http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 555#795555
Żarówki – typy, opinie, testy
Wraz z pomoca Marco81 i ArtX`a zamontowalem dzisiaj Bi-Xenony H4. Powiem krotko... zadnych innych zarowek nie mozna nawet porownac do xenonowych. Naprawde jest swietnie i nie mam zamiaru wracac na zwykle zarowki
- Od: 4 sty 2007, 17:31
chyba ze zabiorą ci dowód rejestracyjny
To wtedy sie pomysli
Troll Bagienny napisał(a):Xenony H4. Powiem krotko... zadnych innych zarowek nie mozna nawet porownac do xenonowych. Naprawde jest swietnie i nie mam zamiaru wracac na zwykle zarowki
gratulacje – xenony w starej lampie bez soczewek

I oczywiście nikogo nie oślepiasz, no bo jakże to możliwe
gratulacje – xenony w starej lampie bez soczewek
I oczywiście nikogo nie oślepiasz, no bo jakże to możliwe
Nie tylko ja mam xenony w mx3. Nawet Jacol ktory z tego co widze ma bardzo profesjonalne podejscie do tuningu ma xenony na starej lampie bez przerobek. Nie mam zamiaru cie do niczego przekonywac. Kiedys na zlocie zobaczysz i dopiero powiesz czy cie oslepia czy nie...
Troll Bagienny napisał(a):Nie tylko ja mam xenony w mx3
Jak inni w MX3 wyjadą po pijaku na drogę to Ty też?
Reflektor bez soczewki który nie jest przystosowany do ksenonów po prostu się do tego nie nadaje.
I nic nie zmieni tutaj twierdzenie że jest oki, bo sama świadomość że masz jaśniej przed sobą nie pozwoli Ci na zgodzenie się ze mną. Zbyt wiele aut ze zwykłymi reflektorami z wpakowanymi ksenonami widzę na drodze żeby przyznać Ci rację.
Zawsze jestem oślepiany i mam pewność co zaraz przejedzie z naprzeciwka. Zawsze jest to auto ze zwykłymi lampami....
No ale pewnie jest tak że wszyscy inni oślepiają ale Wy na pewno nie.
Bo macie profesjonalne podejście do tuningu

fotka poglądowa z Ryk 2007- 626 GE z soczewkami + xenon – auto z tyłu to chyba Jacola
gdzieś była jeszcze inna jak było trochę widniej jak wracał z ćwiartki Patryk i Jacol i różnica była bardzo duża;)
Troll Bagienny życzę Ci żeby kiedyś w nocy jechała za tobą Toyota Land Cruiser z lampami H4 + bixenon z Allegro

gdzieś była jeszcze inna jak było trochę widniej jak wracał z ćwiartki Patryk i Jacol i różnica była bardzo duża;)
Troll Bagienny życzę Ci żeby kiedyś w nocy jechała za tobą Toyota Land Cruiser z lampami H4 + bixenon z Allegro
Grzyby mowie tylko ze doczepiles sie tylko do mnie, a inni tez maja xenony, ale jesli masz zamiar oceniac to w ten sposob kiedy nawet nie widziales tego na zywo, to ta rozmowa nie ma sensu. Ja mowie co innego i ty co innego. Kiedys moze zobaczysz to wtedy pogadamy.
NightBreaker to żarówki do reflektorów głównych – czyli mijania i drogowe. Dostępne są żarówki H1 (w M6 mijania i drogowe), H3 (w M6 przeciwmgielne), H4, H7, H11.
Światło jest białe.
Do postojówek nie ma (chyba).
Tutaj info producenta
http://www.osram.pl/infoprod8.php
Światło jest białe.
Do postojówek nie ma (chyba).
Tutaj info producenta
http://www.osram.pl/infoprod8.php
Troll Bagienny napisał(a):Grzyby mowie tylko ze doczepiles sie tylko do mnie
padło na Ciebie ale dotyczy wszystkich
padło na Ciebie ale dotyczy wszystkich
Rozumiem tylko naprawde proponuje zakonczyc temat bo w tym momencie z opinii kilku osob wynika ze nie oslepiaja wogole, a i tak chce pojechac na stacje diagnostyczna zeby to dokladnie ustawic. Jesli pojawia sie opinie takie ze jednak oslepia to zdejme
tom79 napisał(a):a co jakbym sobie zamonotwal zestaw OSRAM NIGHTBREAKER plus POSTOJÓWKIE W5W??
świeciłoby
tom79 napisał(a):wkurza mnie ze postojowki swieca na zolto mozna to jakos zmienic??
są różne postojówki – na pewno Philips robi takie świecące na biało/niebiesko
Możesz sprawdzić jak świecą takie LED W5W białe w moim temacie w dziale Nasze Auta, instalowałem ostatnio przy montażu xenonówtom79 napisał(a):a co jakbym sobie zamonotwal zestaw OSRAM NIGHTBREAKER plus POSTOJÓWKIE W5W??
wkurza mnie ze postojowki swieca na zolto mozna to jakos zmienic??
- Od: 22 gru 2007, 16:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
alf28 napisał(a):postojówki bluu wision philips mają niebieską bańke,ale świecąna biało.
A mi dziadostwo świeciło na żółto

Riki napisał(a): białe diody
i jest git
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
qbass napisał(a):A mi dziadostwo świeciło na żółto
a mierzyłeś napięcie na żarówkach? Może gdzieś znika 0,5-1V i już wystarczy ...
Dzisiaj podjechałem na regulację świateł – miałem rację
Mijania: lewe za wysoko prawe za nisko
Drogowe: Lewe duuuużo za wysoko, prawe na wysokość dobrze ale za to prosto w rów