Środki Forte – diesel, benzyna

Postprzez syczka133 » 3 lis 2013, 09:32

pandryszkiewicz napisał(a):panowie gdzie moge naby forte top end treatment?? czy forte diesel turbo cleaner dodaje sie do baku razem z Forté Advanced Diesel Fuel Conditioner?? dzieki :D

Napisz do kolegi ogień82. On zajmuje się sprzedażą środków Forte .On ci wyjaśni jak je stosować

Pozdrawiam satysfakcja gwarantowana <spoko>
Obrazek
Forumowicz

Od: 3 wrz 2011, 18:57
Auto: (Mazda 6SportKombi 2.0
cdti 121 2003r )dobrze sie spisywała zastapiona Mazda 6sportKombi 2.0 Bp 104 kw :)

Postprzez pete14 » 4 lis 2013, 10:04

a może kolega ogień jak to żeni śledzi temat i opisze na forum dla wszystkich a nie jakieś prywatne pogaduszki?
podejrzewam że więcej osób jest zainteresowanych.
Forumowicz

Od: 14 paź 2009, 17:18
Auto: 6 GY RF5C
E46 Compact N47D20
były:
323F Z5'98
626GW RF2A '02
6GH R2AA

Postprzez ogien82 » 5 lis 2013, 14:37

pandryszkiewicz napisał(a):panowie gdzie moge naby forte top end treatment?? czy forte diesel turbo cleaner dodaje sie do baku razem z Forté Advanced Diesel Fuel Conditioner?? dzieki :D

Masz kolego wysłane info na PW, zapytanie trafiło na maila i też jest wysłana odpowiedź :), proszę sprawdź pocztę

Dopisano 05 lis 2013 13:46:

pete14 napisał(a):a może kolega ogień jak to żeni śledzi temat i opisze na forum dla wszystkich a nie jakieś prywatne pogaduszki?
podejrzewam że więcej osób jest zainteresowanych.

Na PW są wysyłane informacje o możliwości i sposobie realizacji zamówień, żadna tajemnica :)
Obrazek Jeśli coś potrzebne, napisz na PW lub zadzwoń 607 801 135 – przedstawiciel FORTE
Forumowicz

Od: 5 maja 2008, 09:29
Auto: 07r, M6 GG MZR-CD 143KM-ACTIVE

Postprzez pete14 » 5 lis 2013, 22:07

nie chodzi mi o szczegóły transakcji <lol>
nie jestem ze skarbówki.
tylko o szczegóły techniczne <zeby>
Forumowicz

E46 Compact N47D20
były:
323F Z5'98
626GW RF2A '02
6GH R2AA

Postprzez ogien82 » 5 lis 2013, 23:10

pete14 jeśli jesteś zainteresowany preparatami FORTE piszesz do mnie wiadomość na PW lub dzwonisz pod nr telefonu, który jest podany w moim podpisie :) Ja doradzę Ci co i jak zastosować.
Na tym forum piszemy o produktach, poradach i rozwiązaniach jaki produkt FORTE zastosować w danym przypadku, co naprawił, a czemu zapobiegł :)
Obrazek Jeśli coś potrzebne, napisz na PW lub zadzwoń 607 801 135 – przedstawiciel FORTE
Forumowicz

Postprzez pete14 » 6 lis 2013, 18:09

mnie też zainteresowało to pytanie:
pandryszkiewicz napisał(a):czy forte diesel turbo cleaner dodaje sie do baku razem z Forté Advanced Diesel Fuel Conditioner?? dzieki :D

jakbyś na forum odpowiedział pewnie więcej osób by się zaciekawiło i może kupiło diesel turbo cleaner.
jak się to sprawuje i co za cuda działa :D
a na priv to tylko ja się dowiem.
ale już nie wnikam.
Forumowicz

E46 Compact N47D20
były:
323F Z5'98
626GW RF2A '02
6GH R2AA

Postprzez ogien82 » 7 lis 2013, 12:37

Diesel Turbo Cleaner dodaje się do baku razem z Forté Advanced Diesel Fuel Conditioner
Tu masz wszystko napisane :)
http://www.forte-nwe.pl/produkty/forte- ... bo-cleaner
Forumowicz

Postprzez Forte » 7 lis 2013, 14:30

Forte Diesel Turbo Cleaner jest preparatem, który potrafi odblokować zaklejone kierownice zmiennej geometri VGT w tubinie. Jeżeli dochodzi do takiej usterki to zwykle występuje z powodu niepełenego spalania iżeby wyeliminować powód , powinno się ten produkt stosować razem z Forte Advanced Diesel Fuel Conditioner.
Forte Polska
Roman Gradkowski – Country Manager
e-mail: roman.gradkowski@forte-nwe.com
www.forte-nwe.com

