Maciej Loret napisał(a):Jeśli szerokość ma wpływ, to ... długość już nie?

Teorie są różne – trzeba wypytać zainteresowane

www.mazdaspeed.pl
Maciej Loret napisał(a):Jeśli szerokość ma wpływ, to ... długość już nie?
Grzyby napisał(a):Maciej Loret napisał(a):Jeśli szerokość ma wpływ, to ... długość już nie?
![]()
Teorie są różne – trzeba wypytać zainteresowane
alf28 napisał(a):różnica w długości powieszchni styku bedzie jest dość drobną różnicą która odczuwalna nie będzieMaciej Loret napisał(a):Idźmy dalej. Jeśli szerokość ma wpływ, to ... długość już nie?
zgadza sięMaciej Loret napisał(a):Niezależnie od tego czy ktoś to odczuwa czy nie, to w identycznych warunkach, identyczna opona o większej średnicy będzie miała większą powierzchnię styku niż ta o mniejszej średnicy.
za "sz" przepraszam bo to głupie,a z przecinkiem to nie wiem polonistą nie jestemMaciej Loret napisał(a):Pomiędzy "długości" a "powierzchni powinien być chyba przecinek?
i tu zaczynasz wyliczać więć może powinien być ":" ja się na tym nie znam."błenduf" staram się nie robić w miare możliwościMaciej Loret napisał(a):Niezależnie od tego czy ktoś to odczuwa czy nie, to
qlesh napisał(a):Powiedzmy, seria ma 605mm średnicy a zakładam oponę gdzie koło będzie miało średnicę 20mm większą lub 5 mm mniejszą niż seria. Co lepsze?
napisz o jakich rozmiarach mówimy bo decydyjącą może okazać się popularność opony czyli dostępność a co najważniejsze cena.qlesh napisał(a):Co lepiej zamontować? Oponę o 20 mm większej średnicy czy o 5 mm mniejszej średnicy, szerokość pozostaje bez zmian w obu przypadkach i jest o 10 mm większa od serii.
Maciej Loret napisał(a):kolega mój twierdzi, że to bardzo dobre opony, ale wśród tych najlepszych sytuuje je raczej nisko
Maciej Loret napisał(a):F1-GSD3 – koszmarnie szybko się ścierają
PZero Nero – dobra, ale są lepsze
Dunlop SportMaxx – świetna
Potenza – jego faworyt – w BMW Z4 miał pierwszomontażowe, a w Alfie 159 założył je samodzielnie
alf28 napisał(a):przyjrzał bym się tyłowi czy zmieścisz tą opone,bo to może zależeć od felgi
dla przykładu moge tylko podać że na lato mam 205/50/16 z ori felgami z 6 i z tyłu między amorem,a oponą nie przełożysz małego palca natomiast między oponą a kielichem sprężyny też za wiele miejsca niema i jakbym chciał myśleć o 215 to musiałbym przymierzać.ale przy mniejszym et powinno dać się to założyć.Najlepiej przymierzyć.qlesh napisał(a):alf28 napisał(a):przyjrzał bym się tyłowi czy zmieścisz tą opone,bo to może zależeć od felgi
Właśnie o to m.in. mi chodzi.
Grzyby napisał(a):jeździłeś już na nim?
Xenocyd napisał(a):opona na rynku jest bardzo krotko, nie widzialem opinii na jej temat. Mozna wyjsc z zalozenia, ze nowe jest lepsze od starego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki