Ceramizery

Postprzez waldek2000 » 1 gru 2007, 13:56

Adaś napisał(a):Czytałem wczoraj ten artykuł w Motorze i jednoznacznej odpowiedzi nie dali gdyż nie mogli sprawdzić czy faktycznie cały olej został spuszczony i czy nie został dolany w trakcie testu. Mają przeprowadzić test we własnym zakresie

W auto-świecie robili testy na hamowni i mierzyli ciśnienie sprężania – link do skanów podawałem wcześniej http://www.bmw-klub.pl/forum/preview.ph ... nyv6uu.jpg
Forumowicz

Od: 16 mar 2007, 13:27
Auto: 323F BJ DITD, KIA CEED 2.0 CRDI SW

Postprzez slav » 1 gru 2007, 15:21

pofatygowalem sie i poszukalem kilka komentarzy z allegro na temat zakupionych ceramizerow :

"""""""""""""'' sebikk1 (23) (Kupujący) Neutralny pon 17 wrz 2007 09:53:48 CEST 173680395
Witam. Produkt zastosowałem do Hondy civic 1.6 16V Vtec, po remoncie głowicy, wymianie pierścienie i uszczelniaczy, oczywiście nie pomogło w zmniejszeniu brania oleju, zastosowanie ceramizera z dokladną instrukcją nic nie pomoglo...

sebakat (125) (Kupujący) Neutralny wto 20 lut 2007 11:41:05 CET 160727679
Zestaw: silnik+skrzynia+ paliwo – Opel Vectra 2.0 16V 98r 170 000km, Nie ma zauważalnej poprawy w pracy samochodu -silnika ani skrzyni nie wyciszyło, zużycie oleju i paliwa bez zmian -stosowałem zgodnie z instrukcją. Plus za przesyłkę.
[Odpowiedź z:wto 20 lut 2007 12:09:24 CET] nie będe się powtarzał – dokładnie to samo co poniżej 2 komentarze. Środek działa w określonych okolicznościach, jeśli uszkodzone jest co innego(np guma lub coś pękło) nie pomoże. Działanie wielokrotnie potwierdzone(testy, klienci).

busko2 (59) (Kupujący) Neutralny pon 19 lut 2007 17:14:45 CET 153550743
wystawiam neutrala ze wzgledu na to ze produkt nie dziala silnik nie pali mniej ciszej nie chodzi i moc mu nie wzrosla a jesli chodzi o przesylke wszystko ok
[Odpowiedź z:pon 19 lut 2007 17:25:34 CET] Ponad tysiąc zadowolonych klientów nie może się mylić pisząc że doskonale się sprawdziło, produkt działa, proszę uważniej czytać opis działania produktu i stosować się do instrukcji zamiast wystawiać niezasłużone neutralne kom!

jedrula2 (29) (Kupujący) Neutralny pon 18 wrz 2006 16:06:52 CEST 124864605
Transakcja dokonana szybko, solidnie, przesyłka bezpiedcznie zapakowana i dostarczona w stanie nienaruszonym, jednak działania ceramizerów zupełnie mija się z tym co na temat skuteczności ich działania pisze sprzedający. Chwycik reklamowy
[Odpowiedź z:pon 18 wrz 2006 16:48:13 CEST] Komentarz odwetowy od konkurencji(nowy uzytkownik)-prosze go nie brać pod uwage. Preparat był testowany wielokrotnie, w tym przez PIMOT gdzie udowodniono że działa.Innym kupującym jakoś też działa co widać po moich komentarzach.