Obrazek
Forumowicz

Od: 29 wrz 2008, 10:53

Postprzez czeslaw555 » 7 lis 2013, 18:58

pete14 napisał(a):nie chodzi mi o szczegóły transakcji <lol>
nie jestem ze skarbówki.
tylko o szczegóły techniczne <zeby>

nie wiem czy chodzi ci jak to stosować , jak tak to masz wszytko tutaj
http://www.forte-nwe.pl/produkty-forte/samochody
klikasz produkt i w dole masz jak to stosować
Pozdrawiam.
Początkujący

Od: 26 mar 2013, 08:11
Auto: 508 2.0 HDi 163ps

Postprzez pincz » 21 lis 2013, 19:18

ogień82 dzieki za szybka przesylke, jutro zalewam forte do mojedo dieselka. Ostatnio czyscilem 15k temu wiec czas na kolejne.
Początkujący

Od: 21 lut 2013, 14:11
Auto: Mazda 3 BK 1.6 diesel

Postprzez ogien82 » 21 lis 2013, 20:02

pincz, dzięki za info, napisz w wolnej chwili, co zaobserwowałeś i co Cię skłoniło do kolejnego zastosowania Forte :), czysta profilaktyka, czy może …
Forumowicz

Postprzez pincz » 21 lis 2013, 20:34

Tym razem czysta profilaktyka. Poprzednio byla to sugestia mechanika, celem przeczyszczenia instalacji po poprzednim wlascicielu. I musze przyznac, że poprzednie czyszczenie przynioslo efekty, po kilkuset kilometrach trzeba mi bylo zająć się podkładkami pod wtryskami, jedną wydmuchało:)
Początkujący

Od: 21 lut 2013, 14:11
Auto: Mazda 3 BK 1.6 diesel

Postprzez ogien82 » 21 lis 2013, 21:40

Dzięki pincz :)
Z racji takiej, że wielkimi krokami zbliża się do Nas zima chciałem dla przypomnienia i zarazem udzielenia już odpowiedzi co z Forte Advanced Diesel Fuel Conditioner a innymi dodatkami do paliwa.
Sprawa wygląda następująco, jeśli mamy zalany preparat do paliwa, np. Forte Advanced Diesel Fuel Conditioner to nie wolno stosować innych dodatków (np. przeciw zamarzaniu ON) do paliwa. Może zaistnieć jakaś reakcja, która wpłynie negatywnie na nasz samochód.
Forte Advanced Diesel Fuel Conditioner zapobiega zamarzaniu oleju napędowego i wytrącaniu się parafiny, dlatego nie jest potrzebne już stosowanie innych preparatów, które to oferują.
Jeśli będą inne ciekawe pytania, śmiało pisać, chętnie udzielimy odpowiedzi, trudno jest wszystko napisać i przewidzieć.
Pozdrawiam <jupi>
ogien82
Forumowicz

Postprzez lukaszi13 » 7 gru 2013, 14:32

Witam. Mam pewną opinię co do środków forte.
Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinie postanowiłem zamówić.
Mam Mazdę Premacy z 2000r. z dieslem 90KM.
Skontaktowałem się z firmą z panem Ogieniewskim.
Moje pierwsze zdziwienie to że oddzwoniono do mnie po godzinie 20. Normalnie nikt nie pracuje już w Polsce o tej porze.
Po drugie bardzo bezpośrednia rozmowa od razu na "ty".
Ale... moje zdziwienie było jeszcze większe gdy po kilkunasto minutowej rozmowie usłyszałem że nie dostanę ani żadnego paragonu ani faktury!!!
To już jest w firmie legalnie działającej nienormalne.
Mimo to ...... zdecydowałem się i kupiłem.
Dwa opakowanie dotarły zapakowane w pudełko po ..BUTACH!!
Rozpakowałem i zacząłem czytać skład. A tam.... nafta i tyle!!!
Jeszcze nie dolewałem do baku bo się głęboko zastanawiam, może zaryzykuję.
Podsumowując mam wrażenie, że to forte to jeden wielki przekręt!!!!!
Zobaczymy czy działa, sama nafta może i czyni cuda!!???
lukaszi13

Postprzez syczka133 » 7 gru 2013, 19:14

Witam niedawno zakupiłem środek Forte Fuel System Cleaner i Forte Gas Treatment które zostały zastosowane w Fiacie Panda 1.1 2004r – rok temu zagazowana .

