Żarówki – typy, opinie, testy
Witam ponownie. Po kilku tygodniach jazdy niestety musze stwierdzic ze jesli ktos chcialby miec niebieskie lub lekko niebieskie swiatelka to OSRAM COOL BLUE ma malo tego niebieskiego, musielibyscie mnie przypiekac zebym przyznal racje producentowi opakowania. Swieca moze i troche dalej ale wg mnie przeplacilem i nie ma sensu placic az tyle. Ani to niebieskawego poblasku nie ma, ani nie swieci odczuwalnie dalej niz inne ale od jednego jest bardzo dobre: czysci lepiej kieszen. Dalem sie nabrac jak emeryt na zakupy w Mango. Swiatlo jest ...bielsze od zwyklych zarowek, a niebieskie sa tylko pudelka. Poczytam troche wiecej o HIDach czy nie oslepiaja innych kierowcow jesli nawet sie je jakos wyreguluje i jak sie spala te OSRAMy ( moze wytrzymaja do jesieni) to zmieniam.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
A co myślicie o takim zestawie do 323f BG 92'
http://moto.allegro.pl/item678187227_re ... ng_cl.html
http://allegro.pl/item676421848_osram_s ... la_h4.html
Chciałbym wymienić bo coś słabawo mi świecą i nocą ciemną męka jechać

Chciałbym wymienić bo coś słabawo mi świecą i nocą ciemną męka jechać
-
darrior
Mam pytanie jakie żarówki idą do mazdy 323f BJ 2000 rok? chodzi mi o oznaczenia. Zbytnio się nie znam proszę o pomoc ;]
-
Marvel007
JA czekam na wolna chwilke i zaloze u siebie
H1 i H7 Philips BlueVision
obecnie mam H7 tez Philipsa jakies ulepszone ale nie pamietam ich nazwy, w kazdym badz razie swieca o wiele lepiej od standardowych
obecnie mam H7 tez Philipsa jakies ulepszone ale nie pamietam ich nazwy, w kazdym badz razie swieca o wiele lepiej od standardowych
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
a mi nie dawno padla zarowka philips nightguide – jakosc swiatla jak najbardziej ok, trwalosc – juz troche gorzej – daly rade pol roku (jakies 15k km)
sq2jul napisał(a):a mi nie dawno padla zarowka philips nightguide – jakosc swiatla jak najbardziej ok
mam właśnie takie i szczerze mówiąc nie jestem z nich zadowolony, szkoda że PIAA Extreme White Plus są takie drogie
- Od: 26 paź 2008, 20:55
- Auto: 323c BA 1,5 16v DOHC 95r
67igor1 napisał(a):woyt1 Te żarówki z twojego linka nie są legalne w Europie!!!!
dlaczego
- Od: 8 lut 2008, 14:18
- Auto: 323c 1.3 1996
cammus napisał(a):moro napisał(a):osram nighbreakery są podobno bardzo wrażliwe na zmiany napięcia. Dlatego powinno się dopiero światła załączyć, jak już motor chodzi. Tak samo na odwót. Najpierw światła wyłączyć, dopiero potem motor.
Czytałem wielokrotnie, że to bardzo przedłuża żywotność tych żarówek![]()
pozdro
mo
ja tak robilem zawsze, bezwiednie:)
no niestety padla mi pierwsza zarowka z kompletu (od kierowcy), staralem sie zawsze zalaczac przy dzialajacym silniku i tym razem tez tak zrobilem, wlaczylem silnik potem swiatla i po 2 sek. (w garazu wiec bylem naocznym swiadkiem) jedno zgaslo
- Od: 30 mar 2008, 02:05
- Auto: M6 GY 121KM
Mi dzis padla zarowka philipsa nightguide po ok. 10 miesiacach super mi sie na nich jezdzilo w nocy znaki oswietlone perfekcyjne byly, zalozylem stare boshe zobaczymy ile wytrzymaja 
Naprawa komputerów w prawie każdym zakresie szczegóły na PW :)
- Od: 30 sie 2008, 10:22
- Auto: Mazda 323F Ba 98r. LE
Mazda 121 DB GLX
A ja mam takie pytanko.
Do 323f BA planuję kupić Helle Blue Light.
Będą pasować do niej kolorystycznie i barwowo postojówki w5w Philips Bluevision?
Kupiłbym postojówki Hella ale chyba nie produkują w takim samym kolorze.
Do 323f BA planuję kupić Helle Blue Light.
Będą pasować do niej kolorystycznie i barwowo postojówki w5w Philips Bluevision?
Kupiłbym postojówki Hella ale chyba nie produkują w takim samym kolorze.
-
pmal
OSRAM COOL BLUE – 3mc i zgasla lewa ;/
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
artro219 napisał(a):JA czekam na wolna chwilke i zaloze u siebie
ja mam H1 prawie rok,jestem zadowolony
-
Stivi
No i szlag trafił
Philips NightGuide 12258 NGDL H1
Założone 2009-01-26 pierwsza padła 2 maja
wczoraj padła druga przejechane dokładnie 9,5tyś
żywotnością to one nie grzeszą....
Zakładam Osramy NB które miałem wcześniej i którą wymieniłem zamiast tej która padła w maju
Więcej ich nie zakupię.
Philips NightGuide 12258 NGDL H1
Założone 2009-01-26 pierwsza padła 2 maja
wczoraj padła druga przejechane dokładnie 9,5tyś
żywotnością to one nie grzeszą....
Zakładam Osramy NB które miałem wcześniej i którą wymieniłem zamiast tej która padła w maju
Więcej ich nie zakupię.
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Witam! Mi żarówka Philips NightGuide H4 spaliła sie po przejechaniu 20 kkm (osiem miesięcy). Użytkuje ktoś może żarówki Philips X-treme Power?Na jaki kolor one świecą i jak z ich żywotnością? Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
mi tez kilka dni temu padla druga zarowka philips nightguide – mialem je w sumie max 8 miesiecy... Za te cene to kiepski wynik. Teraz sprobuje osram nightbreaker.
oj przepraszam pomyliłem osramy z TUNGSRAM Przed w/w Philipsami NG miałem założone TUNGSRAM H1 megalight +50%
sprawdziłem w notatkach i wcześniej działały rok czasu teraz jedna działa od maja i wróciłem z drugą.
Słabiej świecą ale jak widać dłużej
sprawdziłem w notatkach i wcześniej działały rok czasu teraz jedna działa od maja i wróciłem z drugą.
Słabiej świecą ale jak widać dłużej
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
ja jakiś rok temu założyłem osram NIGHBREAKER w dwóch autach. w jednym świecą do dziś (jakies 12k km) w drugim jakies 2 miesiące temu spaliła się właściwie jedna po drugiej w odstępie kilku dni. Myślę że to rewelacyjny wynik. dlaczego? Bo w tym aucie częściej włączałem i wyłączałem światła w ciągu dnia niż migałem kierunkami chyba
Jeśli w drugim samochodzie wytrzymać mają tyle samo to przy takiej eksploatacji mam spokój na jeszcze kilka lat 
- Od: 6 paź 2007, 15:11
- Auto: 323 C