Ja sugeruję olej Midland MicroOil Synqron 10W-50 do silników z przebiegiem powyżej 100kkm. Całkiem przyzwoity jest również odpowiednik z team'u ValvoLine.
Zerknij na ostatni temat:

Pozdrawiam
..::GofNet::..
www.mazdaspeed.pl
GofNet napisał(a):Niekiedy czytam teksty, typu: Po co lać lepszy olej, niż producent zaleca? Nie ma sensu używać oleju o wyższej klasie jakościowej, niż zaleca producent, bo i tak nic tym nie zyskamy.
Nie wiem, czy nie ma sensu. Skomentuję to tak:
Czy jest sens kupować lepsze leki, aby szybciej powrócić do zdowia?
Czy lepiej płacić więcej i kupować markowa odzież i obuwie?
Czy zdrowsza jest żywność uznana, niż produkty z Biedronki czy LiderPrice?
Czy na sprawdzonej stacji paliw nie bacząc na cenę lepsze dla silnika jest paliwo Pb98 czy Pb95?
Czy lepiej wlać do chłodnicy wodę za darmo, czy płyn chłodzący?
Czy...
sołtys napisał(a):minerału zje trochę mniej przynajmniej tak mówi teoria
Na czym? Przecież to BPsołtys napisał(a):no chyba że chcemy zaoszczędzić.
To, co zaleca producent, czyli (nie wiem, jakie masz auto, ale domyślam się...) 10W-40 lub 10W-50. Musisz sprawdzić to w książce do auta (instrukcji obsługi).ralv1 napisał(a):Co byście radzili w takim przypadku
xANDy napisał(a):Ten lotos zaczyna być ciekawym olejem, coraz więcej pochlebnych opinii... Jak to jest możliwe?
Xavier napisał(a):Sorry Panowie ale dyskusja zaczyna przypominać tą o doskonałości Poloneza i jego producentów w stosunku do aut i koncernów zachodnich.
Xavier napisał(a):Gdzie Lotos stać na takie badania, testy i technologie jak Shella czy Texaco? To nie szynka, że czym prościej wytworzona to lepsza...
Xavier napisał(a):Czy wolał byś Mazdę składaną u nas czy jednak w Japonii? oczko
Xavier napisał(a):Texaco zalałem po remoncie. Po 7,000 km dolałem 0,5 l. zeby
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Opinie i Poradniki