A mianowicie usterka polegała na ciężkim odpalaniu samochodu nierównej pracy silnika po odpaleniu i samochód gasł przy dojeżdżaniu do świateł i tym podobne. Dodam że takie cuda zaczęły się dziać po zamontowaniu gazu . Panowie którzy montowali gaz trzy razy serwisowali samochód i nie znaleźli przyczyny tych usterek . W trybie awaryjnym auto odpalało na gazie a na benzynie był problem . Poradzono czyszczenie przepustnicy i inne zabiegi . Które też nie przyniosły skutku trzy warsztaty nie dały sobie rady :| . Odesłano nasz problem do elektromechanika bo ktoś doczytał że w tych modelach Pandy 1.1 po montażu gazu zdarzają się problemy z przeprogramowaniem się MAP w komputerze samochodu. Elektro mechanik sprawdził kompa komp OK a nawet podpiął kompa z takiego samego modelu Pandy 1.1 i sytuacja ta sama auto dalej ciężko pali gaśnie i świruje no porostu masakra . Ów elektromechanik podsuną wymianę wtrysków co nie jest tanim przedsięwzięciem lub spróbować dolać jakiegoś cudownego specyfiku do czyszczenia układów paliwowych typu STP .
Co nam szkodził na forum MS dostałem namiar na kolegę ogień82 i po kontakcie z nim zakupiłem dwa specyfiki firmy Forte (Forté Fuel System Cleaner rozwiązuje problemy z EGR, żywicą, lakiem na wtryskiwaczach i w całym układzie paliwa w samochodach z silnikiem benzynowym. )
(Forté Gas Treatment oczyszcza z nagarów zawory, komorę spalania, rowki i pierścienie uszczelniające cylindry w silnikach benzynowych. ).
Które zalałem z godnie z instrukcją . Auto pojechało w trasę jednorazowo zrobił 380 km , powrocie jeszcze coś paliwa zostało w zbiorniku . I już w drodze powrotnej silnik coraz lepiej zaczął się zachowywać . Reszta paliwa wyjeżdżona na miejscu i pełne zdziwienie samochód codziennie rano zaczął odpalać bez problemu skoczył się dusić gasnąć i zaczął jeździ normalnie jak wczesniej przed usterką . Szkoda że nie nagrałem jak wcześniej odpalał a jak odpala po zastosowaniu środków FORTE Bo wtedy była by podkładka jak zadziałały wyżej wymienione środki .

My jesteśmy zadowoleni z działania tych środków i przyszłości planujemy powtórzyć ten zabieg <spoko>
Obrazek
Forumowicz

Od: 3 wrz 2011, 18:57
Auto: (Mazda 6SportKombi 2.0
cdti 121 2003r )dobrze sie spisywała zastapiona Mazda 6sportKombi 2.0 Bp 104 kw :)

Postprzez Forte » 7 gru 2013, 20:20

Witam, jest sobota, 19.45 i zwyczajowo w czasie wolnym, sprawdzam sobie pocztę i niektóre posty na forach. Praca w Forte, może to niewiarygodne w tych czasach, to również hobby. Piszę to , żeby autor postu powyżej nie oburzył się , że co to za firma Forte, której pracownicy zajmują się biznesem około 20 tej i to w sobotę :D
Cieszy minie oczywiście następna pozytywna opinia. Cieszę się podwójnie, bo jak do tej pory największe uznanie zdobyły, na tym forum, produkty do silników diesel-a. A tu proszę silnik benzynowy, tez ma usterki. Może moderator przeniósłby ten post i odpowiedź do innego działu, poświęconego silnikom benzynowym. Niech inni tez skorzystają a nie tylko właściciele diesli !
Wytłumaczenie tego fenomenu jest proste.
Każda firma , zakładająca gaz do samochodu używanego powinna wcześniej doprowadzić silnik do optymalnej pracy. Mam tu na myśli oczyszczenie układu wtryskowego oraz komory spalania wraz z rowkami i pierścieniami , uszczelniającymi cylindry.
Jeżeli to nie jest wykonywane , a nie jest nigdzie, to silnik posiadający większe lub mniejsze zanieczyszczenia wewnątrz, będzie gorzej lub lepiej spalał jakiekolwiek paliwo, w tym przypadku gaz.
Nie będę opisywał swoich kontaktów z mechanikami, którym to tłumaczymy. Niestety jak grochem o ścianę. Z uporem maniaków, kręcą tymi swoimi śrubkami od zasilania gazu i powietrza , zamiast po prostu oczyścić porządnie silnik przed montażem i w czasie jak klienci maja problem z praca silnika również na gazie.
To właśnie stało się w pana przypadku. Forte Fuel System Cleaner oczyścił wtryskiwacze a Forte Gas Treatment , posprzątał resztę. Przydało by się jeszcze oczyścić układ olejowy, a samochód będzie jeździł długie lata w optymalny sposób. Jednak co 15 tys zalecam te dwa preparaty wlać do baku na 20=30 litrów benzyny i wypalić ja do końca , bez przełączania auta na gaz. Do oleju przed wymianą należy dolać Forte Motor Flush, żeby przeczyścić układ smarowania i żeby po czyszczeniu i wylaniu brudów ze starym olejem, wlać nowy czysty olej do czystego a nie do brudnego silnika.
Pozdrawiam
Forte Polska
Roman Gradkowski – Country Manager
e-mail: roman.gradkowski@forte-nwe.com
www.forte-nwe.com

