Wycieraczki
pomiary u mnie wykazaly:
przod kierowca: 55cm
przod pasazer: 45cm
tylna szyba: 42cm
mierzone na 6 GG 2003r nadwozie hatchback
co do wymiany... ja nie kupuje calych pior, w serwisie za jedno pioro (pasazera) zaplacilem przy przegladzie okolo 50zl, w tej chwili kupuje same gumy (okolo 10-15zl) i wycieraja swietnie, fakt nacialem sie na piora z auchana za 9.99 czy cos kolo tego, ale metoda prob i bledow mam juz sprawdzony punkt gdzie kupuje gumy
przod kierowca: 55cm
przod pasazer: 45cm
tylna szyba: 42cm
mierzone na 6 GG 2003r nadwozie hatchback
co do wymiany... ja nie kupuje calych pior, w serwisie za jedno pioro (pasazera) zaplacilem przy przegladzie okolo 50zl, w tej chwili kupuje same gumy (okolo 10-15zl) i wycieraja swietnie, fakt nacialem sie na piora z auchana za 9.99 czy cos kolo tego, ale metoda prob i bledow mam juz sprawdzony punkt gdzie kupuje gumy
martinpl napisał(a):podobno polskiego producenta
MOT-GUM?
Podobno dobre.Na Bosch'a slyszalem wiele zlego.Podobno twardnieje guma i "skaczą" po szybie.
Ja ostatnio kupilem "zwyklaki" w markecie (no name) i nie narzekam.
Marcin_626 napisał(a):Na Bosch'a slyszalem wiele zlego.Podobno twardnieje guma i "skaczą" po szybie
Moje doświadczenia to potwierdzają...
Najlepsze były "salonowe" ale po tym jak znów znikneła 2 para nowych

postawnowiłam kupić no name..w Tesco i sa ok
W sumie to wycieraczki to chyba jakas moja zmora ciagle mi giną...
- Od: 13 lip 2005, 10:32
- Auto: 6; 2.0 GY 2005
olaf_b napisał(a):jakieś płaskie czy coś tam...
Valeo pewnie,tylko cos cena mi podpada,chociarz dokladnie nie mam pojecia ile kosztuja w sklepie.
Slyszalem ze konkretnie zbieraja.
Ostatnio fasola1980 chwalil je jak bylismy na Lechu w Poznaniu.
Ja kupiłem do swojej szóstki za 60 PLNów płaskie V-CAP – polecam, bardzo dobrze zbierają wodę.
Aukcje na Allegro:
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1078624
Wcześniej miałem VALEO WINTERBLADE – nie polecam, wydałem na nie ponad 120 PLN i mogę powiedzieć, że pieniądze wyrzuciłem do kosza. Strasznie źle czyszczą i zostawiają smugi.
Aukcje na Allegro:

Wcześniej miałem VALEO WINTERBLADE – nie polecam, wydałem na nie ponad 120 PLN i mogę powiedzieć, że pieniądze wyrzuciłem do kosza. Strasznie źle czyszczą i zostawiają smugi.
- Od: 4 lut 2006, 00:00
- Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP
A ja od września chyba mam u siebie polskie MotGumy!! I powiem wam że to chyba najlepsze wycieraczki jakie w życiu widziałem
Bezszelestne i idealnie czyszczą szybe... mam je do dzisiaj i złego słowa nie powiem. Przed zakupem ich też się zastanawiałem nad valeo i innymi cudami, ale posłuchałem rady kuzyna i nie żałuje
Moje następne wycieraczki to z pewnością również będzie MotGum. Polecam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Moje następne wycieraczki to z pewnością również będzie MotGum. Polecam
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
A ja zimę przejeździłem z Valeo Winterblade. Płatek śniegu, który pokazuje że jest ślisko to zwykły bajer. Jak wychodzę z domu to czuję czy jest zimno czy nie. Ten płatek się pokazuje jak temperatura zbliża się do 0.
Wycieraczki są wytrzymałe, wiadomo że podczas zimy nie mają lekkiego życia (szron na szybie itp). Nadal na nich jeżdżę, ale czasami mi skaczą po szybie (jak by guma była już za twarda) i czasami hałasują. I faktycznie zostawiają mgiełkę, mimo że nie woskowałem wcześniej auta. Jednak jak szyba jest ciepła (puścimy nawet letni nadmuch) to mgiełka szybko znika.
Podsumowując: drogie i bez rewelacji
Wycieraczki są wytrzymałe, wiadomo że podczas zimy nie mają lekkiego życia (szron na szybie itp). Nadal na nich jeżdżę, ale czasami mi skaczą po szybie (jak by guma była już za twarda) i czasami hałasują. I faktycznie zostawiają mgiełkę, mimo że nie woskowałem wcześniej auta. Jednak jak szyba jest ciepła (puścimy nawet letni nadmuch) to mgiełka szybko znika.
Podsumowując: drogie i bez rewelacji
- Od: 25 cze 2006, 11:15
- Auto: 626 GE '95 (1.8 FP)
viru napisał(a):Podsumowując: drogie i bez rewelacji
Bardzo dobrze to ująłeś. Nie są warte tej ceny.
Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
- Od: 4 lut 2006, 00:00
- Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP
Witam,
Przychodzi powoli pora na wymianę wycieraczek przednich. Zainteresowałem się wycieraczkami typu flat (Valeo X-TREME lub Bosch Aerotwin). Niestety z tego co się dowiedziałem w Valeo PL nie ma z tej serii wycieraczek specjalnie przeznaczonych do M6. Jeśli chodzi o Boscha to nie wiem.
Czy ktoś testował/używa tego typu wycieraczek, ewentualnie jakie polecacie?
pozdrawiam
Paweł
Przychodzi powoli pora na wymianę wycieraczek przednich. Zainteresowałem się wycieraczkami typu flat (Valeo X-TREME lub Bosch Aerotwin). Niestety z tego co się dowiedziałem w Valeo PL nie ma z tej serii wycieraczek specjalnie przeznaczonych do M6. Jeśli chodzi o Boscha to nie wiem.
Czy ktoś testował/używa tego typu wycieraczek, ewentualnie jakie polecacie?
pozdrawiam
Paweł
Paweł