Ok nie zrozumieliśmy się do końca, nie twierdze że mikoda jest super i naj naj, lecz jeżeli pójdę do ASO i poproszę o ori tarczę to wiem że taka made in japan ori powinna być lepsza i napewno droższa niż komplet mikody

,czkolwiek nie wiem bo nie wybieram się tam po takie rzeczy
A jeżeli biorę sklepy detaliczne czy inne na allegro to te tarcze mają o 40% gorsze parametry po zamontowaniu do auta bo już miałem okazje jeździć i hamować 4 rodzajami tarcz z przedziału cenowego od 100 do 180 za sztukę i te mikody, mimo że może bardziej postawili na wygląd niż na jakość tego materiału, te durne nacinki, i głównie nawiercenie tarczy poprawia jakość i czułość hamulców bo dobrze odprowadzają ciepło.
[/A wątki o jej psuciu i prezede wszystkim producencie, który się wypina na nowe, popekane tarcze tylko potwierdza, że robią tarcze/świecidełka aby się nachapać a potem jak coś źle to szukajądziury w całym aby tylko nie uznać gwarancji. Mieliby chociaż honor wymienić tarcze za raptem 300zł a nie odstawiać cyrki bo robią tarcze z badziewnych materiałów.
Tutaj to nie wiem mi jeszcze nie pękły(na szczęście), a nawet jak pękną to gwarancji raczej nie uznają

a materiał niestety nie jest najlepszy to muszę przyznać i jak ktoś naprawde robi dziennie sporo km to 2 lata i raczej po tarczach ale dla normalnego użytkownika taka tarcza wystarczy droga nie jest i zdaje egzamin jeżeli chodzi o hamowanie.