Tarcze, klocki, szczęki i bębny hamulcowe
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
CLAU napisał(a):Budzetowe klocki Ferrodo i Brembo to strata kasy.
noreca napisał(a):proponuje brembo
Troche sprzeczne opinie
Biniu777 napisał(a):Ale czemu klocki Zimmermanna sa słabe?
Wlasnie nie napisaslem ze "sa" slabe tylko "podobno" sa slabe
Ja mam u siebie cały komplet z M6 Zimmermann i nie powiem złego słowa.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Mam tarcze wiercone Zimmermann i klocki. Wcześniej miałem brembo klocki i ori tarcze. Poprawa hamowania mega.
Może inne firmy byłoby jeszcze lepiej. Tego na razie nie wiem, ale znając moj styl jazdy to niedługo będę musiał klocki z przodu wymieniać
Może inne firmy byłoby jeszcze lepiej. Tego na razie nie wiem, ale znając moj styl jazdy to niedługo będę musiał klocki z przodu wymieniać
-
Im trudniej, tym lepiej
Mazda 323 BG B6 '92
Biniu777 napisał(a):Mam tarcze wiercone Zimmermann i klocki
Zimmermann Sport ? Hmmm jutro pojde do sklepu i wybiore klocki. Pewnie Ate albo Zimmermann, chce teraz cos innego niz Textar. Pochwalę się jak juz kupie i troche pojezdze
Biniu777 napisał(a):Mam tarcze wiercone Zimmermann i klocki.
Takie
Jeśli tak, to rewelacja polecam.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Dopiero 300km zrobiłem także nie mogę ocenić jeszcze ale powiem tak. Gdy założyłem klocki Textara to spodziewałem się wiekszego WOW ale przejechaly swoje, nie piszczały i hamowały jak trzeba
pierwsze wrażenie po założeniu Zimmermana – Wow Wow Wow, lepiej niż na początku z Textarem ;D także myśle że bedzie super ;D zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Moje pudełka nie miały tej plomby (hologramu Zimmermann) i zastanawiam sie nad ich oryginalnością.... Ktoś się orientuje czy to powinno być na każdym pudełku ? Czy już może odeszli od tego ?
Nawet jak okaze sie że to podróba i będzie dalej hamowała jak teraz to ktoś ją dobrze zrobił
Nawet jak okaze sie że to podróba i będzie dalej hamowała jak teraz to ktoś ją dobrze zrobił
No moje mocno pylą zwłaszcza przy agresywnej jeździe. Jednak ja zdecydowanie wolę częściej klocki zmieniać, ale mieć hebel możliwie jak najlepszy, niż rzadziej, ale by gorzej hamowało. 
-
Im trudniej, tym lepiej
Mazda 323 BG B6 '92
przód mikado gt i klocki TRW jakieś 4 lata, strasznie pyli, puki co tarcze proste
tył rotinger i klocki ATE zrobione na nich jakieś 1500km i powiem ze żałuje tego ze dopiero teraz zmieniłem tarcze i klocki z tyłu
tył rotinger i klocki ATE zrobione na nich jakieś 1500km i powiem ze żałuje tego ze dopiero teraz zmieniłem tarcze i klocki z tyłu

Zalozylem na przod i tyl klocki TRW i potwierdzam, sztrasznie pyla, felgi sa po kilku tyg czarne
Zmienialem same klocki wiec jesli chodzi o hamowanie jest dobrze, wiec moge polecic.
- Od: 12 gru 2014, 16:16
- Auto: Mazda 6 GY LF 2oo7
MZR 2.0 147KM + LPG
Ciekawe jak bardzo wyrąbią tarczę, skoro nie pylą, może będzie to do przyjęcia, też mam dobre zdanie o Textarach.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1