tajfun88 napisał(a):Witam !
Mam zamiar założyć sobie do swojego MX-3 takie właśnie opony w rozmiarze 205/45R16. Ktoś używał/używa ? prawda to że po przejechaniu 3000km opony wyją jak zużyte łożyska ? Ewentualnie co możecie polecić jako alternatywę, jakieś Toyo ?
Pozdrawiam
ja jeżdzę na takich już 3ci sezon od nowości. jeszcze ze 2 pojeżdże
to że opony wyją to jakieś kpiny.
to co czytałeś o szybkim zużywaniu to kłamstwo, piszą chyba tak Ci którzy ruszają z piskiem i szaleją autem.
fajną alternatywą jest tak jak mówisz toyo, ale nie jeździłem więc się nie wypowiem
powiem jedno, ja następnym razem też kupię eagle f1.
bardzo dobra mieszanka gumy, twarda, dobrze sprawuje sie w gorace dni i nie piszczy na zakretach jak niektore podobne opony innych firm gdzie guma jest mieksza.
wspaniale trzymaja sie na mokrej nawierzchni, mozna wjezdzac calkiem spora predkoscia w duze kaluze. bardzo dobra trakcja. rewelacyjnie trzymaja sie w zakrecie i nie piszcza. nie buja na nich
bardzo dobra przyczepnosc. trudno mi przy mioim silniku na nich wpasc w poslizg kontrolowany lub zapiszczec.
jak zbliza sie zima trzeba je jednak wczesniej zmieniac na zimowe w przeciwienstwie do miekszych opon. bo przy temp +7 są już prawie jak skały

podsumowując wspaniałe opony. kupiłem ze względu na kierunek który dobrze wyrzuca wodę, bo wiadomo jak jest sucho to na prawie wszystkim sie pojedzie...