Żarówki H4
Dzięki LUP za zainteresowanie,
widząc ilościową marność opinii nie czekałem i kupiłem 4x Osram SVS 50% (28zł/szt).
Nie mam porównania z innymi z tej półki. Powiem natomiast krótko – jestem bardzo zadowolony z wyboru.
widząc ilościową marność opinii nie czekałem i kupiłem 4x Osram SVS 50% (28zł/szt).
Nie mam porównania z innymi z tej półki. Powiem natomiast krótko – jestem bardzo zadowolony z wyboru.
- Od: 6 gru 2003, 00:45
- Auto: 626 Cronos 2.5V6 94r w manualu
Kurde napalilem sie juz na te gt 150 philipsa
Beda one pasowaly do mojego mx-3 1.6 1993r SOHC
Jesli tak to musze kupic 1 komplet (mijania) czy wiecej ? Wogole to jakie zarowki do niego wchodza, H4 czy inne ?
W najnowszym numerze Auto Świata jest test tych żarówek świecących jaśniej. Przytocze, które z nich można zakupić (uzyskały najwyższe wynikii w skali od 1do 6).
Hella Light Power – najlepsze osiągi wśród homologowanych żarówek o standardowej mocy, ocena – 6, cena – 25,56 (1 szt.)
Osram Bilux – Zwykłe pudełko, wysoka jakość. Widać da się zrobić tanią i dobrą żarówke do auta, ocena – 6, cena – 9.88 (1szt.)
Philips Power2Night – Bardzo dobre wyniki, minimalny rozrzut jakościowy. Odejmujemy jeden punkt za cenę, ocena – 5, cena 119zł (para)
nie wiem skąd ją wytrzasnęli
Tesla +30 proc. – Dobre żarówki za umiarkowaną cenę. Oczywiście "+30proc." to tylko hasło reklamowe, ocena – 6, cena – 16.36z (1szt.)
Coż jeszcze można powiedzieć. Jak wynika z testu niektóre rzeczywiście świecą mocniej, ale tylko troszke o 10 – 15% (te które tu są wymienione) ale nigdy o 50. No i radzę unikać żarówek z całymi niebieskimi bańkami bo one nawet ograniczają widoczność.
Pozdrawiam.
Hella Light Power – najlepsze osiągi wśród homologowanych żarówek o standardowej mocy, ocena – 6, cena – 25,56 (1 szt.)
Osram Bilux – Zwykłe pudełko, wysoka jakość. Widać da się zrobić tanią i dobrą żarówke do auta, ocena – 6, cena – 9.88 (1szt.)
Philips Power2Night – Bardzo dobre wyniki, minimalny rozrzut jakościowy. Odejmujemy jeden punkt za cenę, ocena – 5, cena 119zł (para)
Tesla +30 proc. – Dobre żarówki za umiarkowaną cenę. Oczywiście "+30proc." to tylko hasło reklamowe, ocena – 6, cena – 16.36z (1szt.)
Coż jeszcze można powiedzieć. Jak wynika z testu niektóre rzeczywiście świecą mocniej, ale tylko troszke o 10 – 15% (te które tu są wymienione) ale nigdy o 50. No i radzę unikać żarówek z całymi niebieskimi bańkami bo one nawet ograniczają widoczność.
Pozdrawiam.
MAZDA ... To jest naprawdę ważne.
- Od: 20 sie 2004, 08:40
- Auto: 323F & 350Z
Panowie, a co sadzicie o takich zaroweczkach?
http://www.cardomain.com/item/PIA19615
Czy w ogole jest sens je kupowac?
Pozdrawiam,
http://www.cardomain.com/item/PIA19615
Czy w ogole jest sens je kupowac?
Pozdrawiam,
Witam!
Philips Power2Night + 50 % – załozyłem dwie do BG 7 m-cy temu – 10 kkm jazdy non stop na świtłach i spaliły się ostatnio obie (mijania) w odstepie dwóch tygodni
to raczej nie przypadek!!!
Ale zmieniłem na te same
bo naprawde fajnie " błyszczą.".
Jeżeli sytuacja sie powtórzy – spróbuję Helle.
W BA od 6 m-cy świecą Phil.Vision plus 50 % i na razie ok.i polecam
LUP
Philips Power2Night + 50 % – załozyłem dwie do BG 7 m-cy temu – 10 kkm jazdy non stop na świtłach i spaliły się ostatnio obie (mijania) w odstepie dwóch tygodni
Ale zmieniłem na te same
Jeżeli sytuacja sie powtórzy – spróbuję Helle.
W BA od 6 m-cy świecą Phil.Vision plus 50 % i na razie ok.i polecam
LUP
323/BG/hb/1.3i/16V/91r oraz 323C/BA/1.5i/16V/94r /Samochody są jak ludzie – niezależnie od marki, dobre i złe a problem polega na tym żeby się w porę zorientować kto jaki jest...
- Od: 31 paź 2004, 11:50
- Auto: 323
A nie pojawiły się może Philipsy GT150 w wersji H1
Bo szukam i nic?
Edit: Sprawdziłem na stronie Philipsa – GT150 – tylko H4 i H7
To co ja mam tak kurka wsadzić żeby lepiej/dobrze świeciło?
Bo szukam i nic?
Edit: Sprawdziłem na stronie Philipsa – GT150 – tylko H4 i H7
To co ja mam tak kurka wsadzić żeby lepiej/dobrze świeciło?
Ostatnio edytowano 6 mar 2006, 14:06 przez Grzyby, łącznie edytowano 1 raz
ART napisał(a):Grzyby napisał(a):A nie pojawiły się może Philipsy GT150 w wersji H1
Bo szukam i nic?
Z tymi się nie spotkałem, kupiłem NightGuide i jestem z nich zadowolony.
Również do nich sie przymierzam, bo te co mam to tylko mnie denerwują

