przez b8r » 1 paź 2009, 13:24
ok, nasadki z grzechotkami kupiłem – 94 elementowy komplet YATO jak ten
http://allegro.pl/item750537205_zestaw_ ... adowe.html
Zaraz sprawdziłem trwałość największej grzechotki na szpilkach kół – mimo szarpania i mocnego dociągania nie zrobiło to na grzechotce większego wrażenia więc myślę że będzie służyć a do większych śrub będę używał pokrętła "T".
Co jeszcze może mi się przydać – klucze płasko oczkowe. Są COVALa na allegro za niecałe 60 zł ale wolałbym rozmiary do 32 – jak myślicie, również YATO ? czy może znacie coś tańszego dobrej jakości?
Ponadto przydadzą się oczkowe gięte – będę miał już nasadki do 32 i płasko oczkowe do 32 więc chyba wystarczą standardowe do 22 ? Jakiej firmy warto kupić ?
Ściągacz do gałek kierowniczych/sworzni – na allegro jest ich jak na lekarstwo a ceny tych, które są mnie lekko przerażają (200 zł za ściągacz do gałek?) Jaki polecacie i gdzie można kupić poza allegro ?
Imbusy i Torxy mam – YATO, kombinerki też są, jeszcze jakiś klucz francuski/szwedzki i szczypce regulowane – jakiej firmy
Imadło – chyba bez znaczenia, byle było masywne?
O czym jeszcze zapomniałem a może się przydać majsterkowiczowi hobbyście w nowym warsztacie ?
Było: 121, 626, dwie 323, mazda 6, kilka Golfów II III i IV, Passat B5 i B5 FL, Audi 80 B4, A4 B5 i B6, A6 C5, Fiat Bravo, Alfa Romeo 156 i 166, pug 306 i 406, citroen Xsara, C5, Seat Leon, Mondeo mk3 ...
Jest: VW Pasiak B6 TDI 170 PS, Foczka TDCI i VW T5 TDI ...