Maciej Loret napisał(a):Dlaczego uważasz, że kupiłbym olej na Allegro?
Nie wiem czy kupiłbyś czy absolutnie niezależnie od wszystkiego – nie.
wiem że sprzedawcy są różni, tak jak różna jest zawartość baniek które tam występują. jedni są uczciwi, inni trochę mniej.
Maciej Loret napisał(a):Kupiłbyś auto na Allegro, nie mając możliwości sprawdzenia go za pół ceny?
sprawdzenia czy sprowadzenia? samego stwierdzenia "sprawdzenia za pół ceny samochodu" nie rozumiem co chciałeś powiedzieć... że ktoś za pół ceny coś sprowadzi a ja nie mam takiej możliwości?
są granice poniżej których producent nie sprzeda tego oleju. bez względu na odbieraną ilość... odnosząc się do samochodu – handlarz też ma zawsze "swoje dojścia i znajomych, zawsze wybierze najlepsze auto od dziadka, lekarza czy innej kobiety które jako 17te w domu do kościoła tylko jeździło". uwierzysz mu? tak i ja mam wątpliwości co do deklaracji sprzedających na Allegro oleje.
Jakkolwiek – tak jak auto można sprawdzić, tak i sprzedającego ktoś może znać, odbierać od niego wiele razy już olej, gdzie ten olej zachowuje się dokładnie tak jak powinien, co pozwalałoby nam wnioskować że jest to to co być w danej bańce powinno...
Maciej Loret napisał(a):Moja wiara do zawartości tej bańki nie ma dokładnie nic.
Podejrzewam, że na bazarze mogłoby być jeszcze taniej...
a szkoda. ja z kolei podejrzewam że mogłoby być drożej, gdyby w tych bańkach sprzedawanych po najtańszej cenie faktycznie był miodzio oryginalny castrol czy mobil, identyczny jak za naszą zachodnią granicą.