Obrazek
Forumowicz

Od: 29 wrz 2008, 10:53

Postprzez ogien82 » 8 gru 2013, 10:20

lukaszi13 napisał(a):Witam. Mam pewną opinię co do środków forte.
Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinie postanowiłem zamówić.
Mam Mazdę Premacy z 2000r. z dieslem 90KM.
Skontaktowałem się z firmą z panem Ogieniewskim.
Moje pierwsze zdziwienie to że oddzwoniono do mnie po godzinie 20. Normalnie nikt nie pracuje już w Polsce o tej porze.
Po drugie bardzo bezpośrednia rozmowa od razu na "ty".
Ale... moje zdziwienie było jeszcze większe gdy po kilkunasto minutowej rozmowie usłyszałem że nie dostanę ani żadnego paragonu ani faktury!!!
To już jest w firmie legalnie działającej nienormalne.
Mimo to ...... zdecydowałem się i kupiłem.
Dwa opakowanie dotarły zapakowane w pudełko po ..BUTACH!!
Rozpakowałem i zacząłem czytać skład. A tam.... nafta i tyle!!!
Jeszcze nie dolewałem do baku bo się głęboko zastanawiam, może zaryzykuję.
Podsumowując mam wrażenie, że to forte to jeden wielki przekręt!!!!!
Zobaczymy czy działa, sama nafta może i czyni cuda!!???

Kolego, jeżeli chcesz to oczywiście paragon otrzymasz. Przepraszam , że nie dodałem go.
Od kilku lat zajmuje się Forte na tym Forum.
Jestem tak jak Ty forumowiczem. Wiele lat temu po raz pierwszy zastosowałem Forte w swojej Mazdzie i zdziwiony efektami poprosiłem firmę o zgodę na reprezentowanie ich na naszym forum. Zgodę otrzymałem.
Nikt , jak dotąd się na mnie nie skarżył, opinie mam pozytywne. Jeżeli w jakikolwiek sposób opakowanie po butach Cię uraziło to przepraszam, ale w takim razie w co mam zapakować Forte, żeby bezpiecznie i w całości dotarło do Klienta???
Jak byłeś zdziwiony moim telefonem po 20 , to też przepraszam, staram się realizować tak zamówienia, aby na drugi dzień Forte było u zamawiającego.
Możesz spokojnie zastosować produkt i będę czekał na opinię. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej lub potwierdzić sobie otrzymane ode mnie informacje , zadzwoń bezpośrednio do nich tel. 22 666 24 12, sprawami technicznymi zajmuje się tam Roman Gradkowski, zresztą obecny na tym forum pod nikiem forte. Jak masz jeszcze wątpliwości , jakiej jakości są to produkty , zapraszam do lektury postów powyżej.
Forumowicz

Postprzez Bart0n » 8 gru 2013, 17:44

To jakaś prowokacja chyba. 1 post i już się pieni. Chodzisz spać z kurami ,że telefon o 20 ci przeszkadza? Wygląda na to ,że pierwszy kontakt był drogą internetową, tu nie zwraca się per Pan. Kompleksów nie leczymy tu na forum. Kiedyś zamawiałem chyba diesel conditioner do swojego klekota i nie było żadnych problemów, z wysyłką czy dogadaniem się.

@ogien, jakie macie aktualne ceny specyfików?
Forumowicz

Od: 6 cze 2010, 21:07
Auto: L3 FR4T

Postprzez ogien82 » 8 gru 2013, 19:32

Bart0n poszło info na PW ;)
Forumowicz

Postprzez pitek7812 » 8 gru 2013, 21:15

witam jest możliwość odbioru osobiście Forté Advanced Diesel Fuel Conditioner
pitek7812