Trapp_ (197) (Kupujący) Negatywny sob 09 cze 2007 23:42:18 CEST 189737542
Astra 1.6 8V głowica po remoncie szlify i gumki zrobione. Ceramizer zastosowany zgodnie z instrukcją. Wlałem 2 szt zgodnie z opisem powinno uszczelnić pierścienie( są całe) nie zmniejszyło brania oleju i dymienia – kit i pic a produkt do bani """"""""""""""""""""""""""""""""""""
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez STEffAN » 2 gru 2007, 09:37

Heh, jak ktos myślał że mu pierścienie uszczelni to sie niedziwie. Dla tych co myślą że ceramizerem zrobia remont silnika to, yyy powodzenia w życiu. :P
Forumowicz

Od: 13 paź 2005, 12:02
Auto: Mazda 626 GE 2.5 V6 GT :)

Postprzez Widelec » 2 gru 2007, 11:33

waldek2000 napisał(a):W auto-świecie robili testy na hamowni i mierzyli ciśnienie sprężania – link do skanów podawałem wcześniej

olej może i spuścili, ale filtra nie wymienili, więc w układzie zostało te 0.2 – 0.3 litra oleju.... to wystarczy :]
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 23:13

Postprzez MadziaForever » 2 gru 2007, 18:14

Czizus jak czytam w którą strone idzie ta dyskusja to jestem w szoku.. każdy zapiera się przy swoim i tyle..
slav ..musiałeś naprawde długo szukać żeby takie komentarze wygrzebać :P ..99,8% w przekroju całego allegro to POZYTYWY
STEffAN ..zużycie oleju Ci spadnie bo tak bardzo chcesz w to uwieżyć że pewnie z 5kg z prawej nogi Ci spadło :) ..co do odpału to prawda.. ale efekt utrzyma się tylko przez 8000km, nie jak twierdzi producent 5 wymian hahaha
waldek2000 ..do Ciebie mam właściwie jedną uwagę ;) ..po ile u Ciebie Ceramizer? :]

Jak widać prawda dla każdego jest inna.. ja niedoszukuję się właściwości uzdrawiających ceramizera, zato za jedno jestem w stanie gwarantować:
1) Radykalnie ułatwia odpał
2) podnosi liczbę obrotów na biegu jałowym z 800 do Ok. 1100 to było widać gołym okiem.
Pytanie brzmi dlaczego.. I tu znowu można usłyszeć dwie opinie, albo faktycznie zmniejsza radykalnie tarcie, albo jak to ktoś wymyślił rozrzedza olej! i to byłaby prawda okrótna, acz równie prawdopodobna.

Pozdrawiam wszystkich sympatyków i sceptyków. :)
Forumowicz

Od: 10 mar 2007, 17:55
Auto: 626 GEA 2,0 DOHC

Postprzez MadziaForever » 2 gru 2007, 18:42

Adaś napisał(a): Mają przeprowadzić test we własnym zakresie

Pytanie czy go opublikują.. już niejedna gazeta sie odgrażała że zrobi z tym porządek, a potem cisza.. Tak jak niezaczniemy od jutra jeździć samochodami z silnikami hybrydowymi (bo przeczy to interesom wszystkich włącznie z naszym ukochanym rządem którego budżet w 50% opiera się na akcyzie na paliwo), tak i prawda o ceramizerze nieszybko ujrzy światło dzienne.. i pytanie: większą siłę przebicia ma producent tego środka, czy interesy lobby motoryzacyjnego.. ?
oczywiście to czysta teoria, bo w Polsce takie rzeczy sie niedzieją ;)
Forumowicz

Postprzez bkapust » 2 gru 2007, 20:26

MadziaForever napisał(a):
Adaś napisał(a): Mają przeprowadzić test we własnym zakresie

Pytanie czy go opublikują.. już niejedna gazeta sie odgrażała że zrobi z tym porządek, a potem cisza.. Tak jak niezaczniemy od jutra jeździć samochodami z silnikami hybrydowymi (bo przeczy to interesom wszystkich włącznie z naszym ukochanym rządem którego budżet w 50% opiera się na akcyzie na paliwo), tak i prawda o ceramizerze nieszybko ujrzy światło dzienne.. i pytanie: większą siłę przebicia ma producent tego środka, czy interesy lobby motoryzacyjnego.. ?
oczywiście to czysta teoria, bo w Polsce takie rzeczy sie niedzieją ;)

Boze drogi, w ktorej szkole takich glupot ucza?

