A fakt jest taki ze to ma sie podobać tobie Mirku
Pozdrawiam 
www.mazdaspeed.pl
Nightfall napisał(a):Jak to mówią ile ludzi tyle gustów.
Najważniejsze że tobie się podoba i że wszystko co zostało zrobione idzie w dobra stronę.
Ps. Będę miał mniej roboty jak ja kupię![]()
Zbieraj kasę 

) i klocki (niezależnie jakiej marki) zmieniam co 20-25tys km (dynamiczna jazda do Niemiec i spowrotem robi swoje
)

Piter5700 napisał(a):Panie Mirku pytanie mam![]()
Jak spisują się założone pod koniec 2018r. hamulce EBC? Warto zainwestować, czy może od razu lepiej zrobić swapa na heble z MPS-a? Co ile klocki do wymiany?
Z EBC w modelu GH jest podobnie jak z Rotingerem w opisanym przez Ciebie modelu 323F
Po tym czasie uważam EBC za jedyny słuszny wybór (co prawda trochę kosztowny) chcąc pominąć swap z MPS-a. On też tani nie będzie chcąc zregenerować wszystkie 4 komplety i doliczyć trzeba tak samo koszt tarcz I klocków. Klocki przednie EBC YELLOW STUFF wytrzymały na przodzie 50kkm. Poza progiem niecały 1mm jaki wytworzyły na tarczy przez ten czas to tarcza ma idealną równą płaszczyznę. Teraz z powodu problemów w chwili obecnej z dostępem do klocków z importu na przód wleciały chwilowo textary ale oceniam ich skuteczność przy rozgrzanych hamulcach vs EBC o 1/3 słabiej ale i tak nie trzepie kierownicą ani pedałem hamulca tylko skuteczność jest słabsza. Jeśli chodzi o tyl to również EBC YELLOW STUFF mam już tam zrobione 60kkm I zużycie ich jest w 2/3.Do 80kkm powinny dociagnac
W przeciwieństwie do przednich tarcz te z tyłu nie mają żadnego progu i płaszczyzna tarczy jest idealna bez żadnych rys. Na chwilę obecną oczekuję na realizację zamówienia (już ponad miesiąc) samych klocków tym razem ceramicznych na całe auto które EBC również zaleca do tych tarcz które są u mnie. Z chęcią je przetestuję i podzielę się z Wami opinią. Podsumowując EBC – jest wydatek ale jest też efekt skuteczności
. Na pewno nie polecam tego zestawu ze względu na cenę temu kto robi krótkie miejskie odcinki i hamulce nie przekraczają temperatur 250-300°.Przy jazdach autostradowych te temperatury musimy pomnożyć x2.
Wiele dobrych opinii o tej firmie słyszałem, nawet komuś ostatnio do nowej cx5 poleciłem, ale nie wiem czy zamontował w końcu. Ktoś mi mówił że głośne przy hamowaniu są, nie wie co miał na myśliMIRAS M6 napisał(a):EBC za jedyny słuszny wybór

Teraz poczekajmy na hejterów koloru 

Z tąd też dużo je łączy pomimo różnicy wersji nadwozia.
MIRAS M6 napisał(a):Dzięki Daniel za opinię. Nie będę ukrywał że poszedłem Twoim śladem. Twoja biała była dla mnie inspiracjąZ tąd też dużo je łączy pomimo różnicy wersji nadwozia.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości