Jaki olej wybrać?
w przypadku RXa bardziej poprawnym okresleniem jest silnik zasilany olejem a nie benzyna
mam tez Honde z silnikiem 2.0 vtec i z ubywaniem oleju jest podobnie jak w Mazdzie czyli coś tam znika więcej niż przy niemieckich autach dla porównania
mam tez Honde z silnikiem 2.0 vtec i z ubywaniem oleju jest podobnie jak w Mazdzie czyli coś tam znika więcej niż przy niemieckich autach dla porównania
Czy przeciętny Kowalski zauważy różnicę pomiędzy produktami:
-Mobil
-Castrol
-Dexelia
-Millers
-Eneos
-Lotos
-Orlen
i Inne ?
Ja przeszedłem z Mobila na Petro Canadę i nie widzę różnicy. Wracam do Mobila bo tylko wydałem więcej kasy.
-Mobil
-Castrol
-Dexelia
-Millers
-Eneos
-Lotos
-Orlen
i Inne ?
Ja przeszedłem z Mobila na Petro Canadę i nie widzę różnicy. Wracam do Mobila bo tylko wydałem więcej kasy.
Witam.
Zakładam temat,ponieważ nie mogłem znaleźć nic na ten temat na forum,a mianowicie jaki polecacie olej silnikowy do Madzi (2.0 V6).Jakiego producenta,rodzaj i ile litrów kupić?
Zakładam temat,ponieważ nie mogłem znaleźć nic na ten temat na forum,a mianowicie jaki polecacie olej silnikowy do Madzi (2.0 V6).Jakiego producenta,rodzaj i ile litrów kupić?
Ostatnio edytowano 27 sie 2014, 07:39 przez Marek 161BD081, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tematu
Powód: Poprawa tematu
- Od: 26 lut 2014, 20:42
- Auto: Mazda 323F (BA) 2.0 V6
rok. prod. 1995
Witam.
Ja do swojej Mazdy leje Mobil 10w40. Jestem zadowolony. o ile dobrze pamiętam wchodzi 4,2 litra więc zostanie coś na ewentualne dolewki;) i obowiązkowo filtr oleju.
Ja do swojej Mazdy leje Mobil 10w40. Jestem zadowolony. o ile dobrze pamiętam wchodzi 4,2 litra więc zostanie coś na ewentualne dolewki;) i obowiązkowo filtr oleju.
-
LibaTbg
Przepraszam jestem nowy
Od tygodnia posiadam premacy 2002r 1,8 benzyna
przebieg 185tysięcy
zero oznaczeń jaki jest olej w silniku proszę o podpowiedz jaki mogę zastosować olej
Oficjalnie autko śmiga jak trza zero błędów w komputerze
Od tygodnia posiadam premacy 2002r 1,8 benzyna
przebieg 185tysięcy
zero oznaczeń jaki jest olej w silniku proszę o podpowiedz jaki mogę zastosować olej
Oficjalnie autko śmiga jak trza zero błędów w komputerze
-
marcins-78
możesz 5W-30 lub 10W-40 ,teraz zima niedługo,więc wskaźnik 5W dla ciebie ważny. Mam taką mazdę z tym motorem i zalałem po środku,czyli 5W-40
-
rajtkezjusz
Ostatnio chodząc po jakim wielkoobszarowym markecie wśród produktów do aut dojrzałem oleje różnej lepkości opisane logo K2.
Cenowo wyglądały zachęcająco, choć wydają się produktami "niefirmowymi".
Używał ktoś oleju K2?
Cenowo wyglądały zachęcająco, choć wydają się produktami "niefirmowymi".
Używał ktoś oleju K2?
Mobil to zgroza widziałem silnik zalewany mobilem porażka chyba najbardziej podrabiany olej polecam płukankę i valvoline neste dexelie z oleju a jak masz zamiar lać mobila wlej lepiej lotosa