Głowne pytanie czy kupowac wersje europejska czy azjatycka i gdzie znajde sklep w dobrej cenie
www.mazdaspeed.pl
Szyna napisał(a):Możecie wypisywać swoje sprawdzone marki i opinie na ich temat
Ja osobiście polecam Boscha.
mirmur napisał(a):czy warto kupić z allegro
Grzyby napisał(a):mirmur napisał(a):czy warto kupić z allegro
W życiu nie kupiłbym akumulatora wysyłkowo. I nie chodzi wcale o żadne podróbki itp.
To zbyt delikatna konstrukcja (wewnątrz) żeby ryzykować transport firma kurierską.
Bo jaka gwarancja że aku przez np. 300km trasy nie będzie sobie leżał na boku? Albo że kurierowi nie wypadnie na glebę przy przenoszeniu?
Wolałbym zapłacić więcej (ewentualnie ponegocjować w kilku sklepach okolicznych) niż kupić z allegro.
Grzyby napisał(a):To zbyt delikatna konstrukcja (wewnątrz) żeby ryzykować transport firma kurierską.
Bo jaka gwarancja że aku przez np. 300km trasy nie będzie sobie leżał na boku? Albo że kurierowi nie wypadnie na
Linooxik napisał(a):Grzyby napisał(a):To zbyt delikatna konstrukcja (wewnątrz) żeby ryzykować transport firma kurierską.
Bo jaka gwarancja że aku przez np. 300km trasy nie będzie sobie leżał na boku? Albo że kurierowi nie wypadnie na
no dobra a do sprzedawcy w sklepie jak dociera ? mały chińczyk niesie i pilnuje przechyły ? oczywiście że kurierem albo innym transportem i masz to samo ryzyko.
Linooxik napisał(a):do mazdy 6 2004 Gy jakiś 60 Ah nowy aku jaki polecacie ?
siemek55 napisał(a):wygląda na to że.... Grzyby znowu miał rację.
Grzyby napisał(a):Jeżeli do takiej jak masz w profilu to ŻADEN.
Żadne 60Ah się nie sprawdzi. Nieważne czy założysz Panasonica, Yuasę, Boscha czy Centrę.
Zalecana pojemność do tego silnika to 90-100Ah. Tyle w temacie.
KubalaKuba napisał(a):Witam,
Poszukuje akumulatora do mojej mazdy 1.8 (GW). Zastanawiam się nad dwoma konkretnymi Bosch S4 60Ah 540A i VARTA Blue dynamic d47 o tych samych parametrach. Może ktoś z was używa wyżej wymienionych, albo może mi pomóc w wyborze. pozdr
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki