Dzięki Maćku za rady:) Na pewno je rozważę:)
Jeśli chodzi o
hbo napisał(a): Z rozmiaru 205/55/16 rozważ jeszcze nowe Nokian WRG2 niecałe 300zł/szt lub Falken HS-439 270zl/szt ja któreś z tych wybiorę, tylko jeszcze nie mogę się zdecydować które....
Czytałem również o Nokian tutaj no forum, czekam na opinie jeszcze innych:)
Zobaczę ile one stoją.
hbo napisał(a):
Też zastanawiałem się nad używkami, ale to bezsens. Kupisz z mniejszym bieżnikiem = szybciej będziesz musiał kupić następny komplet, i do tego nie wiesz czy z oponkami jest wszystko OK, czy nie przekroczyły prędkości dopuszczalnej...jak były składowane itd.
Co do używek – myślę, że bieżnik 6-7 mm to nie jest mały.Na 2 zimy powinno starczyć. Poza tym mam znajomego, który handluje, więc raczej syfu mi nie sprzeda (mam nadzieję)
hbo napisał(a):Myślę, że kilkaset zł różnicy to nie majątek a będziesz spał(jeździł) spokojnie. Na bezpieczeństwie Twoim, czy innych użytkowników naszych długich i szerokich autostrad nie ma co oszczędzać

Wiem, że bezpieczeństwo to pierwsza sprawa, ale kupując 4 x oponki za 700 a 4x za 1300-400 to jest jednak spora różnica;/
Poza tym, czeka mnie wymiana oleju + filtr (tutaj dexellie wleję) do tego wymiana wahaczy przednich – to się jutro okaże co dokładnie.
Wali z przodu niestety;/ Chociaż jak wczoraj posmarowałem kolumnę kierownicy smarem molibdenowym to byłem w szoku jak to dużo dało. O wiele mniej wali, nawet powiedziałbym ,że prawie nic:O!!! Ale gumy są popękany na końcówkach wahaczy, więc na pewno się tym zajmę:)
Pozdro