Sam muszę wymienić poduszki, a nie chce wydać nie potrzebnie pieniędzy na Tedgum, jeśli będę musiał ostatecznie i tak brać oryginalne poduchy (2x400zł
Opinie o poduszkach silnika z firmy TEDGUM
Strona 1 z 1
Czy ktoś może już wymieniał poduszki silnika na te z Tedgumu? W przypadku diesla, każdy jest zadowolony. A co z benzynami? Szukałem na forum i nigdzie nie znalazłem informacji o tym, a w końcu benzyna ma trochę mniejsze wibracje niż diesel, więc i inna guma musi tam być. Czy też dobrze się sprawują, tłumią drgania i wibracje?
Sam muszę wymienić poduszki, a nie chce wydać nie potrzebnie pieniędzy na Tedgum, jeśli będę musiał ostatecznie i tak brać oryginalne poduchy (2x400zł
). Bo brać używki, to nie wiadomo ile pochodzą.
O poduchach niestety nic nie wiem. Ja kupowałem u nich tuleje wahacza i jestem zadowolony. Mechanik, który je zakładał stwierdził, że są świetnej jakości i bardzo mi dziękował za namiar na te firmę. Jak coś od nich potrzebujesz, a czego nie chcieli by wysłać, to służę pomocą. Mam do nich kilka km.
gadula że tak powiem szukajka 
Waluś że tak powiem szukałem
Tego pierwszego linka nie zauważyłem, ale ten drugi czytałem.
No nic, wygląda że jednak nie będę narzekał na te poduszki. Jak założę, to napiszę jeszcze swoją opinię dla potomnych
Tego pierwszego linka nie zauważyłem, ale ten drugi czytałem.
No nic, wygląda że jednak nie będę narzekał na te poduszki. Jak założę, to napiszę jeszcze swoją opinię dla potomnych
Tak jak obiecałem, opiszę swoją opinię.
Chciałem wymienić poduszki przednią i tylnią, ale w TEDGUMie mieli tylko wkład przedniej, więc wzięłem już co mieli. W sobotę wkład został wymieniony. Odrazu pierwsze zastrzeżenie: wkład można było w starą poduszkę ręką wcisnąć. Brakowało z 0,5mm. Na szczęście kilka punktowych spawów migomatem i jest ok.
Po założeniu zrobiłem już z 300km i jest nieźle. Ustały denerwujące wibracje po puszczeniu gazu przy ok 2500obr (brzęczały od tego drobne przedmioty w półce pod radiem, i szybka od licznika
). Zmieniejszyły się również wibracje od silnika wyczuwalne na kierownicy i lewarku. Zostało wymienić jeszcze tą przy grodzi, może będą mieli na stanie jakoś w tym roku 
Chciałem wymienić poduszki przednią i tylnią, ale w TEDGUMie mieli tylko wkład przedniej, więc wzięłem już co mieli. W sobotę wkład został wymieniony. Odrazu pierwsze zastrzeżenie: wkład można było w starą poduszkę ręką wcisnąć. Brakowało z 0,5mm. Na szczęście kilka punktowych spawów migomatem i jest ok.
Po założeniu zrobiłem już z 300km i jest nieźle. Ustały denerwujące wibracje po puszczeniu gazu przy ok 2500obr (brzęczały od tego drobne przedmioty w półce pod radiem, i szybka od licznika
gadula, ile dałeś za tą poduszkę (ew jak wiesz ile kosztuje komplet)?
U mnie też na luzie są wibracje (szczególnie na lewarku od biegów i lusterku widać jak wszystko chodzi) a przy ok 3k rpm mam takie nieprzyjemne wibracje tylko już na całym aucie (jakby coś wpadało w rezonans
) powyzej i poniżej tych obrotów jest ok.
U mnie też na luzie są wibracje (szczególnie na lewarku od biegów i lusterku widać jak wszystko chodzi) a przy ok 3k rpm mam takie nieprzyjemne wibracje tylko już na całym aucie (jakby coś wpadało w rezonans
- Od: 28 paź 2007, 16:48
Z poduszek to mieli do niedawna tylko wkład przedniej poduszki, tej przy chłodnicy i kosztował on 80zł plus 30zł przesyłka (kurierem, w piątek zamówiłem, w poniedziałek było). Myślę że reszta wkładów będzie w podobnej cenie. Całą poduszka kosztuje chyba 160zł. No ale tak jak wyżej napisałem, tydzień temu mieli tylko wkład przedniej poduszki.
Strona 1 z 1