Gość mi mówił, żeby robić na wiosnę bo przy obecnie niskich temperaturach powietrza sprężarka nie osiągnie normalnego ciśnienia (jak w lecie) i nie zagwarantuje jej sprawności. Co o tym sądzicie?
Mazda6 GY RF `06 2.0 143KM Brilliant Carbon Grey
1, 2
ehhhhhhh
byłem dziś ponownie sprawdzić szczelność klimy...pełno wycieków z chłodnicy, sprężarki, wężyków – naprawa – sprężarka (regeneracja lub nowa), chłodnica (nowa) na szybko wyliczyli mi naprawę na ok. 1200
.
Gość mi mówił, żeby robić na wiosnę bo przy obecnie niskich temperaturach powietrza sprężarka nie osiągnie normalnego ciśnienia (jak w lecie) i nie zagwarantuje jej sprawności. Co o tym sądzicie?
kurys
- Od: 6 wrz 2013, 11:31
- Auto: Mazda 6 GY, 2.0 Diesel 143 KM. 2006 r.
Mnie sama chłodnica i dwie rureczki więcej kosztowały!
Chłodnica klimatyzacji z osuszaczem – zamiennik 414.00zł
Rurka dolna chłodnicy klimatyzacji GJ6A61465C – brak zamiennika – ASO 308,00zł
Przewód górny chłodnicy A/C GP9A61464A – brak zamiennika – ASO 210.40zł
Do tego 2 x robocizna i nabijanie – a rozbierania jest sporo! Więc myślę, że wycenił Ci tanio skoro z regeneracją sprężarki, albo nie uwzględnił wszystkiego i się niemiło zdziwisz
Szczerze? Klima ponoć bardzo pomaga w odparowywaniu auta itp, ale ja bym na Twoim miejscu robił to tak jak on radzi w kwietniu/maju 2014. Bo przez zimę znów Ci wleci kamień, albo w inny sposób straci szczelność i na co Ci to?
P.S. Szczerze współczuję niesprawnej klimy
Dopisano sobota, 16 listopada 2013, 19:52:
Kolego czy mógłbym użyć dwa Twoje zdjęcia do małej przeróbki? Oczywiście mam dobre intencje
I nie całe zdjęcia tylko około 2% ich powierzchni 
Chłodnica klimatyzacji z osuszaczem – zamiennik 414.00zł
Rurka dolna chłodnicy klimatyzacji GJ6A61465C – brak zamiennika – ASO 308,00zł
Przewód górny chłodnicy A/C GP9A61464A – brak zamiennika – ASO 210.40zł
Do tego 2 x robocizna i nabijanie – a rozbierania jest sporo! Więc myślę, że wycenił Ci tanio skoro z regeneracją sprężarki, albo nie uwzględnił wszystkiego i się niemiło zdziwisz
kurys napisał(a):Gość mi mówił, żeby robić na wiosnę
Szczerze? Klima ponoć bardzo pomaga w odparowywaniu auta itp, ale ja bym na Twoim miejscu robił to tak jak on radzi w kwietniu/maju 2014. Bo przez zimę znów Ci wleci kamień, albo w inny sposób straci szczelność i na co Ci to?
P.S. Szczerze współczuję niesprawnej klimy

Dopisano sobota, 16 listopada 2013, 19:52:
Kolego czy mógłbym użyć dwa Twoje zdjęcia do małej przeróbki? Oczywiście mam dobre intencje
- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
1, 2