Al napisał(a):Marcin czy to kolejny sezon na Snowtrackach 2 czy dopiero je wypróbujesz?
Pierwszy raz na tych oponach ... postanowilem w tym roku zaufac ADAC ...hehe
Slyszalem ze sa nawet niezle ... szczegolnie w gorach a chyba sie wybiore
www.mazdaspeed.pl
Al napisał(a):Marcin czy to kolejny sezon na Snowtrackach 2 czy dopiero je wypróbujesz?
Jaksa napisał(a):Dzięki za przestrogę , zastosuje sie do zaleceń
Yapa napisał(a):rocznik 2007 – u innych niewiele drożej a nowsze
sołtys napisał(a):Yapa napisał(a):rocznik 2007 – u innych niewiele drożej a nowsze
akurat moje są z 13 tygodnia 2008 (wszystkie 4) wiec nie wiem skąd wziąłeś tą informacje że z 2007r.
ale tak nie ma już sie co zastanawiać bo promocja sie skończyła ja jestem 40zł do przodu
Yapa napisał(a):kolei mi mieli przysłać z 10 tyg.08, a przysłali z 3607. Nie odebrałem
Prusiak napisał(a):Kleberach Krisalp HP
JanuszM napisał(a):Xavier Dębice dobre na śnieg, ale kiepskie na mokrym, Kormorany na mokrym jako-tako, ale na ubitym śniegu tragedia. O Polarisach się nie wypowiem, ale słyszałem różne opinie, przeważnie nienajlepsze. A Firehawki są chwalone przez tych co je mają (tzn. nie słyszałem negatywnych opinii).
JanuszM napisał(a):Prusiak napisał(a):Kleberach Krisalp HP
Zgadzam się w całej rozciągłości z opinią kolegi na temat tych opon – jeździłem na takich Hondą Civic i Toyotą Corollą i podczas prób na tych oponach najpóźniej włączał się ABS
o tylko pół roku różnicy a trzymane napewno były w odpowiednich warunkach wiec parametry mają takie same jak nówki, moim zdaniem to lekka przesada, uganianie sie za oponami z 2008 roku, ale każdy robi jak uważa.
Xavier napisał(a):Ścianka boczna jest niesamowicie cieńka.Porównując z oponami innych producentów byłem niemile zaskoczony. wynikiem klebera …
niewielkie przychaczenie bocznej ścianki prawdopodobnie zakończy się rozerwaniem opony! Radze zwrócić na to uwage!”
Xavier napisał(a): Ja słyszałem, że się szybko zdzierają…
Ech… sam nie wiem.
Xavier napisał(a):Chyba dołożę troszkę i kupię Dunlop SP WINTER SPORT 3D 185/65R15 88 T (193 zł.) – dobrze wypadają zarówno w testach ADAC jak i w opiniach użytkowników (4,9).
http://www.opony.com/opony/51921_dunlop ... rt_3d.html
Mev napisał(a):Panowie – a kiedy zakładacie koła zimowe? Gdy spadnie pierwszy śnieg? Gdy robi się zimno na dworze?
Tak z ciekawości pytam
Xavier napisał(a):Panowie, co wybrać?
Dębica Frigo 2 185/65R15 88 T 156 zł
Barum POLARIS 2 185/65R15 88 T kraj produkcji: Francja 150 zł
Kormoran SNOWPRO 185/65R15 88 T 154 zł
Firestone WINTERHAWK 2 185/65R15 88 T 167zł
Grzyby napisał(a):Z tych wszystkich tylko na Dębicach nie jeździłem więc nie mam zdania.
Natomiast z pozostałej trójki zdecydowanie najlepsze (w zasadzie bezkonkurencyjne dla reszty) są Firestone.
Kormoran na śniegu się ślizga jak letnia, Barum jest przeciętny i głośny.
Śmiało mogę polecić Winterhawki.
brii napisał(a):Jeździłem na wszystkich oprócz Kormoranów i powiedzieć mogę z czystym sumieniem, że najlepiej na śniegu z tego zestawienia spisują się Dębice
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki