Pracuje już trochę w sklepie motoryzacyjnym i nawet w takiej cenie chyba tego oleju nie kupujemy ewentualnie możne parę złotych poniżej tej ceny, z paroma przedstawicielami gadałem szopki odchodzą różne

Oczywiście mogę się mylić

www.mazdaspeed.pl
aqaz napisał(a):Z markowych najtaniej jest VALVOLINE SYNPOWER FE 5W30, bo ZA 90ZŁ 5L.
FE że formuła do silników Forda.
Ktoś was może z tego korzysta?
AXe_MeXx napisał(a):Hejka
Nawiązując po raz kolejny do rozmowy sprzed kilku stron/miesięcy Jestem już po wymianie pierścionków w madzi.
Piszę to w związku z dyskusją na temat płukanek. U mnie robione były dwie środkiem LM i wygląda na to, ze nic one nie dały, dla zainteresowanych szczegóły tutaj:
viewtopic.php?f=394&t=195283&p=3306596#p3306596
CLAU napisał(a):A na co liczyłeś, że po płukance będzie lustro?
aqaz napisał(a):Mazda wypija jakiegoś litra na 1000km i przy następnej wymianie przypudrujemy syfilis (zużycie oleju) ceramizerem... kto wie może pomoże.
Beny napisał(a):Biały dym to chyba norma w mazdach bardziej martwił bym się niebieskim
penrite to chyba już górną półka jeśli parametrami się zgadza to czemu nie. Co do płukanek to twój wybór jedni leją chwała inni twierdzą że przez plukanke remont robili(choć według mnie to mało prawdopodobne)trawel napisał(a):Mam pytanie, ponieważ niedawno nabyłem Mazdę 6 GH polift 2.0Pb 155 i dowiedziałem się że w aucie był olej 5W30 (niestety to wszystko co udało mi się dowiedzieć – nie znam marki ani niczego). Zakładam że chciałbym zalać ją przy najbliższej okazji PENRITE VANTAGE 5W-30 (mam nadzieję, że wybrałem polecany olej), czy lepiej zrobić płukankę nie wiedząc jaki olej był wcześniej (jakiej firmy)?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki