Z wielka przyjemnoscia chce wam przedstawić moją Madzie. Po wielu nieudanych probach poszukiwania samochodu trafila sie ona... zakochalem sie od pierwszego wejrzenia. Wczesniejsze auta ktore probowalem przed zakupem to miedzy innymi :
-Ford Modeo 2004 2.0 CDTI
-BMW 5 2001 2.0 benzyna
-BMW 3 2003 3.0 benzyna (spalanie zaczyna od 14l/100km)
-Mercedes E-class itd.itp..
To pokazuje jaka moc przyciagania ma w sobie Mazda ;p Do tego trafilem moim zdaniem "wisienke na torcie"... Moze cena nie byla najmniejsza jak za ten model ale jak dla mnie sie oplacalo (5700€). A wiec jest ona z 2004 roku jak juz wyzej wspomnialem... ma 2litrowy silnik ktory moze nie powala na kolana ale w zupelnosci wystarczy. Auto nabylem u Dilera Toyoty w Niemczech (tam mieszkam) gdzie zostala zostawiona w rozliczeniu.
w Dniu kupna miala 100% oryginalne 91700km z pierwszej reki + ksazka serwisowa ktora mam zamiar nadal prowadzic. W dniu dzisiejszym auto ma blisko 100 000 km i nie mialem z nim najmniejszego problemu. Do tego firma Mazda w Niemczech przeprowadzala jakies poprawki farby antykorozyjnej co oczywiscie jest wspisane w ksiazce serwisowej. Na dzien dzisiejszy 0 oznak rudzielca, a widzialem juz M6 w bardzo oplakanym stanie ;/
Wyposażenie auta:
– Xenon,
– Tempomat,
– Elektryczny fotel kierowcy,
– 8 poduszek,
– kierownica skórzana, wielofunkcyjna
– tempomat
– podgrzewane fotele przednie
– klimatyzacja automatyczna
– tapicerka welurowa
– oczywiście pełna elektryka szyb i lusterek, lusterka podgrzewane
– ABS, DSC
-17 calowe felgi firmy WOLF, opona 215/45
Co do tej pory zrobiłem:
-Wymiana oleju na Castrol 10W40.... Poradzili mi go w serwisie Mazdy. Wiem tez mi sie to nie podoba, niedawno dopiero doczytałem że producent sugeruje 5W30
-Wymiana przedniego grila na chrom( na zdjeciach nizej widac jak ktos jej zje... nosek)
-wymiana swiec
-Wymiana oswietlenia we wnetrzu auta na LED

[IMG=http://img842.imageshack.us/img842/8523/56421830780483262915958.jpg][/IMG]

Planowane modyfikacje:
-zastanawiam sie nad 19 calowymi felgami moze w czarnym kolorze
-czarne szyby, juz zamowilem folie.
-podkladki dystansowe dla poszerzenia tylnej osi.
Czekam na opinie i sugestie