ZOOMik napisał(a):tamburyn napisał(a):Dżizas krajst, ten olej został mi polecony przez poważaną tutaj osobę
Z tego co patrzę to uniwersalny olej. Zarówno do benzyny jak i silników diesla.
Niemniej fakt jest jaki jest- po 5 miesiącach zaczyna go ubywać w zbyt szybkim tempie.
Nie specjalnie mnie interesuje, kto Ci go polecił, jak bardzo jest poważany i co nim kierowało – ja bym Ci tego oleju nie rekomendował do Twojej Mazdy. Co więcej, gdybyś wcześniej wiedział „o co kaman” to sięgnąłbyś do instrukcji obsługi, w której masz napisane czarno na białym, jakiej specyfikacji olej lać i tym samym raczej nie dałbyś się namówić na tego Millersa. Owszem jest on, jak to nazwałeś „uniwersalny”, ale norma C3 jednoznacznie wskazuje, do czego jest przede wszystkim przeznaczony i co chroni, by najmniej nie silnik Twojego autka, lecz dpf, którego nie masz. Zwiększony „apetyt” na olej może, ale nie musi mieć akurat związku z ta oliwą – zmienisz na właściwy to zobaczysz.
Piękne "kfiotki".
Pójdę na łatwiznę i zapytam/poproszę o sugestie co wlać teraz?
Przeglądałem ten wątek wiele razy (też przed zakupem Millersa) ale jest tego tyle, że mam kociokwik.
marcin255 napisał(a):ZOOMik napisał(a):No i proszę…ja się opisałem i na darmo Marcin, API zostawmy w spokoju –patrzymy przede wszystkim na normy ACEA. Olej może i nie jest zły, ale do Diesli z dpf a nie do jego auta.
Nie zgadzam się Mobile ESP jest do diesli z DPF a świetnie sprawdza się w benzynach
ja byłem bardzo zadowolony z tego jak zachowuje się silnik na tym Millersie,
tylko to szybkie ubywanie ostatnio ;/