Które narzędzia wybrać ...
Cukierek popytaj o ten zestaw Yato w różnych sklepach u siebie, nie kieruj się ceną z allegro. Kupiłem go w tamtym roku za 350 w małym sklepiku właśnie 

zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Znajomy mechanik ma Manesmanna i bardzo sobie chwali. Teraz mam dylemat, jutro w Grudziądzu/Brodnicy sprawdzę sobie oferty w sklepach z narzędziami.
Na dniach kupuję sprężarkę bo planuje jak najszybciej pomalować Mazdę i narzędzia chyba pod koniec miesiąca.
Na dniach kupuję sprężarkę bo planuje jak najszybciej pomalować Mazdę i narzędzia chyba pod koniec miesiąca.
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
nemi napisał(a):Są ludzie na allegro, którzy sprzedają używane ubranka dla dzieci firmy "Keep away from fire"
Taka firma naprawde istnieje, KLIK, ale co prawda to prawda, na allegro ludzie wystawiaja ciuchy i wypisuja takie bzdury z metki
Co do narzedzi od ponad 6 lat uzywam kluczy firmy Dedra. Po dosyc intensywnej eksploatacji nie widac nawet na nich najmniejszych sladow zuzycia.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Pooglądaj zestawy Honiton, mają lepszą jakość i cena podobna. W Yato słabe są grzechotki, kiedyś jedną zerwałem. Mają za dużo zębów i to osłabia konstrukcję.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W piątek byłem w sklepie w Brodnicy i gościu usilnie wciskał Proline'a, ale sam już nie wiem co wybrać. Muszę do końca tygodnia kupić i narzędzia i kompresor.
www.gtrproject.pl
Znajomy mechanik używa i nie narzeka na nie.
Polecam Bahco. Są na prawdę trwałe, precyzyjnie wykonane i na pewno spełnią wszelkie oczekiwania niejednego wybrednego
Kupiłem kilka razy po atrakcyjnej cenie-kolejny plus. 
-
muniek56
ja bym wziął Bahco, solidne narzędzia, marka dobrze znana i polecana, w sumie w wielu warsztatach widuje że pracują na bahco, no i co ważne to nie są narzędzia na rok, ale możliwe że wysłużą Ci nawet takich lat parenaście.
-
Dziadek
Kupiłem dziś narzędzia Honiton, zobaczymy jak się sprawdzą. Kolega ma identyczne i jest bardzo zadowolony. Przy użyciu tych narzędzi rozłożył i złożył Junaka, którego mam nadzieję wkrótce zobaczyć.
www.gtrproject.pl
Ja od lipca użytkuje Yato YT-3884, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi czegoś brakowało czy były problemy z narzędziami. Moim zdaniem warte swojej ceny.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Cukierek napisał(a):Kupiłem dziś narzędzia Honiton, zobaczymy jak się sprawdzą.
Ja już rok testuję i zero problemów, jedynie mogę się przyczepić do skrzynki, łatwo stracić zaczepy do zamykania.
Pozdrawiam
a czy macie jakieś doświadczenia z firmą Stahlson ( jest to marka produkowana specjalnie dla Castoramy i podobno udzielają 25 lat gwarancji
) ?
- Od: 9 cze 2011, 15:54
- Auto: mazda 323f 2.0 DiTD
pablod1024 napisał(a):a czy macie jakieś doświadczenia z firmą Stahlson ( jest to marka produkowana specjalnie dla Castoramy i podobno udzielają 25 lat gwarancji) ?
Ja ostatnio tylko ich nasadek używam i szczerze powiedziawszy są lepsze od Stanleya przynajmniej organoleptycznie, no i jako pierwsi mieli przegubowe płaskie grzechotki, wg mnie bardzo dobre klucze
Ja ostatnio koledze musiałem odkupić grzechotkę stahlsona (taką mniejszą) z ruchomym przegubem. Myślę, że warto bo właśnie z mojej głupoty i niewiedzy użyłem podczas próby odkręcenia zapieczonej śruby tej właśnie grzechotki i nie raz wytrzymywała ona ciężar całego przodu auta (auto na lewarku z przodu a grzechotka była wypychana drugim podnośnikiem. Śruba zamiast puścić, podnosiło się całe auto
). W wyniku czego przegub przestał być ruchomy ale cała reszta działała w porządku. Uważam, że dobry sprzęt robią tylko trochę drogi. No ale za jakość się płaci 
Ja również polecam narzędzia Honitona, mam je już ładnych kilka lat, rozłożyłem doszczętnie i złożyłem cały samochód terenowy nimi, a śruby były mocno po zapiekane i tylko co rusz przedłużka w ruch szła, a klucze nadal działają elegancko 
..::Boost::..
Były GD 2.2i GLX Ultra 91r., GW 2,0 Diesel po FL silver 01r.,GY 2.0 Diesel po FL 07r. (black)
Są GW 2.0 Diesel po FL black devil (JMZGW...666) 01r. & GY 2.0 Diesel po FL 07r. (strato blue)
Będą... Mazdy oczywiście :)
>>>Mazda or Nothing<<<
Były GD 2.2i GLX Ultra 91r., GW 2,0 Diesel po FL silver 01r.,GY 2.0 Diesel po FL 07r. (black)
Są GW 2.0 Diesel po FL black devil (JMZGW...666) 01r. & GY 2.0 Diesel po FL 07r. (strato blue)
Będą... Mazdy oczywiście :)
>>>Mazda or Nothing<<<
- Od: 6 kwi 2005, 18:09
- Auto: GY 2.0 MZR-CD 143/174KM po FL 07r.
Stahlsona używałem tylko płaskich. Nawet niezłe i wytrzymałe. Chociaż przy zapieczonym zawieszeniu 17 po prostu straciła jeden ząbek.
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Jak na razie klucze spisują się bardzo dobrze, nic jeszcze się nie zepsuło a już były zakładane rury metrowe aby odkręcić amorki. Teraz szukam zestawu kluczy płaskich i płaskooczkowych z grzechotką lub bez.
Czy ktoś miał w użyciu narzędzie firmy Dedra?
Czy ktoś miał w użyciu narzędzie firmy Dedra?
www.gtrproject.pl