matthies napisał(a):i jadą dalej, bez zmiany mieszanki itp.
To nie ładnie z ich strony...
www.mazdaspeed.pl
matthies napisał(a):Inna sprawa, z paru już źródeł słyszałem różne opinie na temat indeksów prędkości, np w fabryce Michellin w Olsztynie, podczas procesu produkcyjnego trzepią jakiś tam model z indeksem niech będzie 82T. Nagle zatrzymują linię, podchodzi typek, wymienia tylko w formie blaszkę z 82T na np 91W i jadą dalej, bez zmiany mieszanki itp
Bas napisał(a):zastanawiam się nad 3 rozwiązaniami:
1. Fulda Kristall Montero 3 205/55R16 na felgach aluminiowych
2. Fulda Kristall Montero 3 195/65R15 na felgach stalowych
3. Goodyear Vector 4Seasons 205 / 55 R16 na felgach aluminiowych
matthies napisał(a):Indeks jest tylko żeby wyglądał, albowiem i tak wszystkie opony wytrzymają tyle samo.
smile napisał(a):Nie zgadzam się
matthies napisał(a):przeczytaj przykład który przytoczyłem wcześniej (na początku strony) na przykładzie zakładu Michellin w Olsztynie to zrozumiesz o co mi chodziło.
Strodus napisał(a):Ja się cały czas biję z myślami, czy zaryzykować i kupić Nokiany WR D3 czy dopłacić do jakiś opon z klasy premium (Conti TS850 / Goodyear Ultra Grip 8 / Dunlop SP Winter Sport 4D / Michelin Alpin A4). Ciężki orzech do zgryzienia.
podczas procesu produkcyjnego trzepią jakiś tam model z indeksem niech będzie 82T
patbaj napisał(a):w mojej 323f mam nokian wr g2 http://www.oponeo.pl/model-opony/nokian-wr-g2?gclid=CIyDk-narboCFcZd3godXigARQ no i są takie sobie. kopny snieg super ale ubity już duuzo gorzej.
na lodzie nie ma co porównywać,
w superb 170 km mam platin winter i powiem... dają radę, ale tam mam system wspomagania jazdy na wzniesieniach i inne cudeńka wiec opony maja latwiej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki