicy – jak piana, ile razy musisz dobijać ciśnienie aby oblecieć cały samochód itp bo 3l i niska cena kuszą, na następną zimę w sam raz zakup byłby

jachu36 napisał(a):To jest pianownica Marolex Axel 3000
o, napisz coś więcej o samej pianownicy – jak piana, ile razy musisz dobijać ciśnienie aby oblecieć cały samochód itp bo 3l i niska cena kuszą, na następną zimę w sam raz zakup byłby
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
No cóż na ta chwilę nie zamierzam zmieniać zimówek.Może przed nowym sezonem zimowym,ale tu mam parę ładnych miesięcy na przemyślenia.
Piana to najtańsza z Tenzi , aczkolwiek co do jej działania nie mam zastrzeżeń.Dużo lepsza niż proszek na myjniach bezdotykowych
Za pianownicę zapłaciłem chyba 85 zł z przesyłką.Jeśli chodzi o napompowanie to przy pełnej spokojnie można 1 bok auta spryskać.czyli tak ze 4 razy na całe auto.
Po wszyskim a opryskałem auto prawie 2 razy pozostał jeszcze z litr w pianownicy.
Piana to najtańsza z Tenzi , aczkolwiek co do jej działania nie mam zastrzeżeń.Dużo lepsza niż proszek na myjniach bezdotykowych
Po wszyskim a opryskałem auto prawie 2 razy pozostał jeszcze z litr w pianownicy.
jachu36 napisał(a):to przy pełnej spokojnie można 1 bok auta spryskać.czyli tak ze 4 razy na całe auto.

- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Ile ja się naszukałem zeszłego lata fotek GH na tych felgach
Długo biłem się z myślami czy kupić 16" czy 17". Właśnie taki wzór 16" miałem upatrzony, prawie je kupiłem. To najfajniejszy wzór ori 16" moim zdaniem
Ostatecznie kupiłem 17" i teraz trochę żałuję, że nie 18".
Fajnie siadła. Trochę Ci zazdroszczę tego obniżenia. Czekam na więcej fotek, zwłaszcza na letnich kołach. Twoja Mazda bardzo, bardzo mi się podoba

Fajnie siadła. Trochę Ci zazdroszczę tego obniżenia. Czekam na więcej fotek, zwłaszcza na letnich kołach. Twoja Mazda bardzo, bardzo mi się podoba

- Od: 7 lip 2016, 16:37
- Auto: Mazda 6 GH LF-DE 2.0 Dynamic FS5A-EL '09
Dziękuję. Twoja Maździanka też jest ładna. Ja teraz żałuję że nie kupiłem 17".Co do fotek na 18" to wpadną około soboty.Codziennie wcześnie rano latam do pracy a wtedy temperatury są jeszcze niskie.