Oleje silnikowe
na miejscu Majki88 zalal bym motul 300V COMPETITION 15w-50 lub max lifem
- Od: 19 cze 2011, 15:12
Ja wybrałem olej Motul Power 5W40 + filtr powietrza K&N oraz filtr oleju K&N
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 19 cze 2011, 15:12
noucamp napisał(a):motul ale to już bardziej bananowy olej
To znaczy, że bananowcem jestem?
Całym sobą polecam Motul 5W30 8100 X-Clean c-3
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
Rafał napisał(a):Całym sobą polecam Motul 5W30 8100 X-Clean c-3
Dzisiaj taki kupiłem
A nie wiecie jak to jest, czy można się naciąć na podróbę Motul 5W30 8100 X-Clean ? Bo się zastanawiam nad Valvoline max life syntetyk 5w40 a teraz też nad ww olejem Motul. Jak myślicie który lepszy ? 
lasic100 napisał(a):A nie wiecie jak to jest, czy można się naciąć na podróbę Motul 5W30 8100 X-Clean ?
Ja kupowałem w sklepie zajmującym się wyłącznie dystrybucją olejów marki Motul. Nie wydaje mi się żeby sprzedawali podróbki
podsyłam link z allegro tego sklepu:
=>

witam 
mam pytanie i mały dylemat
kupiłem mazde 323 f 1.5 16V 94r
pisałem do byłego właściciela jaki wlewał olej odpisał mi że : Mobil suprer S 10w40 syntetyk
no to ok pojechałem taki kupić i co gość na stacji powiedział mi że 10w40 to nie są syntetyki tylko semi-syntetyki, i kupiłem Mobil 2000 Semi-Syntetic
pytanie czy kupiłem dobry olej czy to czasem nie jest to samo i czy mogę go dolać do tego co jest ?
prosze o pilną odpowiedź ..!
z góry dzięki
mam pytanie i mały dylemat
kupiłem mazde 323 f 1.5 16V 94r
pisałem do byłego właściciela jaki wlewał olej odpisał mi że : Mobil suprer S 10w40 syntetyk
no to ok pojechałem taki kupić i co gość na stacji powiedział mi że 10w40 to nie są syntetyki tylko semi-syntetyki, i kupiłem Mobil 2000 Semi-Syntetic
pytanie czy kupiłem dobry olej czy to czasem nie jest to samo i czy mogę go dolać do tego co jest ?
z góry dzięki
-
Sidii
Mobil suprer S 10w40 syntetyk – nie mam takiego oleju
Sidii napisał(a):pytanie czy kupiłem dobry olej czy to czasem nie jest to samo i czy mogę go dolać do tego co jest ?
z góry dzięki
wymień na nowy i po problemie
buczos napisał(a):Rafał napisał(a):Całym sobą polecam Motul 5W30 8100 X-Clean c-3
Dzisiaj taki kupiłemCena bardzo przystępna
za niedługo test długodystansowy na trasie – 2200 km
Jestem pozytywnie zaskoczony jeżeli chodzi o konsumpcję wyżej wymienionego oleju przez FS'a. Na trasie Polska-Anglia, pełny załadunek, tempomat 130-140km/h i ubytki oleju na bagnecie niezauważalne

matys0644 napisał(a):a jakieś różnice w kulturze pracy silnikacoś się zmieniło?? bo sam się zastanawiam nad tym olejem
Nie zauważyłem znaczącej różnicy w kulturze pracy silnika, może dlatego że wcześniej nie miałem żadnych problemów z kulturą pracy. Wcześniej był zalany Castrol 5w40
Mam pytanie do użytkowników Mazd 626 GF 2,0 Diesel po faceliftingu, 2002 rp, 143tys.km, 110 km, jaki olej silnikowy będzie odpowiedni?
-
niutek