Ceramizery

Postprzez brii » 13 gru 2007, 14:34

bkapust napisał(a): i nawet sam Chuck Norris go nie zniszczy.

hahaha

Dochodzimy do kolkluzji, że to ściema :)
Gdyby to było takie cudowne to producenci samochodów sami zalewaliby to do silników, żeby zmniejszyć opory i podnieść trwałość.
Dziwi mnie to, że firmy produkujące oleje dysponujące gigantycznymi budżetami, nie wykupiły jeszcze patentu na ceramizer i nie dodają go do swoich olejów ;)
To tak samo jak z magnetyzerami ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez sołtys » 13 gru 2007, 14:56

waldek2000 napisał(a):Jeśli auto jeździło bez miski olejowej to chyba możesz sobie wyobrazić co się stało z olejem z filtru. Jak wyobraźni nie staje to zaglądnij w jakiś schemat smarowania dowolnego silnika czterosuwowego

a ty poczytaj mechanikę płynów w momencie gdy smok przestanie ssać olej układ sie zapowietrzy a olej pozostały w filtrze zacznie powoli ściekać w dół. Przez pompę nie przepłynie z prostego powodu że pracuje wiec jedna droga to przepływ przez panewki, czyli najbardziej newralgiczny punkt. Do tego użyto samochodu marki polonez w stanie powiedzmy srednim gdzie luz pomiędzy panewką a wałem jest już znaczny, co dodatkowo opóżnia zatarcie.

I jeszcze ciekawostka miałem poloneza, i przez przebieg około 30 000kkm miałem problemy z ciśnieniem oleju kontrolka gasła powyżej 2500 obrotów, w końcu nie wytzymałem i rozebrałme silnik, co znalazłem? Jedna śruba mocująca smok była odkręcona pomiędzy smokiem a pompą powstała szczelina okiło 2mm, pompa jakims cudem zasysała przy większych obrotach olej przy małych już nie o czym świadczyła kontrolka. Do czego zmierzam auto przejechało ze szczątkowym smarowaniem 30kkm bez ceramizerów, a po usunięciu usterki bezproblemowo pracowało dalej.
Forumowicz

Od: 20 lip 2005, 16:56
Auto: Focus I TDCi

Postprzez waldek2000 » 13 gru 2007, 16:30

sołtys napisał(a):olej pozostały w filtrze zacznie powoli ściekać w dół.

A jak nie ma miski olejowej to co? Ścieknie na afalt zapewne i pompa nie ma co pompować, to i ciśnienia nie ma.
Co do zaistnienia temperatury potrzebnej do procesu ceramizacji nie wypowiadam się z całą pewnościa bo nie mam potrzebnych wiadomości. Spróbuję uzyskać odpowiedź od producenta jak to w/g nich wygląda.
Forumowicz

Od: 16 mar 2007, 13:27
Auto: 323F BJ DITD, KIA CEED 2.0 CRDI SW

Postprzez bkapust » 13 gru 2007, 16:31

brii napisał(a):
bkapust napisał(a): i nawet sam Chuck Norris go nie zniszczy.

hahaha

Dochodzimy do kolkluzji, że to ściema :)
Gdyby to było takie cudowne to producenci samochodów sami zalewaliby to do silników, żeby zmniejszyć opory i podnieść trwałość.
Dziwi mnie to, że firmy produkujące oleje dysponujące gigantycznymi budżetami, nie wykupiły jeszcze patentu na ceramizer i nie dodają go do swoich olejów ;)
To tak samo jak z magnetyzerami ;)

Dokladnie.

Powtorze sie jeszcze raz: telezakupy mango – cudowne srodki na odchudzanie, usuwanie pchel, rzucanie palenia, plytki odmrazajace jedzenie, piramidki oostrzace zyletki, pasy razace pradem.

Wszystko to tak orginalne i wypasione. Wszystko potwierdzone 'naukowymi' eksperymentami przeprowadzanymi czesto na oczach widzow [np. podpalanie samochodu], wszystko dzialajace w oparciu o technologie 21 w., inteligentne czasteczki i naukowcow NASA. Wszystko oczywiscie niezbyt rozpowszechnione bo lobby producentow [czegokolwiek] blokuje ten cudowny wynalazek w obawie o swoje interesy.

Ludzie nie dajcie sie tak latwo bujac. Wszystkie te sprzety sa siebie warte. Jeden powtarzalny schemat pozwalajacy sprzedawac jakis szit.

Dlaczego zadna porzadna i uznana firma tego nie robi? Co wiecej czemu zadna firma to robiaca nie stala sie porzadna, bogata i uznana? Dlaczego zamiast Orange Ekstraklasa nie ma Ceramizer Ekstraklasa? Zamiast teamu rajdowego BP Ford nie ma Ceramizer Polonez?