Akcyza to [pi razy drzwi] 30% budzetu panstwa, przy czym akcyza jest nie tylko od paliwa ale takze od kilku innych rzeczy [alkohol, papierosy].
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez slav » 2 gru 2007, 20:35

MadziaForever napisał(a):slav ..musiałeś naprawde długo szukać żeby takie komentarze wygrzebać ..99,8% w przekroju całego allegro to POZYTYWY

tylko chwile, ale chcialem zeby bylo widac golym okiem ze nie tylko na forum sa sceptycy :D

MadziaForever napisał(a):podnosi liczbę obrotów na biegu jałowym z 800 do Ok. 1100 to było widać gołym okiem.

ale skoro sa prawidlowe obroty w aucie bez ceramizera , to po uzyciu wypadaloby je ustawic jak nalezy ,po co maja byc wyzsze?
Forumowicz

Postprzez bkapust » 2 gru 2007, 22:47

MadziaForever napisał(a):Jak widać prawda dla każdego jest inna.. ja niedoszukuję się właściwości uzdrawiających ceramizera, zato za jedno jestem w stanie gwarantować:
1) Radykalnie ułatwia odpał
2) podnosi liczbę obrotów na biegu jałowym z 800 do Ok. 1100 to było widać gołym okiem.

A przepraszam co to za pozytyw, ze mi skocza obroty na luzie? To sie przeciez przeklada na wieksze spalanie. Jak jest 800 to jest dobrze. Zdecydowanie podnoszenie obrotow na luzie to wada a nie zaleta.

A jak ktos ma za niskie to niech sobie wyreguluje a nie zalewa silnik jakims szitem.
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Forumowicz

Postprzez MadziaForever » 2 gru 2007, 23:22

Chwila moment panie bkapust a gdzie ja napisałem że podniesienie się obrotów jałowych to pozytyw?
Czytaj mondralo, co napisałem.. OPISAŁEM CO SIĘ DZIEJE, stan faktyczny, a nie że mi się to podoba , czy tym bardziej do tego zmierzam.
Akcyza w momencie kiedy kończyłem szkołę wynosiła 48% budżetu.. i uwierz mi większość z tego pewnie z 80% jest z paliwa. /ale to szczegół niechodzi mi o dokładne dane a zobrazowanie sytuacji.

slav wiem, rozumiem.. masz rację trzeba mieć pełen obraz sprawy.
Ja poprostu próbuję zrozumieć czemu zadziałało to tak a nie inaczej z technincznego punktu.. jakąś tam gadke o powłoce ceramicznej między bajki wkładam.. nieuwierzę puki niezobaczę.. więc to rozrzedzenie oleju które rzucił zdaje się Fiveo'pac wydaje się dobrym wyjaśnieniem.
a tu jakiś dzidek do mnie pije, że akcyza jest 10% niższa hahaha
a co mnie to obchodzi, to nie forum księgowe.

Pozdrawiam.
Forumowicz

Postprzez slav » 3 gru 2007, 01:03

MadziaForever napisał(a):trzeba mieć pełen obraz sprawy.

sprawa z ceramizerm tak mnie zaciekawila ze do testu przeznaczylem clio zonki :D
oczywiscie nie bedzie jakis tam pomiarow , zwyczajnie sprawdze na cliowce czy jest jakas roznica po uzyciu, :D
cliowka chodzi na oleju mineralnym , chyba troszke go podbiera i delikatnie dymi ,wiec tam bede mogl stwierdzic czy faktycznie jest jakas roznica,
a jak zdechnie silnik to niewielka strata bo juz czeka na nia ,jej ukochany <jelen> ford ka <jelen>
pzdr.
Forumowicz

Postprzez strOOs » 3 gru 2007, 01:32

slav napisał(a):bo juz czeka na nia ,jej ukochany jeleń ford ka jeleń

Nie mogles na 121 namowic ? :P
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
Forumowicz

