Lorento napisał(a):czy aby każdą asymetryczną?
99,9 procent
Najbardziej znany wyjątek to nrhi – kierunkowa opona asymetryczna
Mam na myśli opony dla "normalnych" aut
www.mazdaspeed.pl
Lorento napisał(a):czy aby każdą asymetryczną?
ketome napisał(a):Co sadzicie o takich oponach?HANKOOK ICEBEAR W300 215/50/R17 95 H
ketome napisał(a):Jeszcze jedno – mnie interesuje rozmiar do Nowej 6 . Oczywiście bez obrazy.
Grzyby napisał(a):ketome napisał(a):Jeszcze jedno – mnie interesuje rozmiar do Nowej 6 . Oczywiście bez obrazy.
Zero obrazy – ale od takich tematów jest dział Eksploatacja.
Przecież nie dział warsztatowy gdzie wałkuje się o uszkodzeniach.
magicadm napisał(a):-lepiej odprowadzają wodę – podobno pól opony tak jakby jest robione na wodę, a drugie pół na suchy asfalt
brii napisał(a):Fałsz – symetryczne lepiej odprowadzają wodę
Marcin ( Pycia ) napisał(a):Mnie interesuja opony Semperit SPEED – GRIP 195/60R15 88.
[...]
Aha...rozważam tez Firestone WINTERHAWK 2 195/60R15 88 T
magicadm napisał(a):Lorento napisał(a):czy aby każdą asymetryczną?
99,9 procent
Najbardziej znany wyjątek to nrhi – kierunkowa opona asymetryczna
Mam na myśli opony dla "normalnych" aut
Hazu napisał(a):Dla czego? ysz
Hazu napisał(a):mr_t napisał:
Opon asymetrycznych na 100% nie wolno nigdy zamieniać stronami tj. przekładać z prawej na lewą.
Dla czego?
Hazu napisał(a):Kupiłem felgi aluminiowe naktórych były już opony jednak wszystkie maiły zdarte brzegi (na stronie zewnętrznej)
Po założeniu okazało się że bardzo hałasują nie dawało się jechać.
Zdjołem zaraz .
Ponieważ miały jeszcze dosyć wysoki bieżnik i nie były zbyt stare, brat założył sobie je do hondy tyle że zdarta częścią do środka.
I jest z nich bardzo zadowolony, nie hałasuja a ponieważ są jescze w miare nowe i mają wysoki bieżik na drodze sprawdzają się znakomicie.
magicadm napisał(a):brii napisał(a):Fałsz – symetryczne lepiej odprowadzają wodę
Mam asymetrycznego NOKIANa H – wg reklam opona najlepiej odprowadzająca wodę – stąd moje twierdzenieTestów obiektywnych niestety nie znam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki