Beny napisał(a):Przeczytałem cały temat i widze mazda doinwestowana na maxa
Dzięki

Beny napisał(a):Nie myślałeś malnąć felg letnich w kolor zimowych?
Póki co bardziej myślę o ponowynym pomalowaniu zimówek, bo poprzednia renowacja została zrobiona do

. Letnie póki co są w dobrym stanie i podoba mi się tak jak jest, ale kto wie, może na przyszły sezon...
Beny napisał(a):W środku coś sie dzieję bo wydawało mi sie że jakis carbon widziałem
A to dawno temu na spontanie okleiłem pokrywkę od zapalnicznki i od cupholdera.
Co do paczki z Niemiec, to były w niej amortyzatory FK Automotive. Natomiast z Belgii przyjechały sprężyny Eibach -30mm (zestaw fabryczny oferowany przez ASO do GG/GY). Wszystko jest już na aucie.
Niestety przez pewną pomyłkę początkowo założone zostały sprężyny przeznaczone do Diesla sedan/hatchback, a nie do benzyny kombi... Po ich założeniu auto stało jakby tył był mega obciążony, a przód zamiast pójść w dół, poszedł nawet odrobinę w górę. Podczas jazdy natomiast pojawiły się stuki z okolicy lewego przodu, dziś myślę, że mogło to być spowodowane tym, że sprężyny za mocno wypychały auto do góry (benzyna lżejsza od diesla), przez co na dole pojawił się gdzieś luz

Minęło kilka dni, zanim doszedłem, że sprężyny są niewłaściwe i zostały zamienione na takie jakie być powinny. Miałem nadzieję, że stuki znikną. Auto stoi teraz jak trzeba, natomiast stuki zmniejszyły się, ale nadal są odczuwalne. Zawieszenie zostało sprawdzone, nie ma nigdzie żadnych luzów, więc podejrzewam, że to gdzieś w układzie kierowniczym. Miejmy nadzieję, że to drążek, a nie maglownica... Jak będę miał chwilę w tym tygodniu, to postaram się to sprawdzić i ogarnąć. Trzymajcie kciuki, żeby całą sprawę udało się wkrótce doprowadzić do szczęśliwego końca
Chciałbym wstawić jakieś zdjęcia, ale niestety coś w kompie się wysypało i czyści mi wszystkie podłączane nośniki, więc trzeba będzie poczekać.
PS. Przypomniało mi się jeszcze, że odmalowałem ostatnio pokrywę silnika. Tym razem na czarno-zielono.