Yasiu22 napisał(a):Testy nie zawsze są miarodajne, co do opini też oczywiście nie można ich brać na 100% pewniaków, ale do opinii mamy przypięte kilka danych o kierowcy (np: styl jazdy i pojazd jakim sie porusza, warunki eksploatacji).
Ciekawe czy wśród tych osób jest równie wielu użytkowników wyimaginowanych samochodów i/lub opon co na forach Onetu...
Yasiu22 napisał(a):To mi pozwala wyciągnąć pewne wnioski
Szerokiej drogi...
Yasiu22 napisał(a):Poza tym mój bolid nie rozwija tak zawrotnych prędkości jak 240km/h
Mój też. Ale 100km/h da się nim pojechać, a przy tych prędkościach różnice w drodze hamowania są rzędu kilku metrów. U tego z przeciwka również...
Yasiu22 napisał(a):A co do chińskich Nankangi to nigdzie nie mogłem na necie przeczytać nic dobrego o tych oponach
Ja znalazłem na jakimś forum. Ktoś pisał, że to japońskie opony robione przez Yokohamę, ale niestety poszukiwania tego nie potwierdziły... Nawet na swoim www nie chwalą się współpracą z Yokohamą...
Yasiu22 napisał(a):byle Sava i Barum jest lepszy więc nie wiem co to za test
To dlatego, że Niemcy go robili...
Yasiu22 napisał(a):Na koniec dodam że mój budżet pozwala mi na kupno opony za max 160zł a takiego Falkena ZE 512 82H moge mieć właśnie za 150zł czyli w cenie Dębicy Passio.
Możesz też mieć Toyo CF-1, która podejrzewam jest znacznie lepszą oponą...
Yasiu22 napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Wg tego testu o ile na suchym jest OK jak za tę cenę, to na mokrym pozostaje się tylko modlić...
Przy prędkości grubo ponad 120km/h.
A przy 100km/h już nie? Gdzie jest ta granica?