Płyn do spryskiwaczy, odmrażacze i zabezpieczanie wkładek zamków
Szanowny Kolego to nie ten temat. Po szukaj za pomocą wyszukiwarki. Podobny temat jest tu: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=119&t=20245&hilit=silniczki+do+spryskiwaczy . Najlepiej proponuje zadzwonić do serwisu mazdy, lub do dobrego sklepu motoryzacyjnego i po prosić o nr katalogowy. Jeśli nie satysfakcjonuje Cię odp., to załóż nowy temat. Pozdrawiam.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Radex to czekam na twoje spostrzeżenia po zastosowaniu. Na moje oko to substytut Sonax'a. Zapłaciłem za swój 14 zl 99 gr. Ciekawy jestem jak się ten preparat spisuje, bo i cena jest korzystniejsza 

obecnie Kia QL
najpierw musze wypsikac stary plyn to za pare tygodni dopiero dam znac co i jak. ale generalnie oplaca sie nawet na probe wziac bo cena jest dobra i nawet jak sie nie sprawdzi to po jednym rozrobieniu 25ml z wodą można reszte wylać i i tak wyjdzie na to samo jakbysmy kupili jakis zwykly plyn letni... a moze byc tylko lepie i jak sie ma pustą bańkę to nic tylko samemu sobie rozrabiać z wodą i wychodzi tanio w uzytkowaniu 
Ludwik na lato najlepszy 
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Ja mam taki płyn do spryskiwaczy z Carrefoura , za 7,99zł / 5litrów z Logo "1- Tani produkt "
Jak dla mnie Ok , być moze dlatego ze nie próbowalem jeszcze innego
Jak dla mnie Ok , być moze dlatego ze nie próbowalem jeszcze innego
Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
chyba te najtańsze są najlepsze, kiedyś Mąż kupił płyn za 25 zł i okazało się,że trzeba cały zbiornik wypsikać. Był tłusty, nic nie było widać przez szybę.
-
joli
Ludwik sladow nie zostawia
(z uporem maniaka, hehe
)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Nie długo będę testował AutoLand zimowy. Ciekawe jakie efekty będą.
Ostatnio edytowano 25 paź 2010, 15:40 przez Erastotenes, łącznie edytowano 1 raz

obecnie Kia QL
Ja w zeszlym roku korzystalem z plynu zimowego AutoLand PSIKPSIK.... nie zamarza, dobrze czysci nie zostawia smug...piszą, że do -22 st. w zeszłą zimę nie zamarzł ani w Warszawie ani w Trójmiejście...
- Od: 14 kwi 2009, 14:10
- Auto: Citroen Xsara Picasso SX Pack, 1.6 16v, 2007r.
poprz. M 323F BJ, 2.0 DiTD, 2002 r.
Niestety nie mogę nic dobrego powiedzieć o tym płynie. Jednym słowem kiszka a nie płyn.

obecnie Kia QL
Również uważam, że płyn z Orlenu jest po prostu kiepski i poza zapachem nie można o nim nic pozytywnego powiedzieć. Osobiście od 2-3 lat używam zwykłego Sonaxa i zawsze jak wleję coś innego, to później żałuję.
Co do wycieraczek, to przy okazji pochwalę się ze wstydem, że ponad dwa lata temu założyłem do citroena Valeo XTRM i dopiero teraz (po ponad 50kkm) zastanawiam się nad ich wymianą. Uprzedzając podejrzliwe pytania dodam, że przejrzysta szyba, to dla mnie podstawa – w zimie 7 litrów płynu zużywam w niecałe dwa tygodnie.
Co do wycieraczek, to przy okazji pochwalę się ze wstydem, że ponad dwa lata temu założyłem do citroena Valeo XTRM i dopiero teraz (po ponad 50kkm) zastanawiam się nad ich wymianą. Uprzedzając podejrzliwe pytania dodam, że przejrzysta szyba, to dla mnie podstawa – w zimie 7 litrów płynu zużywam w niecałe dwa tygodnie.
the right man in the wrong place...
Tamtej zimy podczas tych mrozów -25
kupowałem Sonax koncentrat i rozrabiałem w proporcji 70% płyn/30% kranówki i tej zimy, jeśli będą takie mrozy, nie chce już nic innego
Co prawa jeśli bym zużywał tego płynu tyle co tco_tm
to pewnie szukałbym czegoś najtańszego z marketu 

Co prawa jeśli bym zużywał tego płynu tyle co tco_tm
Taaa mi ojciec kiedys kupil rowniez drogi plyn 
Zaplacil 40 zl za 5 litrow i dumny zalal mi do autka.
Gdy tylko postanowilem popsikac na przendia szybe, tak mi wszystko rozmazalo na niej , ze prawie na czolowke wyjechalem
Opierd*** ojca, ze jakies gowno mi wlal do auta , a ten spanikowany, ze przeciez kupil mi bardzo dobrey i drogi plyn
Po sprawdzeniu butelki w garazu okazalo sie, ze faktycznie dobry ale chlodzacy , a nie myjacy

Zaplacil 40 zl za 5 litrow i dumny zalal mi do autka.
Gdy tylko postanowilem popsikac na przendia szybe, tak mi wszystko rozmazalo na niej , ze prawie na czolowke wyjechalem
Opierd*** ojca, ze jakies gowno mi wlal do auta , a ten spanikowany, ze przeciez kupil mi bardzo dobrey i drogi plyn
Po sprawdzeniu butelki w garazu okazalo sie, ze faktycznie dobry ale chlodzacy , a nie myjacy

Ja ostatnio zakupilem 5L płynu w markecie budowlanym BRICO przy ul. Jubilerskiej za jedyne 12,78. Nie jest zły. Całkiem dobrze przeciera szyby. No jeszcze zalezy w jakim stanie są wycieraczki
Ogolnie nie narzekam. Na opakowaniu jest napisane ze podobno do -22 stopni C. I pachnie po psiknieciu. Nie czuc jakiegos smierdzącego specyfiku bądz gorzały
Ogolnie nie narzekam. Na opakowaniu jest napisane ze podobno do -22 stopni C. I pachnie po psiknieciu. Nie czuc jakiegos smierdzącego specyfiku bądz gorzały
-
Szalotka
Z mojego doświadczenia wynika, że mankament jaki trapi AutoLand to twardniejące pióra przy -10 st.C. i zamarzanie preparatu na szybie poniżej tej temperatury po jego aplikacji.

obecnie Kia QL