Od: 17 lis 2005, 00:24
Auto: 323F BJ FP LPG

Postprzez slav » 3 gru 2007, 01:37

strOOs napisał(a):Nie mogles na 121 namowic ?

a co ja mam do gadania :D , nie ja bede sie z tym meczyl,
przynajmniej w jezdzie bo z naprawami napewno mi sie przyjdzie zmierzyc <diabełek>
Forumowicz

Postprzez bkapust » 3 gru 2007, 07:17

MadziaForever napisał(a):Akcyza w momencie kiedy kończyłem szkołę wynosiła 48% budżetu.. i uwierz mi większość z tego pewnie z 80% jest z paliwa. /ale to szczegół niechodzi mi o dokładne dane a zobrazowanie sytuacji.

a tu jakiś dzidek do mnie pije, że akcyza jest 10% niższa hahaha
a co mnie to obchodzi, to nie forum księgowe.

Jest roznica miedzy obrazowaniem czegos wartosciami rzeczywistymi a czysta spekulacja. Jesli dyskusja ma miec sens to lepiej poslugiwac sie jakimis konkretami a nie strzelac wartosci z sufitu – bo ta metoda to mozna uprawiac conajwyzej propagande a nie przedstawiac rzeczywisty obraz sytuacji. I tak wiekszosc akcyzy jest z paliwa – tylko nie od uzytkownikow samochodow, a od przemyslu bulacego za prad, gaz, olej.

Wiem, ze jestem czepialski ale nie rozumiem skad u ludzi takie wyolbrzymianie tej akcyzy. Wiem, ze jest jej sporo – dla nas gdy placimy na stacjach tankujac paliwko – ale w skali budzetu to nie sa procenty typu 80, 60 czy 48.

Uswiadom sobie drogi kolego, ze poza akcyza od tych towarow placi sie VAT. VAT zreszta placi sie od wszystkiego. Jesli akcyza Twoim zdaniem to 48% budzetu to VAT to conajmniej 50%. Do tego CIT, PIT, inne dochody podatkowe i niepodatkowe [np. prywatyzacja] i wychodzi nam jakies 140% budzetu – gratuluje zlikwidowales deficyt budzetowy.

Troche logicznego myslenia ponoc nikogo jeszcze nie zabilo.

Czy podobnie jak z tak akcyza jest z ceramizerami?:P

EOT :)

A wracajac do ceramizera – szit i tyle – oplaca sie zalac tylko wtedy kiedy sie ma stary, zajechany silnik, na ktorym nam srednio zalezy. Jak sie ma nowy, sprawny to lepiej nie kombinowac. A jak sie ma stary, na ktoryms komus zalezy – lepiej zainwestowac w remoncik – ceramizer moze conajwyzej zaleczyc objawy ale nie usunie przyczyny problemow z silnikiem.

Forumowicz

Postprzez MadziaForever » 3 gru 2007, 11:43

slav napisał(a):sprawa z ceramizerm tak mnie zaciekawila ze do testu przeznaczylem clio zonki :D
oczywiscie nie bedzie jakis tam pomiarow , zwyczajnie sprawdze na cliowce czy jest jakas roznica po uzyciu, :D
cliowka chodzi na oleju mineralnym , chyba troszke go podbiera i delikatnie dymi ,wiec tam bede mogl stwierdzic czy faktycznie jest jakas roznica,
a jak zdechnie silnik to niewielka strata bo juz czeka na nia ,jej ukochany <jelen> ford ka <jelen>
pzdr.

<lol> to jak bierzemy się już za clio :] to może odrazu sprawdzić czy bez oleju pojedzie :D
ale poważnie.. no sam jestem ciekaw.
Forumowicz

Postprzez waldek2000 » 3 gru 2007, 12:09

MadziaForever napisał(a):2) podnosi liczbę obrotów na biegu jałowym z 800 do Ok. 1100 to było widać gołym okiem.