Jak odłoże pare złotówek to kupuje<a href="http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=90052316"> Philips H1 NightGuide</a> w bonusie kamizelka

Dam znać czy poprawa będzie.
Przyznam się że nawet nie wiem ile świateł stopu mam w mojej BA

Pozdrawiam Krzysiek.
p.s. Byłem sprawdzałem i nie mam takowych wejść na dodatkowe światła stopu w lampach tylnych więc pozostaje zamontowac jakiś spojler i dodatkowe centralne światło
- Od: 26 sty 2006, 14:22
- Auto: Mazda323F 1.5 16V 88PS 95r+SGI
Słuchajcie panowie czy ktoś z was posiadający żarówki OSRAM SilverStar +50% mógłby sprawdzić czy na oprawce żarówki jest wzmianka o tych dodatkowych procentach światła, czy tylko informacja o mocy i napięciu żarówki? Bardzo mi na tej informacji zależy.
- Od: 14 wrz 2005, 11:16
- Auto: Mazda 626 GE(GLX) 1,8l 16V '95
Vitam.
Mam pytanko, czy może ktoś coś mi poradzić tzn. gdzie kupić albo jakie kupić aby były najlepsze żarówki do Xedosa 6 światła długie. Zalezy mi aby jak najlepiej świeciły bo to co mam to się nie nadaje do świecenia. Z tych opinii co tu czytałem to najlepsze są Philipsa. Dokupiłem do mijania H1 Philips VisionPlus+50% ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś Philipsa w wersji H3. Proszę o radę gdzie to mozna kupić albo czy polecacie coś dobrego ( dobrze świecącego) w wersji H3.
Mam pytanko, czy może ktoś coś mi poradzić tzn. gdzie kupić albo jakie kupić aby były najlepsze żarówki do Xedosa 6 światła długie. Zalezy mi aby jak najlepiej świeciły bo to co mam to się nie nadaje do świecenia. Z tych opinii co tu czytałem to najlepsze są Philipsa. Dokupiłem do mijania H1 Philips VisionPlus+50% ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś Philipsa w wersji H3. Proszę o radę gdzie to mozna kupić albo czy polecacie coś dobrego ( dobrze świecącego) w wersji H3.
- Od: 13 sie 2005, 12:50
- Auto: Mazda Xedos 6 1,6 rok prod. 96
O rany, wczoraj wymieniłem światła mijania z jakiś super HID Look... ale kupa... zmieniłem na Philipsa +30%, jakieś na stacji po 36zł za dwie. I teraz już wiem, że Wcale nie ma złych reflektorów, tylko nie znosi kiepskich żarówek. OMIJAJCIE Z DALEKA WSZYSTKIE ZAROWKI Z NIEBIESKIMI BAnKAMI!! I NAPISMI HID, XENON LOOK ITP
eee a Xedos nie ma przypadkiem 2x H1?
SebastianK napisał(a):wersji H3
eee a Xedos nie ma przypadkiem 2x H1?
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Jak odłoże pare złotówek to kupuje Philips H1 NightGuide
posiadam od kilku dobrych miesięcy i jestem bardzo zadowolony, poprzednio "Xenon-looki" przepalały mi się co 2-3 tygodnie
Te philipsy dają naprawdę dużo światła i śwecą taką przyjemną dla oka białą barwą – Polecam
Xionc napisał(a):OMIJAJCIE Z DALEKA WSZYSTKIE ZAROWKI Z NIEBIESKIMI BAnKAMI!! I NAPISMI HID, XENON LOOK ITP

Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time