Dlaczego nie robi tego nikt na serio, wpelni profesjonalnie, z normalnymi reklamami, marketingiem ect. Tylko wlasnie na zasadach jakich funkcjonuja produkty z telezakupow.

Panowie nie obrazcie sie ale jakim nawniakiem trzeba byc zeby wierzyc w cudowny srodek 'uzdrawiajacy' samochod za 50zl?

W sredniowieczu byl kamien filozoficzny zamieniajacy olow w zloto. Na dzikim zachodzie obwozni handlarze sprzedawali lek na wszystkie choroby tylko 1$ za butelke. Itp.itd.

Historia lduzkosci pelna jest takich cudow. Ale nie ma sie co oszukiwac – jakosc musi kosztowac, remont i utrzymanie silnika tez.

Nic nie zastapi wam dbania o silnik, wymian olejow, filtrow, remontow itp. itd. Za 50zl mozecie sobie kupic deko zludzen i dobre samopoczucie ale jesli wam zalezy na waszych Mazdach to poprostu, normalnie o nie zadbacie.
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez Kenichi » 13 gru 2007, 20:44

Ale offtop – nawet czytać się niechce :D
Panowie po co tyle gadki, dywagacjii , Wystarczy jedno dosłownie jedno badanie (chyba nie aż tak kosztowne) tego cuda w aparacie czterokulowym http://www.tribologia.org/ptt/inst/rad/T-02.pdf
I wszystko jasne czy to sciema czy faktycznie to działa.
Waldek 2000 czy stosowałeś ten specyfik że go tak bronisz ?
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2007, 17:16

Postprzez brii » 13 gru 2007, 23:35

Kenichi – jak masz dostęp do takiego urządzenia, to ja mogę zasponsorować ten specyfik zwany ceramizerem i wszystko będzie jasne ;)

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez waldek2000 » 14 gru 2007, 00:24

Kenichi napisał(a):Waldek 2000 czy stosowałeś ten specyfik że go tak bronisz ?

Tak,z pozytywnym skutkiem. W silniku pozytywy działania trudne do obronienia, bo nic tam się takiego nie działo co by mogło ulec zdecydowanej poprawie. Oleju silnik wziął na 6kkm ok. 0,4l,a po aplikacji ceramizera i przejechaniu 7,5kkm nic nie muszę dolewać mimo zmiany z minerała na półsyntetyk. Trudno stwierdzić, że to są zmiany trwałe i akurat spowodowane działaniem ceramizera. Natomiast działanie w skrzyni biegów jest naprawdę widoczne bez specjalnych badań. Poprzednio skrzynia na V biegu lekko wyła a ponadto ciężko wskakiwał bieg I i III. Obecnie skrzynia jest cicha (przynajmniej w porównaniu z poprzednim stanem), biegi łatwiej wchodzą, no i spalanie spadło około pół litra na 100km. Tu muszę dodać, że po zakupie zrobiłem kilka tysięcy km i pojechałem do mechanika wymienić olej bo zauważyłem objawy j/w. Mechanik spuścił 2-3 setki oleju tylko, bo więcej nie było, więc skrzynia dostała nieźle w kość. Nalał oleju syntetycznego i zrobiłem ze 2 tysiące km, praca skrzyni niewiele się poprawiła. Po zalaniu ceramizera już po kilkunastu kilometrch zauważyłem pozytywn zmiany.
Nawiasem mówiąc prawdopodobnym powodem wycieku był zatkany otwór odpowietrzający, bo po odkręceniu korka panowało tam nadciśnienie i to mogło spowodować wyciek. Objawów nie widziałem, bo handlarz wymył silnik ze skrzynią i dlatego pojeździłem trochę z tak małym poziomem oleju. Przy aplikacji ceramizera ciśnienia już nie było i narazie sucho.
Forumowicz

Postprzez Kenichi » 14 gru 2007, 17:09

Brii z dostępem to żaden problem, takie urz. posiada każda rafineria nawet niewielka która produkuje olej czy smar – także jesli jesteś skłonny zasponsorować takie badania to z miłą checią nawiążemy kontakt z którąś z rafinerii :D
A co do tej skrzyni to jestem ciekaw czy efekty wytłumienia oraz łatwość zmiany biegów były by takie same jesli by teraz wylać ten olej a nalać świeżego już bez ceramizera
Obrazek
Forumowicz

Postprzez waldek2000 » 14 gru 2007, 20:04

Kenichi napisał(a):A co do tej skrzyni to jestem ciekaw czy efekty wytłumienia oraz łatwość zmiany biegów były by takie same jesli by teraz wylać ten olej a nalać świeżego już bez ceramizera

