To co polecacie do MPS'a na polskie zimowe warunki?
Jakie opony? Czy zakładać gumki na oryginalne felgi czy lepiej kupić coś mniejszego?
www.mazdaspeed.pl
kowalesik napisał(a):Nie znalazłem tematu specjalnie o oponach i felgach na zimę dla 6 MPS (Mazdyspeed 6). Jeśli jednak takowy jest, to proszę mnie przepiąć.
brii napisał(a):Ma ktoś jakieś doświadczenia z dużymi zimówkami? Jakie gumki w rozmiarze 225/60/R17 możecie polecić (w znośnej cenie)?
Maciej Loret napisał(a):Bardzo nietypowy rozmiar (jakaś terenówka, SUV?)
brii napisał(a):Jakie gumki w rozmiarze 225/60/R17 możecie polecić (w znośnej cenie)?
brii napisał(a): Od razu mówię, że opinie z opony.com.pl sobie można darować(...)
brii napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Bardzo nietypowy rozmiar (jakaś terenówka, SUV?)
W sumie to może być i inny rozmiar – chodzi o odpowiednik 245/45/R18 na felgę 17". 225/60/R17 jest zalecane, choć wiem, że mocno nietypowe... Znalazłem Pirelli Carving – opinie mocno podzieloneW rozmiarze 225/55/R17 mimo tego, że bardziej typowe też nie jest łatwo
brii napisał(a):Mi się podobają najbardziej dwa typy opinii. Jedne to ludzi którzy twierdzą że jeżdżą szybko i agresywnie, przejechali takim stylem na sportowych laciach 30-40 tys. km i piszą w komentarzach że opony fatalne, bo się szybko ścierają (a dla mnie to niewyobrażalne zrobić 40 tys. na jednych oponach, chociaż nie określiłbym się jako szybkiego i agresywnego). Inni to tacy co przejechali 2-3 tys. km i już wszystko o oponie wiedzą, tym bardziej że np. jeszcze śniegu nie widziały ich opony
Maciej Loret napisał(a):225/55/17 jest niemal idealnym odpowiednikiem, w przeciwieństwie do 225/60/17.
brii napisał(a):Ciekaw jestem co konstruktorzy chcieli osiągnąć zalecając gumę o profilu 60?
Myjk napisał(a):Z czego to wynika że asymetryczna jest lepsza?
Grzyby napisał(a):ketome, zapraszam do działu Eksploatacja.
Są tam tematy o oponach (tak letnich jak i zimowych)
Jeszcze jedno – mnie interesuje rozmiar do Nowej 6 . Oczywiście bez obrazy.Grzyby napisał(a):ketome, zapraszam do działu Eksploatacja.
Są tam tematy o oponach (tak letnich jak i zimowych)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Opinie i Poradniki