przez tadziomaru1 » 28 lut 2016, 12:16
Ano to, że się psują. Zapychają się i nie filtrują. To jest opinia nie tylko moja, ale też kilku innych mechaników. Ostatnio (choć w sumie nie tak ostatnio, bo już ze cztery lata temu), silnik się zatarł, więc rozcięli filtr a tam po prostu kaszana, wkład zwichrowany. Jak chcesz to przyjedź, pogadasz z tymi mechanikami, jeden ma warsztat kilometr od mojej firmy. Od tamtej pory wszyscy ze znanych mi osób nigdy więcej Filtrona.
Ja też lubię inwestować w polskie produkty, ale jak coś jest Ch..owe, no to sorry, nie będę jeździł wyprodukowanym w Polsce Polonezem, bo nie chcę się męczyć za własne pieniądze, lecz hydraulikę np baterie do kuchni czy łazienki kupuję tylko polskie, bo są dobre.
Za filtr Manna do Hondy zapłaciłem w zeszłym tygodniu 15 zł, więc kupując Filtrona nawet oszczędności niema, natomiast jest zbędne ryzyko. Gdyby mi się przez filtr zatarł silnik w Civic-u to chyba bym się załamał, auto jest w idealnym stanie, bardzo ładne i funkcjonalne kombi, znalezione dla mnie przez kuzyna w Niemcowni z przebiegiem oryginalnym na książce 126 tys, w tej chwili 144 tys przejechane, właśnie wymieniałem olej znowu na Valvo Maxlife 5W40.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1