Jeśli zasponsorujesz wymianę, to chętnie udostępnie obiekt badań :D
Forumowicz

Postprzez Kenichi » 14 gru 2007, 20:44

waldek2000 napisał(a):Jeśli zasponsorujesz wymianę, to chętnie udostępnie obiekt badań

Dobra sponsoruje, myslę że jak zalejemy mineralnym to skuteczność ceramizera odrazu wyjdzie na jaw :D
Obrazek
Forumowicz

Postprzez brii » 15 gru 2007, 13:17

waldek2000 – bez obrazy ale weź pod uwagę jeszcze taką sprawę – ludzie zakładali do samochodów magnetyzery – samochody w ich mniemaniu odżywały, mniej paliły, przyśpieszały duuuużo lepiej itd., ale po badaniach na hamowni wychodziło na to, że magnetyzer to rzecz bazująca na efekcie placebo... Część leków też nic nie daje a ludzie czują się po nich lepiej (np.: Apap) ;)
Tak samo ludzie po zalaniu benzyny 98 zamiast 95 twierdzą, że samochód jest silniejszy, ale hamownia mówi coż zupełnie innego...
Sądzę, że z ceramizerem może być podobnie ;)

Forumowicz

Postprzez MadziaForever » 16 gru 2007, 02:29

Ja stosowałem i rzeczywiście coś to daje :| dlaczego.. niewiem
Bo ta cała historia naprawde pasuje do Telezakupów jak to ktoś napisał.
Natomiast ta mowa że producenci samochodów sami by to stosowali gdyby działało <lol>
no cóż, firmy motoryzacyjne nie takimi technologiami władają ale nie wszystko wprowadza się w życie z powodów czystej ekonomiki branży.
Co oczywiście nieznaczy że ceramizer działa.
Niedługo kolega Slav powinien dożucić coś ciekawego do tematu..
Acha i jeszcze o tym filtrze i zdjętej misce.. nietrzeba wiedzieć dużo żeby wiedzieć że przy zdjętej misce nawet jeżeli olej zostaje w filtrze w pare sekund zostanie rozchlapany,, bo nawet gdyby tak niebyło to co? zostanie w środku? i co z tego? tak czy siak niebierze udziału w procesie smarowania silnika w takim razie.

No chyba że ktoś próbuje kogoś przekonać że olej z filtra oleju, mimo zdjętej miski pezrsmaruje elementy silnika a potem grzecznie wróci do puszki hahaha i tak w kółko z każdym cyklem :]
Forumowicz

Od: 10 mar 2007, 17:55
Auto: 626 GEA 2,0 DOHC

Postprzez waldek2000 » 16 gru 2007, 13:38

brii napisał(a):ale po badaniach na hamowni wychodziło na to, że magnetyzer to rzecz bazująca na efekcie placebo

Magnetyzer może tak, ale rozmawiamy o ceramizerach
Obrazek
Ja tu efektu placebo nie widzę
Ostatnio edytowano 16 gru 2007, 16:54 przez waldek2000, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez promyczek001 » 16 gru 2007, 13:55

A ja obrazka nie widze <glupek2>
Mercedes SLK kompressor
Forumowicz

Od: 21 kwi 2006, 11:02
Auto: Mercedes SLK

Postprzez Sokool » 16 gru 2007, 14:35

Obrazek
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 18:10
Auto: na gaz

Postprzez MadziaForever » 16 gru 2007, 17:33

I niemam pytań.
niby nic.. a jednak.
Forumowicz

Postprzez bkapust » 16 gru 2007, 17:50

MadziaForever napisał(a):I niemam pytań.
niby nic.. a jednak.

Jest takie powiedzenie:
"Nie wierz we wszystko co jest napisane. Bo raz na plocie napisane bylo dupa – chcialem poglaskac i drzazga mi weszla".
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez MadziaForever » 16 gru 2007, 23:36

hahaha
Forumowicz

Postprzez STEffAN » 17 gru 2007, 00:32

bkapust napisał(a):Jest takie powiedzenie:
"Nie wierz we wszystko co jest napisane. Bo raz na plocie napisane bylo dupa – chcialem poglaskac i drzazga mi weszla".

Piękne <lol>
Forumowicz

Od: 13 paź 2005, 12:02
Auto: Mazda 626 GE 2.5 V6 GT :)

Postprzez brii » 19 gru 2007, 18:34

Kompetencja AutoŚwiata jest wg. mnie niesamowita – nie raz się przekonałem, że pisali testy samochodów (jak jeżdżą i jaką mają ergonomię) bez wsiadania do nich ;)

Jest takie powiedzenie:

<spoko>

Nie wiem czy nie wypada tego tematu pociąć i nie wrzucić części dyskusji do HP, ale narazie tego nie zrobię – może jeszcze coś ciekawego ktoś dopiesze ;)

Forumowicz