Alarmy i zabezpieczenia samochodowe
Swoop na temat samego alarmu czy montazu?
jezeli chodzi o alarm to link wyzej
seo czy cos podobnego pewnie poleca
ja mam akurat challengera, ale to akurat tak salon montowal, w dziale elektronika masz moj temat ze zdjeciami jak prulem ta instalacje i dodawalem swoje zabezpieczenie i przerabialem alarm 
jezeli chodzi o alarm to link wyzej
Polecam CI alarm Tytan DS 300. Ewentualnie DS 200. (roznica na kozysc 300tki to immobilaizer i dodatkowy kanal w pilocie, ktory mozna dowolnie zaprogramowac: np do webasto jest masz w aucie, lub kiedys bedziesz mial
). Oba mozna zaprogramowac na oryginalnych pilotach. Pamietaj, jak Ci jacys fachowcy beda instalowac, by podpieli alarm nie pod swiatelko w kabinie, tylko bezposrednio do wiazki elektrycznej: swiatelko gasnie na tyle pozno, ze alarm nie uzbroi sie ponownie, jesli niechcacy go wylaczysz go po odejsciu od samochodu, a i nie zaprogramujesz sobie zamykania drzwi w trakcie jazdy.
Damn the torpedoes, full speed ahead!
- Od: 1 mar 2007, 12:58
- Auto: M6 GY '04 2.0 MZR-CD 136HP
Karion napisał(a):Jakie wy macie auto alarmy i gdzie kupowaliście?
exus v 9000 full control zalozony samodzielnie
- Od: 29 lis 2007, 01:27
- Auto: 323f BA 96r 1.8 Glx BP+LPG
od tego sa fora, ze kazde specjalizuje sie w konkretnej "branzy"
na temat alarmow polecam
http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum77.html
i pamietaj ze sam alarm to mniej niz polowa sukcesu, wiecej stanowi montaz i wcale alarm nie musi byc drogi
na temat alarmow polecam
http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum77.html
i pamietaj ze sam alarm to mniej niz polowa sukcesu, wiecej stanowi montaz i wcale alarm nie musi byc drogi
hmmm nie bylbym taki pewien, jest kilka osob (m.in. ja) ktorym ASO nie podlaczylo nawet odciecia zaplonu, jedynie kierunki i centralny zamek
tym bardziej ze ASO w wiekszosci montuje w jednym miejscu i tym samym miejscu i to dosyc "na wierzchu" wiec alarm dosyc latwo unieszkodzliwic...
przyjzyj sie montazowi i lepiej doplacic za lepszy montaz niz wyzszy model alarmu
i tak i tak polecam dolozenie jakiegos immobilizera, albo antynapadu np. na pastylke/karte identyfikacyjna poza ASO (niestety gwarancja blokuje takie mozliwosci, nie wiem jak to pogodzic, moze "Twoje" ASO bedzie bardziej elastyczne i pozwoli zamonotowac cos poza ASO, mi nie pozwolili... czekalem az gwarancja minie)

przyjzyj sie montazowi i lepiej doplacic za lepszy montaz niz wyzszy model alarmu
i tak i tak polecam dolozenie jakiegos immobilizera, albo antynapadu np. na pastylke/karte identyfikacyjna poza ASO (niestety gwarancja blokuje takie mozliwosci, nie wiem jak to pogodzic, moze "Twoje" ASO bedzie bardziej elastyczne i pozwoli zamonotowac cos poza ASO, mi nie pozwolili... czekalem az gwarancja minie)
Niestety nie bede mogl sie przyjrzec montazowi, jestem od ASO prawie 200km i dopiero w czwartek odbieram auto. Musze im po prostu zaufac, inaczej musialbym w ogole przestac ufac serwisom jesli ASO by mnie zawiodlo.
- Od: 30 mar 2008, 20:48
- Auto: Mazda 3 BK 07' – 1.6 MZR-CD
martinpl napisał(a):jakich niecnych celow? co masz na mysli?
Np. ktoś miły przyjdzie i wypierze ci tapicerkę w ramach niespodzianki
Co o tym sądzicie? –

- Od: 27 maja 2008, 22:23
- Auto: BJ ZM '03