Umnie o podniosło do ok. 820-830 tj. o 1mm wyżej wskazówka,
jeśli komuś aż tak wiele zmieniło się, tzn że były regulowane (podniesione) na niesprawnym silniku a teraz po przywróceniu np. właściwego ciśnienia sprężania skoczyły za wysoko.

MadziaForever napisał(a):ktoś wymyślił rozrzedza olej! i to byłaby prawda okrótna, acz równie prawdopodobna

Niemożliwe by 5ml preparatu o konsystencji "twardej kupy" rozrzedziło 3,5l oleju
Niedawno ktoś doszukiwał się powodów mniejszego brania oleju w zagęszczęniu go przez ceramizer

MadziaForever napisał(a):.po ile u Ciebie Ceramizer?

tu muszę się nad tym zastanowić :)
Forumowicz

Postprzez waldek2000 » 3 gru 2007, 12:20

Widelec napisał(a):
waldek2000 napisał(a):W auto-świecie robili testy na hamowni i mierzyli ciśnienie sprężania – link do skanów podawałem wcześniej

olej może i spuścili, ale filtra nie wymienili, więc w układzie zostało te 0.2 – 0.3 litra oleju.... to wystarczy :]

Widać, że się nie pofatygowałeś aby obejżeć te skany. Tam nic o spuszczaniu oleju nie ma, są tylko wykresy z hamowni i pomiarów ciśnienia sprężania aut prze i po użyciu ceramizerów. Niestety tylko po 300km a nie jak zalecają producenci po 1500km. Ale i tak w przypadku zużytego silnika widać różnicę na plus.
Forumowicz

Postprzez STEffAN » 3 gru 2007, 12:36

MadziaForever napisał(a):STEffAN ..zużycie oleju Ci spadnie bo tak bardzo chcesz w to uwieżyć że pewnie z 5kg z prawej nogi Ci spadło :)

To fakt, lżej ostatnio jeżdże, ale to raczej dlatego że ślisko.

Dlatego tak jak pisalem wczesniej, nie jest to miarodajne i nie bede sie zapierał że to efekt ceramizera.
Mi najbardziej zależało na ułatwionym rozruchu.
A tak piszecie , że obroty z 800 wzrosły na 1100.
No to u mnie max wzrosły z 500-600 na 600-700.Jakiś milimetr, mooże mniej.

Jak sie samochód dobrze rozgrzeje, to wręcz nie widze różnicy, albo juz nie pamietam jak bylo na benzynie. Ale to może przez komputer od sekwencji, bo on przejmuje też częśćiowo sterowanie.

Bardziej odczuwalne jest za to łatwiejsze wkręcanie sie na obroty na neutralnym.
Forumowicz

Od: 13 paź 2005, 12:02
Auto: Mazda 626 GE 2.5 V6 GT :)

Postprzez Widelec » 3 gru 2007, 18:38

waldek2000 napisał(a):
Widelec napisał(a):

Widać, że się nie pofatygowałeś aby obejżeć te skany. Tam nic o spuszczaniu oleju nie ma, są tylko wykresy z hamowni i pomiarów ciśnienia sprężania aut prze i po użyciu ceramizerów. Niestety tylko po 300km a nie jak zalecają producenci po 1500km. Ale i tak w przypadku zużytego silnika widać różnicę na plus.

jesteś w błędzie :P pofatygowałem się, przeczytałem wszystko po kolei. piszę natomiast o czym innym – o jeździe "500km bez oleju, po ceramizerze". wystarczyło wymienić filtr na suchy, i po 5 minutach silnik był kaput :]
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 23:13

Postprzez slav » 3 gru 2007, 19:27

MadziaForever napisał(a):to może odrazu sprawdzić czy bez oleju pojedzie

poczekaj :D dajmy francuzowi jakas szanse , choc w przypadku aut francuskich nic mnie nie zdziwi , no moze poza tym ze ktores trafi sie w miare bezawaryjne <diabełek>
Forumowicz